• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

Илчо Илиев - майстор
timo1 написа:
Chefo77 написа:

Тимо, преведи моля :)
Всеки да си кара както намери за добре,аз карам само зимни....шумни били,за мен са си екстра :partyman:
Малеее, да караш целогодишно зимни галоши в Петрич и Италия :?
При тая логика аз тряя да карам само със шипове...

[/quote]

Голяма грешка е със зимни гуми на мокро да се опитваш да спреш така както този пред теб с летни. Нямаш шанс! Спазвай по-голяма дистанция![/quote]
Значи, по тази логика на сняг/лед пък изобщо няма шанс да спре :?
Май не трябваше да си слагам зимни гуми,а да си карам с изтърканите летни...
kozl - майстор
НЕкои карат само със зимни, други само с летни на трети с квито им падне.
Некой разделил гумите на зимни и летни, а къде са всесезонните? Некога аз не знаех да има гуми сезонни.
За гумите родни, да ВИДА :shock: се чекаше даже на дълга опашка.
Кои ГУМИ сравнявате, че то май повечето не са гуми, а найлони :? Ей на тука още кътам едни зимни клеберки и не смея нито да ги карам, нити да ги Фъргам. Ем им грайфера гоУем, ем не фатат на мокро. На снЕг стават, вода и лед не е*ават.
НЕкога гумите беА многосезонни. Сега у тия нови времена гумите станАа само сезонни. Аве това мода ли е :? То модата колкото е облекла, много повече е съблекла :lol: .
Или всичко пак е до пари. Ей тигре, тигре имаш ли пари, нови скъпи гуми си сложи и спирачен път си намали.
А като парите не стигат шъ колекционираме галоши и шъ раздуваме балони за марки и сезони. :cool:
nikolovvd - майстор
Зимни наричат гумите за сняг, защото през Зимата е по-вероятно да случиш на сняг по пътя.
Иначе който е мераклия може да си подбере гуми за сух летен път, за мокър асфарт, за много мокра (наводнена) настилка, за чакъл (много полезни в момента за Видин), за сняг или за офроуд, демек за кал. Може и екип да си вземе с него за смяна на гумите, ако може да си го позволи.
На магистралата съм засичал мутра да си кара Харлито, а зад него с 90-100 "пъпли" Q7-цата с по-малките мутри.
Та всеки да кара с каквито гуми иска, но да си прави сметката, че ако в Петрич спира перфектно, то в Банско може да не успее да спре.
С други думи не е важна само с какви гуми си, а и къде отиваш и как караш.
При неразумно шофиране, дори с най-подходящите гуми няма гаранция, че ще пристигнеш там за където си тръгнал.
hidrazin - майстор
Мдааа... Летни гуми... Държат на мокро. Да ама снощи беше мокро а сега е 15 санта сняг.
Намалена е видимостта в прохода Шипка заради обилния снеговалеж и силния вятър, съобщава БГНЕС. Аварирали са няколко леки коли в прохода, тъй като не са със зимни гуми. Между селата Шейново и Шипка има закъсали няколко товарни автомобила.
Въведено е временно ограничение за всички автомобили с летни гуми през прохода Шипка. Има патрули на Пътна полиция, които проверяват дали автомобилите са подготвени за път в зимни условия.
И да им го натаковам изотзад на всесезонните гуми. Преди 20 минути на три пръста сняг, за малко да се наложи да пускам 4х4. Да е..ба боклуците му. :evil:
:partyman:
vekarata - специалист
Колеги,наближава времето да сменим с зимни гуми колите си.Въпроса ми е към Старозагорци.Моите гуми са 16".Къде в Стара Загора да сменя с зимни гуми като съотношението на качествен баланс и цена да е поносимо нормално? Тук в Бургас искат от 9лв.-12лв.на бройка.Давайте предложения колеги и не само за моя роден град.Благодаря.
crez - майстор
hidrazin написа:
Мдааа... Летни гуми... Държат на мокро. Да ама снощи беше мокро а сега е 15 санта сняг.
Намалена е видимостта в прохода Шипка заради обилния снеговалеж и силния вятър, съобщава БГНЕС. Аварирали са няколко леки коли в прохода, тъй като не са със зимни гуми. Между селата Шейново и Шипка има закъсали няколко товарни автомобила.
Въведено е временно ограничение за всички автомобили с летни гуми през прохода Шипка. Има патрули на Пътна полиция, които проверяват дали автомобилите са подготвени за път в зимни условия.
И да им го натаковам изотзад на всесезонните гуми. Преди 20 минути на три пръста сняг, за малко да се наложи да пускам 4х4. Да е..ба боклуците му. :evil:
:lol: :lol: :lol: Нали ти твърдеше че такова животно не съществува,никога не би сложил такива и изведнъж ти се оказа със всесезонки,нещо не се връзва :^o :^o :^o Май всичките ти писания във форума са такива =D> =D>
hidrazin - майстор
crez написа:
Нали ти твърдеше че такова животно не съществува,никога не би сложил такива и изведнъж ти се оказа със всесезонки,нещо не се връзва :^o :^o :^o Май всичките ти писания във форума са такива =D> =D>
Амииии... Да дойда да ти сложа бабините очила?
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 20#p630213
Много е кофти когато хванат някой да пише неща по форумите от които и хабер си няма. И нищо не разбира. После в акъла му започват да му се привиждат чужди грешки и да търси под вола теле. :lol:
fox_vt - майстор
Ква прогноза я даваха пък ква стана :? Тука половината град с летни гуми сучат се наляво и надясно :-D А аз със мойте летни със 2 мм грайфер не ме бърка :-D ни съм чистил колата ни съм я палил,само вино наливам пък който е излязъл да се спасява.А днес е деня на бакшишите колко народ излезе с колата като баровец а се прибра с такси като мишка :lol:
crez - майстор
hidrazin написа:
crez написа:
Нали ти твърдеше че такова животно не съществува,никога не би сложил такива и изведнъж ти се оказа със всесезонки,нещо не се връзва :^o :^o :^o Май всичките ти писания във форума са такива =D> =D>
Амииии... Да дойда да ти сложа бабините очила?
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 20#p630213
Много е кофти когато хванат някой да пише неща по форумите от които и хабер си няма. И нищо не разбира. После в акъла му започват да му се привиждат чужди грешки и да търси под вола теле. :lol:
Престани да се излагаш, :^o :^o :^o но проблема си е твой. =D> =D>
vekarata - специалист
Колеги,една молба от мен! Когато разберете,че някой кара зимата с летни гуми наберете телефона на КАТ или 112 и съобщете модела на колата и данните на регистрационния номер.Ако този водач на МПС не мисли за себе си и своето семейство,то на мен пък хич не ми пука за него.Нямам намерение и аз да страдам заради някой глупак. Ако поради липса на средства не може да си купи гуми,да не кара колата,а да помоли някой друг.Надявам се да послушате молбата ми,ако Ви е мил живота.Приятен ден.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: