• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Всички имаме коли, нали ?
lov - майстор
То нещата станаха много объркващи. Излиза че по добре да си купиш менте и ще си сигурен че не е оцветена вода. А причината е че от евтенийката няма смисъл да я кръщаваш защото далаверата е малка. Вчера реших да тествам един антифриз концентрат дето го глася да налея една парна инсталация утре. Разредих го за -20 и не замръзна във фризера. Пък и с аерометъра пак показва същото че даже и отгоре. А и цената добра 2,50 за литър чак да се смае човек. :lol:
kozl - майстор
Аз ползвам някаква от Метро по 5 литра от по-евтините за -20 е надписана. Първоначално я тествах на -16, че толкоз се изстуди във фризера и после си купувам от същата на доверие и така докато ме изненада, но като ме домързЕва на всяка бутилка да тествам може и при мен да смръзне :?
Веднъж пробвах и с антифриз по погрешка, че обърках шишетата. Та за източване разкачвам отнякъде маркуча от снадките по завоите към щуцерите за стъклото и чрез помпичката източвам течността без да свалям съда или да ползвам вакумпомпи. И пак не става бързо, но значително по-бързо отколкото да изпръскам течността през дюзите за стъклото.
За размръзване требе топлина - гараж. За ускоряване на процеса и ако има останало място в резервоара, може да се долее топла вода.
Така колега с Хюндай беше забравил да си подмени течността и сипах гореща вода, пихме кафе за окло час, докато колата в топлия гараж седеше и после източих съдържанието през помпичката и откачен маркуч.
След смяна на течността трябва да се промият и маркучите. Т.е. трябва да се изпръска известно количество течност докато изкара замръзващия остатък от тръбите. Иначе може да замръзне само в тръбите и ефекта е, че пак няма да пръска.
chapara - майстор
dadko написа:
И аз в групата със замръзналата спирачна течност от Кауфланд.
:shock: :? :cool: :lol: :-D :toimonster:

Иначе и аз изгорях в онези студените дни :axe: с някаква закупена от миналата година, та и не помня от къде е. Мисля "Лидъл". После концентрат на -60 гр. и така :wink:
thinkpad - майстор
kozl написа:
За размръзване требе топлина - гараж
Сваляш казанчето. :)
kozl - майстор
А туй в маркучите. И тях ли да свалям?
А на пежото казанчето е под бронята и тя требе да падне. А по-лесно ще да е в гаража.
thinkpad - майстор
kozl написа:
А на пежото казанчето е под бронята и тя требе да падне. А по-лесно ще да е в гаража.
При мен казанчето е отгоре на 2 болта. Развивам ги, вдигам го нагоре и го изваждам. И си го взимам под рамо. :)
Едно умно нещо да са направили от VW.
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
kozl написа:
При мен казанчето е отгоре на 2 болта. Развивам ги, вдигам го нагоре и го изваждам. И си го взимам под рамо. :)
Едно умно нещо да са направили от VW.
Не отговори за маркучетата. Не казваш как се решава проблема при тези, които имат И задна чистачка - вадят целите маркучи до отзад ли? А да си се сещал, че при ваденето може да счупиш нещо позамръзнало по системата, или в конспекта не се предвиждат непредвидени предизвикани проблеми. По традиция даваш безсмислен или по-скоро направо глупав "съвет". Добре дошъл :)
Най-лесно е да закараш колата в закрит паркинг, а откакто има МОЛ-ове, става в пъти по-лесно.
hidrazin - майстор
Chefo77 написа:
По традиция даваш безсмислен или по-скоро направо глупав "съвет". Добре дошъл :)
Първото е ясно. За второто печелиш награда - боя за мустаци, зелена. Ти си първия! :-D
:partyman:
Chefo77 - майстор
Що бре? Какво съм казал толкова? :)
hidrazin - майстор
Как какво? Във форума е от завчера. Първо се опита ама не мина:
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 93#p656393
Печелиш. Първо ти го поздрави чак след 20-тина поста. Ще ти е верен до гроб! :-D
:partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Течността ми за чистачки замръзна, съвети моля...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: