Всички имаме коли, нали ?
сола 180 - специалист
Съжалвам бе морски за израза ама ми омръзна да слушам простотиите на майсторите.Единственото вредно нещо при палене на газ е , че влияе зле на мембраните.Но ако сметнеш колко бензин , ще изгориш за 50-60 000 км да палиш всяка сутрин и колко са един комплект мембрани(35 лв) ще разбереш , че е по-евтино да си палиш на газ.

Стиви чувал съм за запечени дюзи ама то така или иначе леко по леко се случва.Пък и почистването е елементарно за всеки полуграмотен технически човек. За помпата е проблем само ако оставиш колата без бензин или с малко.И те така. :-D :-D :-D
n.yaneff82 - специалист
ок сменихме темата от тоците към газовото ,сега да попитам когато съм на газ не ми държи обороти ,абе почти ще изгасне ,тва от какво е и мога ли сам да го излекувам
сола 180 - специалист
А какъв е мотора, че май не видях някъде да си споменал.и какъв е изпарителя??
n.yaneff82 - специалист
мотора е 1.8 mi а изпарителя идея си нямам какъв е утре мога да споделя , газовото е слагано в Холандия
valmet - специалист
Причините може да са много.Като се започне от кабели и свещи,центровка и т.н.
На бензин ядове имаш ли?
n.yaneff82 - специалист
на бензин е като часовник ,на газ е като развален трактор, така, че свещи и центровка ги изключваме

бяха ми споменали за някакво филтърче което трябва да се смени ,ама къде е , какво е :? бил 2 лв
сола 180 - специалист
Никакви филтърчета .Трябва ти само добра настройка.Моното е идеалния мотор за АГУОсобено Опел и VW.
Аз съм с 2Е с обикновен вакумен изпарител и нямам грижи.Гори ми около 12-13 в наше село. На вън 9/100.
Ники274 - специалист
n.yaneff82 пипни си настройките на изпарителя,по точно регулатора за празния ход.Има едно болтче на самия изпарител,което регулира една вилка,която ти пуска определено количество газ на празен ход.Гумичката спича с времето или се е получил нагар в отвора :)

сола 180 сигурно не си чувал,че заминават леглата на клапаните от газта,водачите,отделно ако имаш ламбда сонда-пиши я заминала.После ще се чудиш защо колата ти гори много или не работи както трябва.....има още много неща по двигателя,които заминават по бързо като се кара на газ автомобила и това е така ,защото остатъчния продукт на газта е водата,която от своя страна еб@ава мамата на всичко вътре в двигателя.И това съм го чувал от майсторите,които нареждаш :lol: щото всеки ден почти хората отварят двигатели за ремонт и много добре знаят за какво иде реч.
И някой слънчев ден,като за ремонт на двигателя ти кажат над 1000лв,тогава им размахай разликата в цените на газта и бензина ;)

Пп И аз карам на газ,но докато не загрее колата си я карам на бензин.
stiv1961 - майстор
Виж си настройките,но погледни и това филтърче.Намира се под газовия клапан-в една чашка.Аз извадих от чашката доста графит.
n.yaneff82 - специалист
намерих къде е филтърчето и го почистих ,нямаше как да отида да къпя ново , но след като свързах всичко се оказа , че колата е по зле ,сега освен , че не държи обороти ба празен ход ами и като и дам рязко газ и гасне ,ето и снимки на изпарителя http://yaneff82.snimka.bg/automobiles/izparitel.553406 ,никога не съм се занимавал с подобни неща , но имам чувството че от дясната страна на изпарителя ,малко в долу се пада липсва едно болче

А марката си нямам идея каква е там пише

Тема "пасат В3 почти има ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: