• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 59
Всички имаме коли, нали ?
nv952 - майстор
toolegittoquit написа:
Но нещо няма голямо търсене на не климатизирани автомобили. :lol:
[-X Има,има... :-D
Я виж Чефо кво написа по рано!
Chefo77 написа:
Ми докарай я. Имам познат в Металекс. Веднага ще я оправи ... направо няма да я познаеш :lol: :lol: :lol:
Ще ти я вземат,без да гледат дали има климатик :wink:
http://biznes-bulgaria.com/firma/7858-m ... eood-varna
Стиви - специалист
Абе Тинки, какво стана с Вентото? Защо пак си караш Фиестата без климатик?
profesionalist_wood - майстор
Аз събирам подарени коли :lol:
Kirilpm - специалист
toolegittoquit написа:
В движение, при спиране, при всяко отношение разликата между климатик и липсата му е огромна. И как знам - моя кола с климатик не съм шофирал, чужда съм. И ако ще да е 70 конен астматик, като караш с 80 ти е комфортно. Не съм състезател. Моята като има хал и няма климатик какво? Та общо взето много го омаловажавате това с климатика. Други екстри може да няма, климатикът е съществен.
Kirilpm написа:
На хубавото лесно се свиква.Откакто навлязаха коли с добри спирачки на хората спря да им пука,колата трябва да има здрави спирачки по презумция.
Моята е с вентилирани дискове. С обикновени най-вероятно няма да може да спре. А горещото не ми харесва, изнервя ме, склонен съм да увеличавам скоростта, защото при ниска въобще не се търпи. Това е рисково поведение. В града караш с 30-40-50 и въздушният поток през стъклата е минимален. А от там механизмът за охлаждане на тялото чрез изпарение работи с много ниска ефективност. Бях чел преди време, че едни 30 градуса при достатъчно висока влажност могат да те убият и човешкото тяло да прегрее, защото не може да се отнема топлина чрез изпарение.
Не знам дали нарочно ги пишеш тези работи да дразниш колегата по някаква причина или вярваш в написаното от теб,но с ръка на сърцето ти казвам че пишеш абсолютни,откровени глупости.Каква разлика има при спиране с климатик или без?ако е нагрят педала се хлъзга повече ли? :lol: И другия вариант вървиш из града на слънце при 5-6км/ч въздушният поток е още по малък,влажността също е висока и кво правиш?умираш?Аз загубих всякакво желание да пиша в този форум в 15 страници тема,вместо да посъветваш човека да смени консумативите,които после ще му спестят камара пари,се опитваш да обясниш как младо момче ще умре от топлинен удар в кола,ами ако има такива огромни проблеми с топлото по добре да не се качва да кара.Как за толкова години с колата не прегрях един път лятото или да ми прилошее от толпина,а съм карал кола,на която парното и работеше посред лято с отворени до долу прозорци понеже нямаше как да го спра.А това че с обикновени дискове няма да спре,мисля че няма нужда от коментар.
Svetoslavoff1 - майстор
Към toolegittoquit:
С това писание олекваш, приятелю "...Какво толкова има да им гледате на тия спирачки. Те работят по 20години без проблеми, при вас всяка година ли ги правите?..."
Всяка пролет и есен задължително преглед на първо място на спирачната система, ходова част, окачване и тн. И то при доказал се професионалист. Да уточня, колата ми не е такси, нито въртя повече от 6-8к годишно.
А климатик нямам и не съм чувствал липсата му. Като съм в колата на сина го моля или да го спре(климатика), или да го намали до крайност.
Но разбира се, който има и си го ползва и е доволен да е жив и здрав - на вкус и на цвет...
Чак смешно ми стана, едно приятелче на сина ми, здрав и прав българин, дет се вика камък да стисне вода ще пусне преди време сподели, че видиш ли в кола без сервоусилвател на волана не би седнал за нищо на света :)
Айде холам! Карал съм и от двата вида. Е глезотийка е, ако я има що да не се ползва. Ама чак пък да не може без нея...
Стиви - специалист
Има едно правило:

НЕ ХРАНЕТЕ ТРОЛА

Не разбрахте ли, че ви гледа сеира и ви се смее на акъла, че му се вързвате. В един нормален форум, вместо да се стимулира премълчаването на ценни мнения от стойностните потребители, просто се дава бан на Трола. Особено, ако става въпрос за застрашаване на здравето и живота на търсещите информация тук.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Не знам дали нарочно ги пишеш тези работи да дразниш колегата по някаква причина или вярваш в написаното от теб,но с ръка на сърцето ти казвам че пишеш абсолютни,откровени глупости
Не ги пиша да дразня никого. Съжалявам искрено, ако се е получило така. В грешка съм. Не подозирах, че комплект агренажен ремък с ролки струва 170-250лв за този автомобил. Трябва да се сменят консумативите, особено основните. Спирачната система да се прегледа, ако в норми са накладки, дискове, всичко работи и няма течове - няма какво да се ревизира по нея. Ремък да се смени. Течности да се прегледат. Това са задължителни действия, за да е безопасна.
Всички по-тежки и мощни автомобили, както и всички по-нови идват с вентилирани дискове, защото по-трудно се прегряват. А за парното - съжалявам, но вина нямам. Не виждам и да е за хвалене. Не знам какви са били обстоятелствата, но е близко до акъла решението с една муфа, ваденето на двата маркуча на парното и изключване на малкото радиаторче от системата.
Стиви написа:
Не разбрахте ли, че ви гледа сеира и ви се смее на акъла, че му се вързвате.
Стиви, приятелю или не, не знам с кого ме бъркаш и за какви фиести ми говориш. Още веднъж ще отправя към теб молба да се държим човешки. Аз държа на безопасността, сам видя в предните ми мнения, че подкрепям дори системи като EPS и ABS. В никакъв случай не съм казал да не се сменя ремък или да не се види състоянието на спирачната система.
Svetoslavoff1 написа:
Ама чак пък да не може без нея...
Може да съм мъж, но не ме е срам да признавам. Не в кола, но съм получавал топлинен удар. Буквално паднах на пътя. Добре, че от една кола, която минаваше спряха да ме полеят с вода и да ме свестят. Понеже толкова ми беше акъла да се правя на спортист лятото с велосипед. Ето това е, ако искаш да знаеш, едно от нещата, които ме накараха във всяка втора дума да говоря за климатик. Не пренебрегвам всичко останало в никакъв случай. Мисля, че останалото се подразбира.
Стиви - специалист
Ама разбира се, че си Тинки. С очите си го видях. Казах ти на лични, че ще помоля за проверка и проверката се състоя в мое присъствие. Отричаш не отричаш, това са фактите. Освен, ако Тинки не е брат ти и да пишете от един компютър/рутер.
nikolovvd - майстор
Чак пък проверка!
То е видно, че от над 20 регистрирани потребители за периода 19-21 Февруари, само един е с над 160 мнения.
Всички останали са с НУЛА мнения.
dadko - майстор
Сега ще накарате Тинки да спре да пише от toolegittoquit и да регистрира нов ник. Но- сигурен съм, че до 200 мнения- ще бъде разкрит пак.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 59

Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: