• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 59
Всички имаме коли, нали ?
Kirilpm - специалист
Тези които са карани покрай алпите,където има в повече лед и сняг са доста гнили,попадал ми е изгнил ситроен Ц5 и пежо партнер и двете коли се славят с вечни купета.И в крайна сметка перфектна кола втора ръка няма,ако има не се продава.Такива истории взех си кола втора ръка и 5 години карам и не барам са предимно от хора които карат по 2000км на година и могат щастливо да си пътуват с автобус/такси.А за мен преди обслужването на климатика по-належащи са отговорните консумативи,накладки,спирачни маркучи,ангренажен ремък,ролки,масла,филтри,окачване и т.н.Без климатик никой не е умрял.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
А за мен преди обслужването на климатика по-належащи са отговорните консумативи,накладки,спирачни маркучи,ангренажен ремък,ролки,масла,филтри,окачване и т.н.Без климатик никой не е умрял.
По моята кола, която я купувах втора ръка доста малко ремонти съм правил за 5години. И то не от типа да те остави на пътя и да те дърпат. А климатика лятото си е належащ. Карал ли си в градско задръстване без движение по средата на месец Август, приятелю? Все едно не си в кола, а си във фурната. Много е належащо за комфорта да има работещ климатик. Лично аз като чета останах някак разочарован дори като наблюдател, че толкова се избира, а в крайна сметка уж се взе хубава кола, но недогледана и с доста проблеми. :sad:
dyaneff - майстор
Нищо му няма на автомобила. Нима искате втора употреба без проблеми ?
toolegittoquit - майстор
dyaneff написа:
Нищо му няма на автомобила. Нима искате втора употреба без проблеми ?
Проблеми от рода като драскотина по кората или изгоряла крушка са едно, инсталации които струват по сумати пари ремонта са друго, приятелю. Де факто са излъгали момчето.
Кики - специалист
toolegittoquit написа:
Kirilpm написа:
А за мен преди обслужването на климатика по-належащи са отговорните консумативи,накладки,спирачни маркучи,ангренажен ремък,ролки,масла,филтри,окачване и т.н.Без климатик никой не е умрял.
По моята кола, която я купувах втора ръка доста малко ремонти съм правил за 5години. И то не от типа да те остави на пътя и да те дърпат. А климатика лятото си е належащ. Карал ли си в градско задръстване без движение по средата на месец Август, приятелю? Все едно не си в кола, а си във фурната. Много е належащо за комфорта да има работещ климатик. Лично аз като чета останах някак разочарован дори като наблюдател, че толкова се избира, а в крайна сметка уж се взе хубава кола, но недогледана и с доста проблеми. :sad:
Еее е е голям праз, аз съм карал зелено МТЛБ лятно време, с още 4 човека вътре и до тях двигател от КРАЗ а вънка мале ее жега та се не трае, като пипнеш тенекето все едно току що извадена тава от фурната пипаш. И щях да забравя, климатика не работеше. После карах Шкода 105, и нейния климатик беше закъсал. След това Опел доста години пак с изтекъл фреон на климатика. Сега имам един който си има фреон ама понеже имам закалка го пускам само като имам гости в колата, понякога и като застана до някое мазно БМВ да не се мисли оня за много велик. Голямата глезотия-климатик. :-D
toolegittoquit - майстор
Кики написа:
---
Ще видиш като ти дойде ЕГН-то какво ще стане. А и по принцип не го намирам за много гордо да се потиш в колата, като може да ти е хладно. Все пак отговорна дейност вършиш. Топлината влияе зле на времето за реакции. Работещ климатик по всички показатели е нещо положително.
Kirilpm - специалист
Айде моля ти се топлината влияела на времето за реакции,затова всички бегачки от ралитата са с климатик набичен на Low :lol: .Имам чувство че нарочно се бъзикаш с колегата,как можело да го излъжат с кола без климатик.Всеки могат да го излъжат,при нашите джамбази няма застрахован.Колкото до климатика,колите имат и 4 отвора във вратите,които можеш да регулираш посредством ръчка/копче,както и вентилатор,който вкарва свеж въздух отвън,сума ти години карам в най-големите жеги кола без климатик и не съм умрял,нито съм получил топлинен удар.А от друга страна един не сменен и скъсан ангренажен ремък ще го вкара в много много голям филм.
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
Точно така - за комфорта. Мноого бързо се научихме, че колите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имат климатик ... сякаш баща ти само в кола с климатик те е возил. Или моя. Единственото, което дава климатика, е УДОБСТВО (комфорт). А то е далеч по-маловажно от СИГУРНОСТТА. Аз лично предпочитам колите ми да са сигурни и безопасни за мен и околните, отколкото това дали ще се или няма да се изпотя в задръстването :wink:
kalpev - специалист
При всички положения, дори климатикът да си работи прекрасно и в купето да е хладно, не ти ли работят спирачките - пак ще се изпотиш... :wink:
nv952 - майстор
kalpev написа:
не ти ли работят спирачките - пак ще се изпотиш... :wink:
:lol:
От спирачките съм много доволен. :wink:
Заковават на място.
Преди си мислих че на пежото държат добре обаче тук...
Леко да натисна спирачката и главата ми се забива във волана :-D
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 59

Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: