• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

MamaMy - майстор
Старите ми летни Тойо станаха задни, а новите Клеберки сложих от пред. За сега първо лято и вчерашния сняг се държат доста геройски. Спират перфектно. Имам чувство, че и на вода са почти колкото Тойото добри.
SEV - специалист
Ето нещо интересно,но си направете труда да го прочетете.
http://blog.autocredit.bg/%D0%B3%D0%BE% ... %82%D0%B0/
Chefo77 - майстор
Много полезно четиво!
kr1100 - майстор
gogo7777 написа:
А помните ли гумите Вида Спорт. . :lol:
как да не ги помним.Имах със шипове на Фиата отзад -като БТР беше.
fox_vt - майстор
Chefo77 написа:
fox_vt написа:
А ако в промеждутъците между зимните преспи се появят една две седмици топло време без сняг със 20 гр температури и някой те натресе със 4 зимни гуми тогава какво :?: Пак ли ще го направиш квадратен :-D Много генерални изводи правите а не трябва.
Много добре ме разбра какво имам предвид, не ми се прави на Гинка Станчева :lol:

Аз днес за час-час и малко спестих едни пари и подготвих и двете коли за зимата - гуми, проверка антифриз (и доливане), мазане на уплътнения, дръжки и ключалки. Зимната течност за чистачки е във фризера за тест. Само акумулаторите трябва да позаредя и на по-късен етап да "газифицирам" резервоарите :)
Разбрах те отлично разбери ме и ти идиоти на пътя колкото искаш.Разликата между сложил съм нови зимни и съм безсмъртен пилот на пътя и знам какво ми е състоянието на колата и съм внимателен е разлика от небето до земята.Не ми превъзнасяйте чак толкова зимните гуми след като сте карали на сняг само в NFS :-D Измамното чувство за сигурност не винаги помага.
Chefo77 - майстор
fox_vt написа:
Разбрах те отлично разбери ме и ти идиоти на пътя колкото искаш.Разликата между сложил съм нови зимни и съм безсмъртен пилот на пътя и знам какво ми е състоянието на колата и съм внимателен е разлика от небето до земята.Не ми превъзнасяйте чак толкова зимните гуми след като сте карали на сняг само в NFS :-D Измамното чувство за сигурност не винаги помага.
А ти убеден ли си, че не съм карал достатъчно на сняг, или просто се опитваш да ме засегнеш? Нали си забелязал, че не съм Тинки? :wink:
stan73 - майстор
kalpev написа:
Използвам темата да запитам нещо.
Досега си използвах гуми Goodyear и Toyo за всеки сезон, не правя компромиси.
Но ми изпаднаха на страхотно изгодна цена четири чисто нови летни гуми KLEBER DYNAXER, DOT 2014 и се чудя дали да ги взема.
Никога не съм ползвал такива, мога да прочета много за тях, запознах се.
Но ми се ще някой ползвал или специалист да каже доволен ли е, имат ли слабости при специфичните условия, качество?
Всъщност с такива не съм карал, но да споделя впечатление за маркатата от зимните им: имам зимни Клебер Кризалп ЕксПи, много съм доволен. Вече няколко години карам зимата с тях, но ги слагам чак като се застуди много (обикновено около средата на декември) и ги махам като се позатопли леко и се махне снега. Но тази година ги сложих вчера, защото ми се наложи да карам доста а времето ми се видя доста гадно... Та впечатленията ми от тях са само добри. Живея в нещо като вилна зона (на теория е градска, но само на теория... :) ), пътищата са зле, а зимата естествено снегорин не минава. Например едната зима бях първият минал изобщо (а колата ми е обикновена, с предно задвижване, при това относително ниска), а другата зима бях вторият минал след един джип (всъщност тук повечето ми комшии са с джипове...) и доста време друг не посмя да мине... Зависи доста и от маниера на каране, а и от това дали има лед. На лед не са добре (например, ако заради някой идиот спра на баир и има и лед, после не мога да потегля и се налага да се спусна в ниското и да тръгна от там наново с равномерни обороти, където имам и добър въртящ момент (гледам да поддържам около 3000)).
Chefo77 - майстор
Калпев, извинявай - не видях поста ти.
Аз съм със същите, бащата е със същите (тази година и двата комплекта) и на двама ни мнението е единодушно - много добри. Няма да сгрешиш. Само имай предвид, че ние сме само потребители, не експерти :)
kalpev - специалист
Благодаря ви.
Chefo77, точно мнение на ползвател ми трябваше, а не на някой чул, прочел, приятел имал такива, ЕЖК и прочие. А ти си от хората, които покрай работата и ежедневието си доста километри навъртат, които не правят компромиси, и няма как да не зачита мнението ти. И по принцип си ги уважавам твоите такива из темите.
:thumbs:
Писах, че се запознах с марката, гледах и клипчета чуждестранни разни. Но те пътищата в Германия, Франция и Италия, примерно, дето всяка нова гума ще се държи добре във времето, не са с дупки и разбити като нашите.
Възпираше ме и точно това, което после е написал MamaMy - много добри почти като Тоyo, a разликата в цената им е голяма. Чудех се дали не е за сметка на качеството, но вече съмнения нямам.
Благодаря още веднъж на всички ви!
:prost:
Chefo77 - майстор
kalpev написа:
Писах, че се запознах с марката, гледах и клипчета чуждестранни разни. Но те пътищата в Германия, Франция и Италия, примерно, дето всяка нова гума ще се държи добре във времето, не са с дупки и разбити като нашите.
Ами аз се опитвам да избягвам дупките, че съм ял попара (срязана гума; смачкана джанта), но няма как да има 100% успех. И вчера като ги свалях си ги огледах - нямат цицини и балони, не съм усетил и биене - значи първото лято са ОК, без повреди.
Няма как да ги сравня с Тойо, никога не съм карал с такива, но мисля, че всички нови гуми от реномиран производител в началото са с близки като качества при обикновена употреба. Разликите излизат наяве с течение на времето. Иначе за мен върха на сладоледа като гума, която съм карал, е Бриджстоун Туранца ЕР300. Колкото по-горещо ставаше, толкова повече залепваше за асфалта. Нея специално съм я тествал (непрофесионално, разбира се). Имал съм куриозен случай - с невисока скорост пред едни мацки не можах да я завъртя на ръчна :lol:
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: