Всички имаме коли, нали ?
Spokoiniq - майстор
И като ти забъркат цвета , който при металиците за всеки номер има от 3 до 5 нюанса в най-добрия случай( и печените колористи в големите сервизи бъркат понякога, но там се поправя веднага и за сметка на сервиза, а като ти го пръсне твоя бояджия и не е тоя нюанс плащаш за операцията дубле),а и няма как да компенсират изсветляването на боята от УВ.Второ, има минимум количество за да се изпълни рецепта за цвят, и той е за не по-малко от достатъчното за един капак, така че боята така и така я плащаш.А тарикатлъци като отсичане на ръб или преливка на преден капак НЯМА.Бай Пешо в кварталния гараж може да ти вземе с радост парите, а всички ще се смеем с глас на резултата.Не се цигани за един капак, ставаш смешен.
parvev - специалист
timo1 много ме съмнява някой да тонира боя.

Възможно е частично боядисване с двуслойни бои металик. По принцип не е задължително боядисване на съседните детайли от каросерията. Когато се очакват разлики в цвета, които надвишават общоприетия толеранс, и когато нямаме лайсни или кантове, е целесъобразно те да се изравнят с помощта на преливане в самия детайл. Преливането може да е значително по-рационално и икономично, отколкото отнемащото повече време нюансиране.

didosan прочети цялата тема колегата filbig е описал начина на работа,дори е посочил линк,ако нещо не ти е ясно питай

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (65.96 KиБ) Видяна 14562 пъти
25th Hour - специалист
timo1 написа:
25th Hour написа:
Там е работата, че няма как да направиш цвета.
Цвета не го правя аз,а си има магазини за тая цел,там момчетата си знаят от работата,всека кола си има номер на боята,а и отделно ти искат детаил от колата,има състаряване и т.н.
Сега се заяждаш. Аз пазарувам достатъчно боя за ми е ясно това. И не малко коли са минали през мен въпреки, че не боядисвам. Говоря ти, че цвета не е проблем а размера на металните частици в него. Разбира се разликата не е голяма, но се са еднакви...вЕрвай ми...

И ако решиш да правиш половин капак с каква боя ще го направиш ?
parvev - специалист
25th Hour написа:
timo1 написа:
25th Hour написа:
Там е работата, че няма как да направиш цвета.
Цвета не го правя аз,а си има магазини за тая цел,там момчетата си знаят от работата,всека кола си има номер на боята,а и отделно ти искат детаил от колата,има състаряване и т.н.
Сега се заяждаш. Аз пазарувам достатъчно боя за ми е ясно това. И не малко коли са минали през мен въпреки, че не боядисвам. Говоря ти, че цвета не е проблем а размера на металните частици в него. Разбира се разликата не е голяма, но се са еднакви...вЕрвай ми...

И ако решиш да правиш половин капак с каква боя ще го направиш ?
по принцип всякакви "гимнастики"може да правите,25th Hour и timo1 но не спамете по темата.
Предния капак не се прави частично почти целият е начукан от камъчета
timo1 - специалист
parvev написа:

Възможно е частично боядисване с двуслойни бои металик.
Нали точно тва говорим :? ,а за заливка умишлено не писах защото нема да я направи по никакъв начин.
25th Hour написа:

Сега се заяждаш.
Не съм и помислил да се заяждам,но щом така мислиш Извиняваи
parvev - специалист
timo1 написа:
parvev написа:

Нали точно тва говорим :? ,а за заливка умишлено не писах защото нема да я направи по никакъв начин.
25th Hour написа:

Сега се заяждаш.
не бързайте,не приемайте емоционално нещата,прочетете си отговора няколко пъти,има бутон "преглед" кажете ми какво означава заливка и как се прави,давате съвети,а пишете глупости
25th Hour - специалист
parvev написа:
timo1 написа:
parvev написа:

25th Hour написа:

Сега се заяждаш.
не бързайте,не приемайте емоционално нещата,прочетете си отговора няколко пъти,има бутон "преглед" кажете ми какво означава заливка и как се прави,давате съвети,а пишете глупости
Заливка се прави на мусаката а това е в горния раздел. Иначе се казва преливка и с тимо1 просто споделяме опит / кой колкото има/ . Аз твърдя, че половин капак е нецелесъобразно да се прелива. Също така твърдя, че поради това, че металика дори и при еднакъв цвят има разлика в големината и наситеността на частиците, което още повече прави преливането безмислено.

Опитвам да кача снимки, но по някаква причина не иска. Моля модератора да почерпи по тоя повод....

П.С. моля те обясни ми какво значи двуслоен металик....
parvev - специалист
25th Hour написа:
[
П.С. моля те обясни ми какво значи двуслоен металик....
двуслойни бои металик-това означава че имаме два слоя:
първи слой базисна боя с метални частици (може и без метални частици
втори слой безцветен лак

има и трислойни финишни покрития,трислойни перли
първи слой подложка(базисна боя без мет частици )
втори слой перла
и трети слой безцветен лак

два слоя не означава две нанасяния(две ръце)
не знам дали някой който си разбира от работата ще боядиса част от капака(на петно) а не целия . Не бъркайте термините част от капака(петно) със преливка(там вашите заливки или не знам какво)

Тема "Частично боядисване на кола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: