• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Всички имаме коли, нали ?
ivanovbg - майстор
ср яну 01, 2025 10:10 pmChefo77 написа:
вт дек 31, 2024 10:25 pmivanovbg написа:
Купи си Фиат да те е яд. Стара българска поговорка.
Хахаха
И по-големи простотии съм чувал обаче.
Ама от некадърници. Ти защо го казваш, не зная.
Казах от опит. Говоря за коли след 2010г.
Chefo77 - майстор
ср яну 01, 2025 10:13 pmivanovbg написа:
ср яну 01, 2025 10:10 pmChefo77 написа:
вт дек 31, 2024 10:25 pmivanovbg написа:
Купи си Фиат да те е яд. Стара българска поговорка.
Хахаха
И по-големи простотии съм чувал обаче.
Ама от некадърници. Ти защо го казваш, не зная.
Казах от опит. Говоря за коли след 2010г.
Виж, за последното изречение не се сетих. Но сентенцията си е от време оно. След 2 лични и 5 роднински италианки, не мога да кажа лоша дума. За разлика от едни немски легенди или легени, не знам кое е по-правилно...
hidrazin - майстор
Днешно време за масови тараляаснци че били произведени от еди коя си "МАРКА" е леко смешно.
Даже не леко ами много смешно.
Повечето коли "масовки" са СБИРЩАЙН
Я да видим кой ще ме обори? :)
:partyman:
P.S. То това го има в аудиото от преди десетилетия.
Примерно си купуваш дек AIWA
Мотора е MATSUSHITA
Главата е ALPS
Долби процесора е на SONY
Транзисторите са на Signetics
..... и т.н.т
И какво е AIWA ? Надписа/лепенката на кутията и евентуално някое различно схемно решение.
Така е сега и с масовките по колиците... :)
zz_stefanov - майстор
+1
Примерчета бол.
Шаран, Алхамбра, Форд Галакси;
VW Caddy в момента се произвежда в завода на Форд в Гьолджук Турция. И си е баничарка на Форд.
За Стелантис вече споменах, дето да събрани всички марки на PSA в т.ч. Опел след като го купиха от GM, марките на Фиат, договаряха се да прилапат и рено....
Ал_ - специалист
Абе….таралясник се взема, за да върши работа (в това число включвам сигурност, надеждност, и не на последно място - комфорт), не ти да му робуваш. Ако ще намаляш до 5 км/ч за всяко камъче, бабуна, дупка - по добре ходи пеша.
Оттам насетне всичко е до приоритети, предпочитания, възможности, и определен бюджет, който редовно няма общо с възможностите, без значение дали са по-големи, или по-малки.
Ал_ - специалист
:partyman: за същото говорим, мисля. Ако ще избираш от масовките, съвременните, особено от тези, които ги водят среден, а лично за мен са нисък клас - получаваш долу горе едно и също, просто с малко по-различна форма, без значение от марката. И евентуално, като уникалност - вместо да пръска прозорците от ляво - пръска пешеходците отдясно :-D
Та оттам нататък е въпрос на разбирания, знам ли. Може да съм сбъркан, но аз пред нова каруца предпочитам осрана от гълтби карета
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср яну 01, 2025 11:58 pmАл_ написа:
Абе….таралясник се взема, за да върши работа (в това число включвам сигурност, надеждност, и не на последно място - комфорт), не ти да му робуваш. Ако ще намаляш до 5 км/ч за всяко камъче, бабуна, дупка - по добре ходи пеша.
Оттам насетне всичко е до приоритети, предпочитания, възможности, и определен бюджет, който редовно няма общо с възможностите, без значение дали са по-големи, или по-малки.
=D>
чет яну 02, 2025 12:21 amАл_ написа:
:partyman: ....... пред нова каруца предпочитам осрана от гълтби карета
Последното ми допада, дори доза романтика навява.
Опитвайки да оцветя картинката в главата си, облачетата са все мерцедеси, аудита, беемвета...., собственост на беден ром. Розова шегичка.

Такава каляска, добре запазена от висок клас, може да се намери у нас, но по скоро случайно. Някой даде пример назад.
Опитът ми с 'талЯнки е с 95% положителни емоции. Това включва и едно Браво преди 1.6, 2000г.
Отлично състояние, ниска цена, купено от Дупница дори. Голяма гъзарийка.
С германки и австрийки също, включително лични автомобили.
Спрях да правя огледи, когато се набучих с нисанката от "южна" италия, хахааа.
Това са петте % отрицателен опит. Влюбих се от пръв поглед и това ми изигра лоша шега, но след ремонт на мотора последваха петнадесет години с много хубави емоции.

Лековерни и скъперници нямат особен шанс където и да било, ни у нас, ни по странско.
Chefo77 - майстор
Абе хората са казали - хвали старо, ползвай ново. Никой не сменя 20 годишна за 60 годишна. Виж, обратното сме го виждали неведнъж :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Кола от България или чужбина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: