• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Всички имаме коли, нали ?
маречков - специалист
torbalan написа:
подушвам, че сме от една порода....

вече 5 години се возя в С5 и аз точа лиги по С6 ;)
Без да се заяждам, но имам колега, дето вземаха за лични и служебни автомобили от почти цялата гама на тая марка и върнаха и/или продадоха всичките коли. На С 4 купе и пикасо оставаха без спирачки и фарове от време на време, С 5 с големия бензинов мотор пък губеше мощност когато му дойдеше. Иначе за возията на С5 и С6 :prayer:. Пикасото е много удобно за дълги пътувания и не измаря, но .....
Бат Иво - специалист
Както написах по горе аз не пипнах абсолютно нищо и нямам абсолютно никакви оплаквания от Ситроена!Имам милион километра зад гърба си и смея да твърдя че, повечето проблеми с автомобилите произхождат от, така нареченото зад кормилно утройство!Имал съм и съм карал много автомобили лични или други.И от личните ми автомобили съм бил доволен от всички.Всеки от тях е имал някакви кусури ,но на дали има марка автомобил без забележки.Може би в процес на расъждаване идва ред да се рече че : Всеки който закупува автомобил трябва да се съобрази с това за какво му е необходим,по какъв терен ще бъде използван,стил на шофиране,навици,месечни доходи и ред други неща!По този начин ще се избегнат много оплаквания и аварии.Тук обаче ще спомена че, винаги ще останат процентът варвари и расипници по пътищата в чиито ръце каквато и марка автомобил да попадне ще бъде расипана и набедена за калпава! А наздраве че много се разсписах. :partyman:
torbalan - Дървен философ
маречков, вече 5 - 6 години си возя дупето в С5 2,2 HDI
щом като мерака ми е за С6, явно от С5 съм много доволен :)
маречков - специалист
ОК. аз не съм притежавал Ситроен, но споделих впечатление от приятел. Карал съм С 4 купе - много тръска и не ми харесва, после С 4 Пикасо - много добре се пътува с него и не измаря на дълго. В С 5 съм се возил и е много комфортно.
Та така. Иначе Бат Иво най - точно го каза, а аз ще го допълня, че с трици маймуни не се ловят.
stan_slav - специалист
Само не забравяйте нещо - в колите имате километражи, а не календари. Една кола ако седи 5 години в един гараж съвсем нищо няма да и се счупи. Споделяйте все пак какъв пробег и при какви условия сте експлоатирали автомобила си за да има реална представа за здравината му. Като гледам качеството на изработка на всички нови автомобили без значение класа им, разбирам защо са толкова скъпи ретро автомобилите. Ако имам пари в излишък за автомобил бих инвестирал в ретро, а не в чисто нов. Едно е сигурно никога няма да се обезцени :)
моето С5 го купих от германия преди 5 години (през лятото на далечната 2006)
от тогава е изминало около 100 хиляди километра по пътищата родни и около десетина хиляди по европейските....
шофира само жена ми (аз никога не съм правил опит да шофирам), а тя кара душмански....
заобикаля само дупките, в които ако попаднем, бихме останали на пътя...

това за качеството на новите автомобили го слушам още от соц време :)

само дето гаранцията на един съвременен нов автомобил в европа е от порядъка на 5 до 7 години без оглед на изминатите километри
а ако някой е купувал чисто нова кола през 75та нека сподели какви са били гаранционните условия ;)
stan_slav - специалист
torbalan написа:
моето С5 го купих от германия преди 5 години (през лятото на далечната 2006)
от тогава е изминало около 100 хиляди километра по пътищата родни и около десетина хиляди по европейските....
шофира само жена ми (аз никога не съм правил опит да шофирам), а тя кара душмански....
заобикаля само дупките, в които ако попаднем, бихме останали на пътя...

това за качеството на новите автомобили го слушам още от соц време :)

само дето гаранцията на един съвременен нов автомобил в европа е от порядъка на 5 до 7 години без оглед на изминатите километри
а ако някой е купувал чисто нова кола през 75та нека сподели какви са били гаранционните условия ;)
Ти го слушаш за качеството, а аз го виждам ежедневно. В Европа могат да ти дадат и 10 години гаранция предвид качество на пътища и качество на горива. Какво ме топли гаранцията като купувам кола да карам, а не да седи по сервизите пък дори и да не си плащам за това. Моята кола е на 12 години вече закупена на незнайно колко километра уж 120 000. Аз лично съм минал още толкова за 4 години не е била в движение не повече 3-4 дена за това време заради ремонти, а е от най-трошливите марки. Малко собственици на нови автомобили с подобен пробег могат да се похвалят с подобно нещо. А ти колега ако е дизел се стягай, че след още 10-20 000 км започват приключенията с ФАП системата, сигурно си се запознал по автофорумите. Много безавариини километри на всички без значение кой каква кола кара :)
с фап-а добре се знаем...
доливал съм веднъж от катализатора
и веднъж вместо да го сменя, както се полага съгласно сервизната документация, в сервиза го тествахме - оказа се, че като параметри (най-вече налягане на вход и изход при работещ двигател в различни режими) не се отличава съществено от новите... и не го сменихме...

на годишните прегледи, като ми мерят саждите в димните газове - обикновено съм около десет пъти под допустимото... тоест фап-а си работи добре :)

в голямо колебание съм какво да правя, когато се запуши (рано или късно ще се случи) - вариантите са два - да го отстраня или да го сменя...
Chefo77 - майстор
torbalan написа:
Не словоблудствай, гаранцията е или-или, което настъпи първо :) Чети малките букви.
на ситроен са 2 години без оглед на километрите или три, но ако не си минал 60 хил. мили...
на кия са три години без оглед на километрите или седем, но ако не си минал 100 хил. мили :)

я сега кажи колко от колите произведени през 70те са в състояние да изминат 100 хил. мили без да се разпаднат тотално :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Класация на Autobild за най-лош и най-добър автомобил 2010г." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: