Всички имаме коли, нали ?
masterrichi - специалист
Ти си вадиш хляба с монтаж на газови уредби ,естественно е че ще ги защитаваш,аз не бих рискувал да возя семейството с в кола с газова уредба,все пак бутилката е в багажника и там постоянно товаря нещо недай си боже да ударя някое кранче и да почне да изтърва без да го усетя по време на каране и после не ми се мисли.
новия12 - специалист
eurogas живо и здраво да ти е мъничето :) .всичките ми бензинови коли са били на газ - и никога не съм се притеснявал да си возя семейството ... всеки един грамотен шофьор спазва основните правила на пропан бутана или метана...
единствената простотия която направих преди 1 година - зареждайки с газ и естествено говорейки по телефона тръгнах преди да махнат пистолета... :-D
малииии - маркуча като се измъкна и като почна да се мята с остатъчната газ... зареждачката ми беше външна - директно с бронята на земята...тръбата като се опъна та чак бутилката се размести...като се разтърчаха сичките...на сичкото отгоре и камерите записаха всичко... редовен клиент съм там... голям смях... ся като ходя момчето се ебава с мен да ми държи ключовете...
а аз си мислех че такова нещо за нищо на света не може да ми се случи....
маречков - специалист
Chefo77 написа:
Колега, чувал съм хубави работи за някакъв майстор в Търново. Дори от цяла България ходели при него да монтира и настройва системите. Ако си заинтересован, ще потърся координати на човека.
Я да споделиш как се казва, пък аз да си го намеря, че от два месеца жуля на бензин, че на газ 3 от 6 ги няма и изчезват точно га не требе :x .
eurogas - специалист
masterrichi написа:
Ти си вадиш хляба с монтаж на газови уредби ,естественно е че ще ги защитаваш,аз не бих рискувал да возя семейството с в кола с газова уредба,все пак бутилката е в багажника и там постоянно товаря нещо недай си боже да ударя някое кранче и да почне да изтърва без да го усетя по време на каране и после не ми се мисли.
Ако само това те притеснява мисля че не си наясно какво представлява газовата уредба ( което е масова психоза у нас), мога да ти помогна с някой разяснения, не искам да те навивам а само да изясня въпроса, всички газови уредби се монтират с евросонди, на тях има защитен електроклапан който затваря изхода на газта и предотвратява всякакво изтичане, освен електроклапана съвременните евросонди имат още пет допълнителни защити.

Колкото до кранчетата, в евросондите кранчето е само едно, и то дублира електроклапана, практически осигуровката е двойна, освен това има защитен капак отгоре който защитава сондата, самата бутилка е от доста дебела ламарина и всичко е тествано предварително под високо налягане, тръбите са медни и доста здрави и пластични, издържат доста сериозен удар без никакви последствия, освен това газта мирише доста силно, няма начин да остане незабелязано дори най-невинното изпускане. :)
Chefo77 - майстор
маречков написа:
Chefo77 написа:
Колега, чувал съм хубави работи за някакъв майстор в Търново. Дори от цяла България ходели при него да монтира и настройва системите. Ако си заинтересован, ще потърся координати на човека.
Я да споделиш как се казва, пък аз да си го намеря, че от два месеца жуля на бензин, че на газ 3 от 6 ги няма и изчезват точно га не требе :x .
Привет!
Колегата, който има координатите му, не е във Варна в момента, като се върне ще потърси визитката му. Каза, че е в Арбанаси.
eurogas - специалист
Някога да съм казвал, че всеки може да си играе с газта без да има последствия, същото важи и за електричеството, и там се дадоха безумно много жертви, но за съжаление ТОВА СА САМОУБИЙСТВЕНИ АТЕНТАТИ, а не нещастни случаи, ако се анализират въпросните атентати ще се установи че става дума за напълно НЕИЗПРАВНИ АГУ, които отдавна са ИЗВЪН ЗАКОНА, нямат евросонди, бутилките са на БЕЗБРОЙ години ( както и колата носител), НЯМАТ заверени документи за техническа ГОДНОСТ защото всяка бутилка след петата година от производството си, се тества под високо налягане или СЕ СМЕНЯ С НОВА, това у нас никой не го прави и КАРАТ ДОКАТО ГРЪМНЕ заради липса на средства.

Масово се разкриват газсервизи без абсолютно НИКАКВИ ДОКУМЕНТИ, съвършенно НЕЛЕГАЛНИ, работят си с години и НЯМА КОЙ ДА ГИ ПРОВЕРИ, ето такива "сервизи" гърмят от НЕВЕЖЕСТВО и БЕЗРАЗСЪДСТВО, какво може да очакваме от майстор който сервиза си неможе да опази от взрив, може би да ни гарантира безопасност, аз от 20 години работя с газ и ще ти кажа че в нашия бранш читавите майстори са малко а мърлячите са болшинство .

Масово се подценява нуждата от годишен технически преглед на АГУ, монтират се и се ремонтират газови уредби от неправоспособни хора у дома, не случайно някой от примерите са при ДОМАШНИ РЕМОНТИ в частни гаражи, които са извършени от НЕПРАВОСПОСОБНИ и НЕГРАМОТНИ хора, единия е ПРЕЛИВАЛ ТЕЧНА ГАЗ и дори не ПРОВЕТРЯВА помещението преди да запали цигара ???

Тези със заппалването в движение са типичен пример за грубо погазване на всички мерки за безопасност и подценяване на опасността, ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ, за да прикрият вината си казват че станало изведнъж, това да не е пехотна мина, преди гърмежа такава смрад се е разнасяла че е чудно как "водача" на бангията не се е задушил преди да запали цигарата и да се взриви, при подобен гърмеж след зареждане на колонка, бензинджията споделя че гръмналата кола е смърдяла жестоко на газ, водача обаче се качва и смело потегля, след 30 метра колата се запалва а той геройски скача в движение ???

Във всеки един от тези "случаи" заслуга има самия водач, дали сам е "пипал" по уредбата да смени филтърчето ама понеже няма нова гумичка е сложил старата напукана а после гръмнал, дали е ползвал услугите на друг неграмотен приятел разбирач, или пък е посетил "измислен" сервиз който взема по-евтино, дали е изтънил цената при монтажа и е избрал най-евтината турска газова уредба която не отговаря на никакви изисквания, всеки е направил поредица от грешки преди да се "случи" белята ?

Така че лично аз изобщо не се учудвам на такива гърмежи, дори очаквам още много подобни, такива герои които карат стари и неизправни разпадащи се коли, със самоделно монтирани и неизправни газови уредби са сред нас, всеки ден ги връщам като им отказвам годишна заверка на АГУ, хората нямат достатъчно пари да приведат газовата уредба в изправност, и са принудени да я ползват неизправна, аз пък немога да нося отговорност за подвижни бомби.

За съжаление на газостанцията им зареждат и без документи, обществото ни няма действащи механизми да отстрани или дисциплинира идиотите, ограничило се е само да "регистрира" подобни самоубийствени атентати като някаква сензация или сеир по медиите, което е много жалко.

Всичко това дотук, няма нищо със газовите уредби които си монтира интелигентния българин, моето семейство например ползва две семейни коли, които имат грамотно монтирани газови инжекциони от лицензиран сервиз, притежаващи оригинални а не турски евросонди, европейски сертификати за всеки един детайл на системата а не турски такива, документ за издържани тестове под високо налягане на монтираната бутилка, издадени редовни документи за регистрация на АГУ и успешно преминал годишен технически преглед, досие на газовата уредба което се пази в сервиза който монтира системата и т.н. все важни неща.

Затова съм спокоен както за семейството си, така и за всичките си клиенти на които съм монтирал качествени системи, абсолютно същите като на моята лична кола, за всичко това обаче се плаща, хубавите неща винаги са малко по-скъпи от ментетата, безоппасността винаги струва пари. :)
masterrichi - специалист
Аз съм карал кола на газ 4 години,но последният път когато минавах на преглед ми сваляха бутилката да я тестват под налягане и когато са си я монтирали обратно явно не стегнали нещо и при зареждане на газ станцията багажника ми се напълни с газ,бях с външно зарядно добре че усетих миризмата когато влезнах в колата ,после един месец ми миришеше колата.Ти може да си добър майстор но клиента как да прецени в кой сервиз си вършат добре работата,пък и далаверата на газ не е толкова голяма, един газов инжекцион струва поне 1200лв.В доста държави са забранени колите на газ,една от тях е Турция.http://www.monitor.bg/article?id=22175
http://www.crashbg.com/blog/gas-system
vekarata - специалист
Лятото юли месец успях да намеря Опел Зафира модел Zafira Z16Y в ъв Варна.С вградена метанова уредба с четири броя карбонови ботилки /така ми казаха/.Година на производство 2003,сив металик.Доволен съм от колата много.Дано не я урчасам.Разхода на метан градско е 7,40лв.,а на дълъг път 6лв. Резервоара събира 15л. бензин като резервно гориво,а метан 18кг.Обух я зимата с нови гуми,но за зла беда получтх инсулт и сега от два месеца се възтановявам и за съжаление не мога да шофирам Зефирата.Надявам се скоро да я яхна. ](*,) [-o<
eurogas - специалист
masterrichi написа:
Аз съм карал кола на газ 4 години,но последният път когато минавах на преглед ми сваляха бутилката да я тестват под налягане и когато са си я монтирали обратно явно не стегнали нещо и при зареждане на газ станцията багажника ми се напълни с газ,бях с външно зарядно добре че усетих миризмата когато влезнах в колата ,после един месец ми миришеше колата.Ти може да си добър майстор но клиента как да прецени в кой сервиз си вършат добре работата,пък и далаверата на газ не е толкова голяма, един газов инжекцион струва поне 1200лв.В доста държави са забранени колите на газ,една от тях е Турция.http://www.monitor.bg/article?id=22175
http://www.crashbg.com/blog/gas-system
Колега masterrichi ще те помоля да спреш да пишеш глупости, когато няма какво да кажеш, най-добре е да замълчиш, иначе може да се изложиш !!!

За какво ги даваш тези менте "статийки" и откъде ги изрови, не си ли виждаш календара на стената, вече сме 2011 година и никой не е забранил газовите уредби у нас, там пише след 2009 г. КРАЙ на газовите уредби, айде замисли се малко колко е достоверна тази информация, ще ти кажа още че тази статия почти веднага беше опровергана по BTV, айде стига с олигофрениите, това е форум на знаещи хора, засрами се ???

Колкото до Турция, информацията от 2004г. също не е достоверна, турците винаги са карали масово на газ, дори да са имали някакви идеи за забрана, то това е останало в 2004-тата им година, след това са разбрали грешката и веднага са се поправили, дори в последните няколко години всички български производители продават огромни количества български газови инжекциони на турския пазар, освен това в момента далаверата от газта у нас изобщо не е малка, разликата между бензин и газ в момента е 95 стотинки на литър, айде малко оптимизъм !!! :)

Тема "Покупка на кола втора употреба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: