Всички имаме коли, нали ?
kuger - майстор
На една от снимките точно до амортисьора /двата болта, които го държат/, виждам освен маркуча за спирачния цилиндър, още един, май проводник. Виж къде отива, ако има накрая датчик и назъбено колело, май имаш някаква система за стабилност.
nv952 - майстор
Ясно Хидразине,сега ще поразгледам из форумите как се разхлабва ремъка и като се постопли времето към края на седмицата ще пробвам да я изкарам.
ПП Кугер тази ли снимка (за горе в дясно ли?) Изображение
kuger - майстор
Точно. Но, може да е датчик за износени накладки.
nv952 - майстор
Да ти кажа и аз точно това гледах днеска ама не намерих къде отива.Утре пак ще хвърля един поглед.
ПП можеш ли да качих някоя снимка на това моторче което е за АБС на самото колело да знам кво да търся тъй като след някой ден ще сменям гумите и ще имам по добра видимост.
Пропуснал съм една снимка да кача.От нея става ясно къде отива тръбичката :)
Изображение
Chefo77 - майстор
Не е моторче, а гривна. Представи си зъбно колело с дебели прави зъби с малка височина (4-5 мм), при широчина на цялата гривна 10-ина мм. Закачена е на карето.

Кугер, съмнява ме да има стабилизираща система. Колата мисля, че няма АБС - помпите "обичат" хладното и се монтират на видими места. Не би трябвало да го попусне в огледа. А допълнителните системи се надграждат над АБС-а, т.е. може имаш АБС + ЕСП, АБС + АСР, но не и само ЕСП или само АСР. Особено ЕСП - то задължително работи с компютъра на АБС-а, а АБС-а не може да е от най-обикновения тип (както са в твоята и моята кола).

ЕДИТ: Хората са казали, че една снимка показва по-добре от страница текст, ама на :)
Прикачен файл:
grivna_ABS.jpg
grivna_ABS.jpg (80.64 KиБ) Видяна 907 пъти
kuger - майстор
Тази система за какво е? Не ми е ясно.
Прикачен файл:
20141027_131447.jpg
20141027_131447.jpg (44.17 KиБ) Видяна 897 пъти
Някъде бях чел, че при спирачна система, оборудвана с ABS, от помпата излизат 4 тръбички.
nv952 - майстор
kuger написа:
Тази система за какво е? Не ми е ясно.
Прикачен файл:
20141027_131447.jpg
Някъде бях чел, че при спирачна система, оборудвана с ABS, от помпата излизат 4 тръбички.
Чефо стана ми ясно вече,гледах и клипове в тубата.
Кугер тази сминка в опътването мислех че е АВС защото имабушонче за АБС Помпа.също така в някъде в нета видьх същия символ с означение за АБС.
ПП пиша от тел сори за грешките.
kuger - майстор
Chefo77 написа:
Кугер, съмнява ме да има стабилизираща система. Колата мисля, че няма АБС - помпите "обичат" хладното и се монтират на видими места. .
При Лагуната помпата за хидравликата и помпата за сервото са на ремък, задвижван от задния край на разпределителния вал, и са на "ачик" :-D /на открито/.
Помпата на ABS-а, в комплект с целия модул, е зад предно ляво колело, ниско долу /гадно място/.
nv952, модула на ABS представлява кутия с много тръбички /май осем/, с куплиран фланцево ел.двигател. Снимка нямам, имам схема.

Off: Преди време започна да ми се включва лампата за неизправност на ABS. Като завали или мина през локва, гасне. При огледа се оказа натрупана гняс, ръжда, кал по гривните /коя гривна правеше проблем, не разбрах/. Почистих ги, за сега нямам проблеми.
Още - ABS-а на два пъти ме е спасявал. Единия път да не се набия в едни мангали с каруца в тъмното, втория - при екстрено спиране в колона. Добре, че зад мен беше доста модерен автомобил. Иначе щях да се хваля с комби :shock:
nv952 - майстор
Нищо че нямаш снимка,дай схемата,всякакъв материал ми е от полза :) Сега имам една разходка до центъра и ако успея да изляза от задръстването до новата поща преди да се стъмни ще по огледам по колата.
kuger - майстор
Това е на Рено, вероятно е да има разлики с Пежо.
Прикачен файл:
ABS1 (864 x 648).jpg
ABS1 (864 x 648).jpg (109.41 KиБ) Видяна 876 пъти
Прикачен файл:
ABS (864 x 648).jpg
ABS (864 x 648).jpg (91.84 KиБ) Видяна 876 пъти
Пич, млад си, но в тоя студ да лягаш под колата на течение??
Пази кръста, ще ти трябва! Не се майтапя.
Ако може, прави снимките в по-общ план. Така от близо не мога да се ориентирам къде точно е даден елемент.

Тема "Проблем с ключа за прозореца." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: