Всички имаме коли, нали ?
ditronix - специалист
В гаранционната книжка се описват за всеки период необходимите проверки,като сервизния техник е длъжен да отбележи дали те са извършени.Естествено,той може да си драсне всичките,но пък ако нещо се получи-носи си отговорността.Поне на теория.Това,което си спомням-проверка на нивото на всички течности-спирачна,хидравлична,охладителна,даже и тази за измиване на стъклата.Проверка чрез диагностика на всички системи на колата,евентуална проверка и изчистване на записани грешки от бордния компютър и зануляване на компютъра след проверките.Проверка налягане на гумите,на светлините и не помня какво още.Горивен филтър не ми смениха.Имало някакво утайниче на този филтър и по количеството вода и кой знае каво още в този утайник се преценявало дали е необходима смяна.Питах защо не са го сменили и момчето ми каза,че утайникът е чист,филтърът си е с необходимата проходимост и ще го сменят следващият път.Парите ги вземат на час вложен труд,така е.Няма в ценоразписа "Смяна масло-ххх лева" или "Смяна въздушен филтър-ххх лева".Там пише 30 лева без ДДС за всеки час труд.Ами това е.Аз съм доволен от сервиза,тъй като наистина по форумите се въртят цени от 300 лева и нагоре.Както и ми казаха другите тарикати.Пак казвам-направиха ми впечатление нормалните цени на филтрите и маслото,не ме пързулнаха с думите:"При нас нещата са оригинални,защото сме официални представители на марката!"Защото за старото ми РЕНО 19 са ми предлагали по 2-3 вида маслени филтри,като "оригиналният" струваше над 20 лева!
gattaka - специалист
Ами ок,ти явно си случил на хора! :)
ditronix - специалист
Да.А утре смятам да пиша в тая тема по същество-за DUSTER-а.Нямам време сега.но ще сипя малко факти.
25th Hour - специалист
Днес бях в Рено- Нисан по повод една джипка и успях да покарам Дъстър и Джук...Дъсъра е 110 коня 4х4 тоест най- хубавия само че с малко екстри.

Впечатления нямам от възможностите за оф роуд- разбираемо...

Иначе- ефтинията бие отвсякъде. Отпред е тясно определено. Отзад не толкова, колкото предполагах. Кожения салон е като на старите Икаруси, но по кофти цвят. Багажника е приличен- все пак това е малка кола. Много високо идва самата задница, не знам какво може да се сложи там.

Мотора е много зле- просто поредица от компромиси- 1,5 литра изцеден зверски за тия коне, шумен и се тресе доволно.

Казват, че окачването им и шасито не било лошо- това бяха думите на майстора и с това се изчерпват добрите отзиви за Дъстър. Цената му е 34 200 лева...

Като цяло не е семейна кола, защото е много малка. Не е и работна кола защото е неудобна и малко товари.

Относно Джук. Дизайна може да се счита за модерен, но е крайно нефункционален, и претруфен. Вътре е адски тясно, пластмасата е ефтина като в Дачията, което най- много дразни особенно след модерния дизайн отвън...

Разгледах и Новия Меган.. същия мотор като на Дачията, вътре и добре направен като дизайн, но пак ефтина пластмаса и кофти цветове... дизайна се опитва да компенсира ефтината изработка като цяло... гледах комби версията... нищо подобно. Няма място, задните прозорци са малки, тавана се скосява и като цяло няма кой знае колко общо с комбито...

За съжаление те останах очарован.

Джиповете им по стават- Хареса ми Наварата и Патфайндъра...Х- трейла не е лош, но не е ефтин...
vlad0 - специалист
Нищо не казваш за Кашкай, имаш ли впечатления от него? Щото на пръв поглед хваща окото и не изглежда толко дървен като Дъстар. Аз на Кашкай гледам повече като на комби отколкото като на джип, даже май версията 2WD e по-добра.

Поздрави.
25th Hour - специалист
Не съм влизал даже в такова, и за това не знам. Имаше едно +2 Кашкай, пича каза докато гледахме Дъстъра "същото е", но просто не знам....

Някои неща не се променят...

http://vbox7.com/play:079f8b55
http://www.youtube.com/watch?v=6hEx-wgr ... r_embedded
sstefanov - майстор
Е как може да сравнявате Дачия с Нисан?
25th Hour - специалист
Ем много просто. Ползват много еднакви части и агрегати...
gattaka - специалист
Все пак нали рено купиха нисан!На задните капаци на все повече нисани виждам добре познатата абревиатура dci!
ditronix - специалист
25th Hour не зная какъв МЕГАН си гледал,но щом според теб таблото му е евтина пластмаса,иди погледни ФОРД или ШЕВРОЛЕТ.Не зная каква кола караш,но аз поне не съм виждал такава с дървено табло-на всички е пластмаса.Разбира се,изключвам каляските за стотици хиляди,защото човек от тоя форум едва ли може да си позволи такава кола!То е ясно,че всеки хвали своето магаре,ама все пак....

Тема "Новия Duster" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: