• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Всички имаме коли, нали ?
koveslav - майстор
Явно все срещу слънцето карате и на вас не ви вършат работа тези светлини... През останалата част от пътуването наистина е без значение какво се случва,важен е единствено момента когато сме срещу слънцето!!!! =D>
koveslav - майстор
Ти да нямаш някакъв неустановен проблем със зрението бе човек?! Нали всички по едни и същи пътища пътуваме-що така аз,а и като гледам и други колеги виждаме ползата,а ти не?! Споделих ти и практически опит от мотоциклета-не съм ли с включен фар,много по-често ми отнемат предимство.Включа ли го нещата коренно се променят.Разликата до автомобила е в това че той има два фара...
DundyTheCroc - майстор
Човешкото око възприема отразена светлина, а не директна, така че всякакви блестящи неща на пътя са противоестествени. Лошото е, че с тези фарове сега спрях да възприемам тези, които са забравили да ги пуснат...
gnt69 - майстор
DundyTheCroc написа:
Човешкото око възприема отразена светлина, а не директна, така че всякакви блестящи неща на пътя са противоестествени. Лошото е, че с тези фарове сега спрях да възприемам тези, които са забравили да ги пуснат...
+1
infomar
Все пак да вярваме ли на статистиката - намаляват ли катастрофите или не. Стига с този субективизъм един вижда, друг не вижда....
Някой ще покаже ли реална истинска статистика :?

Простата логика казва, че ако статистиката е в полза на включените светлини, власт имащите щяха да ни проглушат ушите да се хвалят колко са били досетливи да го направят, а сега мълчат.
Не вярвам да не е правена статистика.

Да приемем, че мярката е въведена през 2013-та година на първи януари, за по-лесно смятане, въпреки, че са въведени на 7 август 2012-та. Таман през 2012-та нещата взеха да се пооправят и произшествията намаляха според статистиката и НС прие през юли промяната с която се въведоха задължителните светлини. И какво става - от следващата година пострадалите вместо да намаляват се увеличават.....

http://dokkpbdp.mvr.bg/NR/rdonlyres/A60 ... do2015.xls

Изображение

Общо пострадали:
2010 - 8855
2011 - 8960
2012 - 8794 ??????????????????????????????????????????????
2013 - 9375 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2014 - 9301
2015 - 9679

Е, за какво ми говорите..... :?
DundyTheCroc - майстор
Статистиката по-скоро отразява броя на купените книжки, римляните без такива и работата на КАТ. Аз мога да се сетя за няколко мерки, които ще намалят катастрофите и убитите поне наполовина...
infomar
DundyTheCroc написа:
Статистиката по-скоро отразява броя на купените книжки, римляните без такива и работата на КАТ. Аз мога да се сетя за няколко мерки, които ще намалят катастрофите и убитите поне наполовина...
Добра или лоша, това е официалната статистика и аз друга не виждам.... а тя показва, че след въвеждането на светлините пострадалите са повече а не по-малко :shock:
хайде власт имащите да ни убедят безпристрастно, че мярката води до намаляване на пострадалите а не обратното. Защо мълчат и дума не обелват по темата... да не са посрани :? Друго обяснение нямам.

Те правят простащини а ние се дразним на техните глупости.
Ей сега чета, че Борисов щял да спира Турски поток, ако руснаците не му дадат газ за хъба..... аман от постотии.... Що не слезе Господ и не си прибере версиите...
DundyTheCroc - майстор
Малоумието на управляващите изобщо не се поставя под въпрос :-D
А дали фаровете са намалили катастрофите, по-скоро не, обаче е факт, че неадекватите на пътя стават все повече...
koveslav - майстор
И как се отся в една статистика за катастрофи точно влиянието на светлините? Единствения критерии в тези саттистики е времето,сезона или календарната година. А къде е гаранцията,че по принцип тенденцията не е към увеличаване на катастрофите,а светлините например задържат с някакъв процент нарастването на техния брой?Поемате ли риска да се пробва дали без да са задължителни светлините катастрофите пак ще намалеят-евентуалния обратен ефект малък риск ли е ? А ние къде ще сме по време на тези експерименти-пак на пътя и пробите ще са на наш гръб.
Ние сме просто освен света и сме велики анализатори! :prayer: :prayer: :prayer:
Аз съм ЗА всеки опит да се неутрализират поне малко безумията които виждам по пътищата шофирайки по тях всеки божи ден и за всяка допълнителна възможност да предвидя поне малко по-лесно действията на малоумниците,които ги вършат.
Други светлини правят повече бели- трябва спешно да се забрани безразборното използване на аварийни светлини за всичко друго освен за престой на място.В момента те се ползват при маневри,при решение за спиране някъде си-включват се още докато автомобила се движи с пълна скорости и впоследствие се спира или завива в непредвидма посока или място,тръгва се смело на аварийни....Абе трябва да се сещаш какво искал да направи съответния малоумник,който всъщност отдавна е забравил как правилно да използва лоста за мигачите.Всъщност той ясно показва че посоките ляво-дясно са неизвестни нему понятия.Всики са длъжни да гадаят,както вероятно и той самия какви действия ще предприеме.....
infomar
Съгласен съм с теб, че неадекватните стават все повече и повече. И по десет светлини да им запалиш като коледна елхичка, пак ще те бутнат за да те видят колко си силен.

Проблемът лично аз (може и да греша, не казвам, че съм прав - просто си е мое мнение), го виждам в нарастващото ежегодно оскотяване на народа в буквалният смисъл. Това не е онзи спокоен народ, който върви по улиците усмихнат и те поздравява дори да не те познава, народ, който в някоя топла вечер излиза посред нощ хей така без повод, да се повесели в някое нощно заведение в което не се стреля... народ който е спокоен за следващият ден, че няма да си загуби работата, че синът или дъщерята няма да ги хванат с дрога в училище...
Няма го това спокойствие а има озвереност към останалите, сякаш те са им виновни за несгодите в живота, народ, който иска да си го изкара на другите с бой.. бой.. бой... до смърт, или каквото е там...
Как искаш от този народ да е толерантен към останалите водачи в движението.... е, няма как, газ до дупка и "мама им" на останалите. Вече и жените започнаха да се мерят в побоищата по оня Стоичков, който български не знае, а за английският му мога само да завиждам.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

Тема "За Задължителното целогодишно шофиране с къси светлини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: