Всички имаме коли, нали ?
ESPACE - майстор
BREAKER написа:
Карам само със Шампион,и никой не може да ме убеди че има по-хубави.
Малко по-скъпички са но си заслужава. :)
Това съвпада изцяло и с моето мнение. През какви ли не маркови и немаркови боклуци съм минал.
ArturDent - Почти Безобиден
Аз лично, когато имам възможност и имат размер ползвам Valeo. Цените са наполовина на Бош, Шампион и подобни, но качеството е по-добро, според мен. Не са от ниския ценови клас.
А иначе лятото, обикновено карам с "банани" - при топло време прилепват по-добре. Зимата обаче съм на класически, защото другите, които само от гума, не се гънат и задържат сняг.
ESPACE - майстор
ArturDent написа:
Аз лично, когато имам възможност и имат размер ползвам Valeo. Цените са наполовина на Бош, Шампион и подобни, но качеството е по-добро, според мен.
Моите наблюдения базирани на 2 комплекта Valeо, 2 комплекта Champion и разни ментерливи банани за последните 10 години на три коли показват че Valeo-то е много зле спрямо Шампиона. Поне два пъти по-малък живот при еднаква експлоатация, по лошо качество на почистване.
nikolovvd - майстор
А колко е нормалната продължителност на живота на чистачките?
VLADO66 - майстор
nikolovvd написа:
А колко е нормалната продължителност на живота на чистачките?
По принцип една година,но ако ги пече слънцето може бързо да заминат.А към купуващите чистачки-гледайте годината на производство защото и аз имах много добро впечатление за Валео докато не си взех от Метро същите и се оказаха пълни дървета.
Gnus - специалист
+1 за шампионките - скъпи и качествени, но ако има за 4-5 лева комплект, който изкарва по една година, май е по-изгодно да се взима от него.
igt - специалист
Аз ползвам някакви от Петрол, на тях пише Графит - много съм доволен. От стария модел са, не са бананки.
nikolovvd - майстор
VLADO66 написа:
По принцип една година,но ако ги пече слънцето може бързо да заминат.
В такъв случай съм много голямо дърво! Аз си мислех, че за 5 години като здадоха багажа съм случил на смотан автомобил! Все пак бе на 8 км като го взех.
Ама много съм бил нахален.
Минавам на чистачки до 5-6 лв. Ако нещо не ми харесат на боклука и нови. :-D
VLADO66 - майстор
Ами ти ще ги видиш когато дадат фира :lol:Веднъж да минат през заледено стъкло и.....
nikolovvd - майстор
Няма опасност! Сутрин в гаража като я паля е на 3-4 градуса и обикновено не се налага да чистя стъклата.
Предишни години като сипя зимна течност за чистачките, по 2 литра от Шел купувах, изкарваше до лятото и минавах на планинска вода. Тази година сипах цяла туба 4 литра от Ромпетрол, толкова събира резервоарчето и май ще изкарам до следващата Зима. :-D

Тема "Ще сменям чистачки - дайте съвет какви ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: