• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 31
Всички имаме коли, нали ?
DMN - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Когато купувате нов акумулатор зареждате ли го или направо в боя?
Аз също зареждам.
Тоя кауфландския беше пресен, но предишният беше престоял 8-9 месеца в магазина.
Търговецът също ми каза, че не продавал незаредени акумулатори. Тогава всъщност не знаех, че е престоял толкова, после намерих сайта с тия кодове.
Взех го, защото беше единственият обслужваем в магазина, а и масовката купувачи явно предпочитат необслужваемите, за това и се беше застоял. Взех го даже и с намаление, търговецът явно усети, че съм последната му надежда да го вземе някой.
Но пък издаяни кучето в моите ръце толкова години.
Тоя не го знам колко ще изкара.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Уф, чета ви тук, а изобщо не се усещам, че корсата е за нов. Как да разбера какъв?
Баш Майсторо - специалист
ср дек 18, 2024 11:06 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср дек 18, 2024 11:00 pmzz_stefanov написа:
.. дозареждане на място при закачен акумУлатор никога няма да направя.
Що?
На скоро на един човек така му изгоря колата и гаража, докато си зарежда аколоматора поставен на колата. Не че всеки път ще стане и не се знае какво му е било зарядното, ама според мен не е добра идея, освен ако не се навъртате на близо. Ако се зарежда без надзор докато ме няма е свален и поставен на място дето да няма какво да запали. Абе пази Боже!
пишман_майстор - майстор
Мхм, надали е било с интелигентно зарядно или?
Че съм оставял с месеци на моторите си, зарядните по тях.
Имам един акумулатор на доста годинки по кола , която си се кара докато падне снега ( няма зимни гумета , пък и имам друга която е по-вървежна у сняг)
Прикачен файл:
молл 1.jpg
Прикачен файл:
молл 2.jpg
На старите версии на тая марка набиват ( набиваха) на минусовата клема седмицата и годината на производство. Аз го купих 2012 . Преди това беше оригиналния , колата е 98-ма края произведена.
Нищо не съм доливал , не съм сигурен, трябва проверя тия капачки въобще отвъртат ли се.
Зареждал съм го периодично през три-четири месеца. Друго-не.
пишман_майстор - майстор
чет дек 19, 2024 12:00 pmn_a написа:
Уф, чета ви тук, а изобщо не се усещам, че корсата е за нов. Как да разбера какъв?
Отиваш в магазин за акумулатори с един кантар в чантата .
Избираш там които мислиш да си купиш, да пасват данни ( размери), цени да те устройват и т.н.
Няма гледаш стартовия ток , той е една измама за баламурници , кефещи се на шарени картинки.
Почваш с кантара да ги теглиш. който покаже най-много кила, той е твоя.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет дек 19, 2024 5:47 pmпишман_майстор написа:
..
Избираш там които мислиш да си купиш, да пасват данни ( размери),...
И какво ми каза?
chapara - майстор
Пет пъти препрочитам съвета, ма и аз не разбрах :?
prasse - специалист
Аз ти препоръчвам да си купиш акумулатор от фирма за акумулатори, а не от голяма верига или бензиностанция. Не че не можеш да случиш на добър екземпляр, но там наистина си е лотария!
Фирма, занимаваща се с продажба на акумулатори има постоянен оборот и не задържа батериите дълго време на склад. Бях приятно изненадан, когато купувах последно акумулатор от такава фирма - смениха ми го на място пред магазина, почистиха клемите на колата и ги намазаха със специална грес, измериха напрежението на алтернатора и ми изкупиха стария за 10лв.
Кака е оправдана. За другия е показателно.

Кака, купи си най големият по размер, който се събира у корсата и най тежкият измежду еднаквите от този размер!
Да ти подхожда и на финансовия ограничител.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет дек 19, 2024 6:37 pm, променено общо 1 път.
пишман_майстор - майстор
Набелязваш си няколко акумулатора , които са подходящи по размер , Ач за колата ти, които и ценово те устройват.
След това ги претегляш и избираш най-тежкия от тях.
п.п. и да Трифон правилно разбра , най-тежкия от еднакви акумулатори :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 31

Тема "Акумулаторът!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: