Всички имаме коли, нали ?
nv952 - майстор
Намерих едно дето е 35лв,но първо ще пробвам да оправя старото.А пък ако го прееб?а ще сложа ново.Иначе то вече е ясно че е от него не от датчика за темпртурата но специално за него ще отида до някой сервиз.Честно си казвам...като гледам тоя куп желязо под капака и както всичко е наблъскано яко вътре нищо не мога да разбера кое какво е.
turbocharged - специалист
Толкова ама няма наличност

Прикачен файл

image.jpg
nv952 - майстор
:sad: .... вече второ моторче връщам :x Мамицата ви пед1али.Пращат ми моторче от 306 или подобен модел.Като съм им написал всичко Пежо 806 Ван 2.0 120 коня Бензин 1996 година :axe: шуробадженащината е голяма напаст в БГ.Че и на всичкото отгоре за да си плащам аз връщането на пратката :butthead:
nikolovvd - майстор
В такива случаи изисквай пратката да е с опция "Преглед на пратката".
Това означава, че този който я праща си дава сметка, че изпращайки нещо неподходяща, ще си го получи обратно за негова сметка.
nv952 - майстор
Тя е с такава опция...Всичките ми пратки са с такава опция.Просто явно не разбират от части.То още като ги питах имате ли стъпково моторче-той ми вика кво е тва :shock: и то си беше ясно.
Обаче има надежда...пред нас има един магазин и момчето беше много отзивчиво.Каза че след 2 часа ще му донесат моторчето и да си го взема(магазина е пред входа ми-на 15метра :-D а аз ходя поръчвам от софия #-o )
nv952 - майстор
Сложих новото...но по зле става по убаво Не :x Плачи си да иде на вторични. Странното е ,че като изкарам едно тънко маркуче и оборотите от 3 000 падат на 1 500.А въпросното маркуче смуче.Утре имам час за сервиз дано да я оправят :roll: А дано ама на дали
Ще споделя кво е станало.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q3oJQEI6CZc[/youtube]
nikolovvd - майстор
Във форума на Пежо няма ли нещо по въпроса?
Защо не опиташ да оставиш колата да загрее и след това да опиташ да обучиш компютъра?
В момента не се сещам точно как се прави, но ако попадна на нещо, ще ти го постна.
"Новото" моторче работи ли?
nv952 - майстор
Абе" новото " нещо ме съмнява ама утре майсторите да му мислят.Това ако го намериш как се учи компа ще е полезно четиво.
пп новото не съм го пробвал,но сега ще го тествам....много ме съмнява компа да не подава грешен сигнал.
nv952 - майстор
Проблема е констатиран сега трябва да ми се размразят ръцете и да обясня....5 мин по късно :arrow:

nikolovvd
Благодаря за обяснението ти по-горе относно моторчето.Помогна ми много. :prayer:
Така ето на.Тъй като из форумите четах че не трябва да въртя главичката на моторчето аз направих точно това.(естествено след като имам новото).Разгледах у-вото около самото моторче и видях че от страни има едно като тапа.Извадих я и се показа мястото където трябва да влиза (отваря и затваря)главичката на моторчето.Вместо главата вкарах една звезда и наистина беше там.После ръчно наместих старото моторчето(на определени мм) и го сложих.Първия опит беше трагичен 2 000 оборота...втория вече е отличен,след като го отворих още малко оборотите на студен двигател бяха постоянни-1100. :supz:
Та сега ще пробвам новото моторче и ще видя защо като дам на контакт не отваря.(То си седи както е на снимките-ни напред,ни назад)Наистина почвам да мисля че нещо компа не бачка правилно.Иначе мерих в волтметъра и странното е че като е на контакт дава 12 волта и на 4-ти пина :shock: и така според мен то дава хем назад хем напред...не знам дали правилно разсъждавам.
та основно е това.
ето снимките.На последната снимка старото моторче е матнети марели(по дългото) а новото е по късото.
И ново моторче не мога да го завъртя...Пробвам с адаптер от булсатком от модема за ТВ.
Да взема да го ръгна на трафа на лаптопа. :?
пп Това видео еточно на това маркуче.Човека вкарва нещо но какво :? https://www.youtube.com/watch?v=gtr-sCKJdJw

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Тема "стъпково моторче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: