Всички имаме коли, нали ?
Тани - модератор
profesionalist_wood написа:
Тани тези 14,5 на 100 не е в литри а са в галони....1 US gallon = 3.78541178 liters, ...... Баси държавата...
Не знам каква е целта на поста ти с умишлената дезинформация! Би ли аргументирал твърденията си с линкове към източниците от които черпиш информация? На няколко места проверих и все толкова си гори Хамъра!
profesionalist_wood написа:
В момента България ползва газ за 550$ на 1000 кубика. Най скъпия газ в ЕС! Шистовия газ се оценява на около 200$ за 1000 кубика - почти три пъти по евтино.
В САЩ шистовия газ е стигнал цена от 80$ за 1000 кубика !

Да не би да лобираш за шистовия газ? Ако е така се замисли дали би позволил да разболеят детето ти и внуците ти , за да може държавата да вземе няколко милиона(няма да има дори милиард) за концесии, които познай къде ще отидат! От друга страна фирмата концесионер ще спечели милиарди ,от които ще остане в България една нищожна част във вид на заплати за има няма десетина години. На каквато и цена да и излезе себестойността на газа , не си мисли , че за тебе цената ще е такава - напротив - ще си продават на международни цени и ще си изнесат газ където си пожелаят - нали си плащат концесията! И след 5-6 до 10 години като източат залежите ще си грабнат сондите , а за децата и внуците ни ще остане една тотално замърсена пустиня на мястото на житницата на България! Тогава ще пишеш по форумите каква е цената на хляба в другите страни , а тук колко е скъп!
Chefo77 - майстор
Тани написа:
Напълно съм съгласен...
Не само че са лабораторни, а са и крайно нереални. Градско на моята са "мерили" на тестова отсечка, която е ... 33 км. Ми то само филтъра ми е 700 мл, как пък го изчислиха ... :)
Както е в подписа на един пич в тунинг.бг - "Чуждата кола винаги гори малко до момента, в който поискаш да те закара донякъде"...
Тани - модератор
Компютъра на автомобила следи количеството изразходвано гориво с достатъчна точност за теста.
ArturDent - Почти Безобиден
Тани написа:
Компютъра на автомобила следи количеството изразходвано гориво с достатъчна точност за теста.
Особено на място ;)
1л/0 км =?
Chefo77 - майстор
А ако няма бордови компютър?
Krelion - специалист
ArturDent написа:
Тани написа:
Особено на място ;)
1л/0 км =?
99- толкова показва на моя.
Тани - модератор
Krelion написа:
ArturDent написа:
Тани написа:
Особено на място ;)
1л/0 км =?
99- толкова показва на моя.
А дали правите разлика между количество изразходвано гориво(в литри) и моментен разход( в литра/100километра)
bdimov - специалист
ArturDent написа:
Тани написа:
Особено на място ;)
1л/0 км =?

Колега объркал си се малко. Това, което ти показва е 1 литър на час. Незнам какъв е двигателя но не е невъзможно. Карам Шкода 1.4л. ТДИ. Сутрин като е запаля и е студена показва първите 1-2 мин. 1,1-1,2л./ч. После пада на 0,5л./ч. при позагрято положение. Когато потеглям на 1-ва ми дава моментен разход между 20 и.... забележете 85 литра в зависимост от потеглянето! :-D Това е за първите 1-2сек. После пада в завиисимост от оборотите. И накрая за обобщение мога да кажа че при "кротене" с 80-90км/ч. по равен терен ( примерно Пазарджик-Пловдив ) ми дава среден разхор за пробега от 3,2 литра за 100км. Това нещо е засечено както от комп-а на колата така и от мен лично посредством пълнене и допълване на резервоара.

Нищо лично но нека правим разлика между разход на час, моментен, среден, смесен, извънградски и градски разход :) А да и за колегите от София ( поживял съм и там 5-6 годиднки ) има така наречения "суперградски" ( лично мнение ). При последния посочен разход и маслото като че ли трябва да се сменя по-често. :-D

Тема "Забавен въпрос :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: