• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 56
Всички имаме коли, нали ?
radius - майстор
Ей това е, може би, най-умното изказване дотук !
hidrazin - майстор
Е нормално да е най-умното.
Оня ден на Шипка валя сняг и писаха повсеместно из медиите.
И въпреки това предупреждение - блокирани пътища към Шопландия.
Смях до козирката!
Едни "фирми-мошеници" взимат едни кинти.
Други *разни шушляци" реват че имало един сант сняг. (ревящите шушляци са основно с BMW-та - летни коли). :-D
Цирка е пълен!
За 24 часа в София е натрупал половин метър сняг
Ехааааа... Сега щеше да е национално бедствие.
Вдигнати по тревога армия, полиция, авиотряда и да искаме помощ от съседни държави и ЕС.
А тогава хората си караха с гуми "Видинки" и подобни и живота си вървеше....
:partyman:
Както обикновено.
https://www.standartnews.com/balgariya- ... 79539.html
Естествено, тук присъстващите отдавна са подготвени
iliya_i - майстор
ср ное 13, 2024 7:49 amТрифон П.Трифонов написа:
Разбира се. Нали си накупиха гайковерти от Лидл и Кауфланд, та да си сменят гумите. С полощта на ..... кръстачката. :-D
kozl - майстор
Както обикновено.
Тази година и аз се хванах на опашката и все пак преди първия сняг. И аз и сина сме купили по два комплекта гуми за возилата с идеята да отървем опашките. За целта обаче се получава нещо като да си купуваш или обслужваш летни гуми зимата и зимни гуми лятото, когато опашки при гумаджиите няма.
Е да ама аз лятота го проспах като мое задължение за обслужване и съхранение и моите колела са небалансирани от предния сезон, а за сина висях 2 часа и 15 мин. на опашка за баланс :cry:
iliya_i написа:
Разбира се. Нали си накупиха гайковерти от Лидл и Кауфланд, та да си сменят гумите. С полощта на ..... кръстачката. :-D
И аз купих гайковерт 12V с накрайник 1/2" за други цели. Можеше да го ползвам, но още нямам навици.
Примерно да ми отмени кръстачката и ще ползвам динамометричния от Лидл за оттягане и затягане и гайковерта за превъртане и първоначално стягане, достатъчно да махна крика и да довършвам с динамометричния. Може би щеше да ми е по-лесно с гайковерта отколкото с кръстачката :?
Ще пробвам след няколко месеца.
На малко по различно мнение съм за гайковерта, без да го хваля. От начатилите съм.
Най малкото ще съкрати времето за развиване/завиване на 16 или 20 болта/гайки.
Не зная масовка автомобил да иска повече от 120Nm, а играчката ги надвишава значително.

Подозирам, че Гогата ги осигурява с капка- тон, а напролет отстранява с флекса. Профи е той, форумно профи.
Чирачетата - специалист
вт ное 12, 2024 10:27 pmradius написа:
Ей това е, може би, най-умното изказване дотук !
:supz:
Chefo77 - майстор
Както обикновено.
Миналия понеделник - момчетата под склада - 15 минути чакане, 20 минути баланс и смяна на комплектите (зимни и летни на отделни джанти). За 32 лева не намирам смисъл да се тормозя - при все, че така или иначе е добре гумите да се балансират преди да се сложат на колата. А и те хляб трябва да ядат. Жената е освободена от смяна, тя е с всесезонки :D Само веднъж в годината ги балансираме, когато няма опашки :)
ср ное 13, 2024 6:29 pmChefo77 написа:
...Жената е освободена от смяна, тя е с всесезонки :D...
Да не те пратят на палатка, ей?! Едно закъсване някъде и да рече- ти с тия гуми ли ме......?!!!!
Една мацка от клуба, след едни преспички зад ВИНСа, с хубави гуми при това, се сдоби с CLA 250 4x4.
Chefo77 - майстор
ср ное 13, 2024 6:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср ное 13, 2024 6:29 pmChefo77 написа:
...Жената е освободена от смяна, тя е с всесезонки :D...
Да не те пратят на палатка, ей?! Едно закъсване някъде и да рече- ти с тия гуми ли ме......?!!!!
Една мацка от клуба, след едни преспички зад ВИНСа, с хубави гуми при това, се сдоби с CLA 250 4x4.
Нимой ме прати на палатка, къщата е на тати :D
Абе да си носи пари за такси, който си има брада, ще си купи гребен. :D
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 56

Тема "" Време ли е да слагаме зимните гуми ? "" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: