ср яну 01, 2025 10:13 pmivanovbg написа:Виж, за последното изречение не се сетих. Но сентенцията си е от време оно. След 2 лични и 5 роднински италианки, не мога да кажа лоша дума. За разлика от едни немски легенди или легени, не знам кое е по-правилно...ср яну 01, 2025 10:10 pmChefo77 написа:Казах от опит. Говоря за коли след 2010г.вт дек 31, 2024 10:25 pmivanovbg написа: Купи си Фиат да те е яд. Стара българска поговорка.Хахаха
И по-големи простотии съм чувал обаче.
Ама от некадърници. Ти защо го казваш, не зная.
Всички имаме коли, нали ?
ivanovbg
- майстор
73 мнения в "Кола от България или чужбина"
Chefo77
- майстор
hidrazin
- майстор
Днешно време за масови тараляаснци че били произведени от еди коя си "МАРКА" е леко смешно.
Даже не леко ами много смешно.
Повечето коли "масовки" са СБИРЩАЙН
Я да видим кой ще ме обори?
P.S. То това го има в аудиото от преди десетилетия.
Примерно си купуваш дек AIWA
Мотора е MATSUSHITA
Главата е ALPS
Долби процесора е на SONY
Транзисторите са на Signetics
..... и т.н.т
И какво е AIWA ? Надписа/лепенката на кутията и евентуално някое различно схемно решение.
Така е сега и с масовките по колиците...
Даже не леко ами много смешно.
Повечето коли "масовки" са СБИРЩАЙН
Я да видим кой ще ме обори?

P.S. То това го има в аудиото от преди десетилетия.
Примерно си купуваш дек AIWA
Мотора е MATSUSHITA
Главата е ALPS
Долби процесора е на SONY
Транзисторите са на Signetics
..... и т.н.т
И какво е AIWA ? Надписа/лепенката на кутията и евентуално някое различно схемно решение.
Така е сега и с масовките по колиците...

zz_stefanov
- майстор
+1
Примерчета бол.
Шаран, Алхамбра, Форд Галакси;
VW Caddy в момента се произвежда в завода на Форд в Гьолджук Турция. И си е баничарка на Форд.
За Стелантис вече споменах, дето да събрани всички марки на PSA в т.ч. Опел след като го купиха от GM, марките на Фиат, договаряха се да прилапат и рено....
Примерчета бол.
Шаран, Алхамбра, Форд Галакси;
VW Caddy в момента се произвежда в завода на Форд в Гьолджук Турция. И си е баничарка на Форд.
За Стелантис вече споменах, дето да събрани всички марки на PSA в т.ч. Опел след като го купиха от GM, марките на Фиат, договаряха се да прилапат и рено....
Ал_
- специалист
Абе….таралясник се взема, за да върши работа (в това число включвам сигурност, надеждност, и не на последно място - комфорт), не ти да му робуваш. Ако ще намаляш до 5 км/ч за всяко камъче, бабуна, дупка - по добре ходи пеша.
Оттам насетне всичко е до приоритети, предпочитания, възможности, и определен бюджет, който редовно няма общо с възможностите, без значение дали са по-големи, или по-малки.
Оттам насетне всичко е до приоритети, предпочитания, възможности, и определен бюджет, който редовно няма общо с възможностите, без значение дали са по-големи, или по-малки.
Ал_
- специалист

Та оттам нататък е въпрос на разбирания, знам ли. Може да съм сбъркан, но аз пред нова каруца предпочитам осрана от гълтби карета
ср яну 01, 2025 11:58 pmАл_ написа: Абе….таралясник се взема, за да върши работа (в това число включвам сигурност, надеждност, и не на последно място - комфорт), не ти да му робуваш. Ако ще намаляш до 5 км/ч за всяко камъче, бабуна, дупка - по добре ходи пеша.

Трифон П.Трифонов
- майстор
чет яну 02, 2025 12:21 amАл_ написа:Последното ми допада, дори доза романтика навява........ пред нова каруца предпочитам осрана от гълтби карета
Опитвайки да оцветя картинката в главата си, облачетата са все мерцедеси, аудита, беемвета...., собственост на беден ром. Розова шегичка.
Такава каляска, добре запазена от висок клас, може да се намери у нас, но по скоро случайно. Някой даде пример назад.
Опитът ми с 'талЯнки е с 95% положителни емоции. Това включва и едно Браво преди 1.6, 2000г.
Отлично състояние, ниска цена, купено от Дупница дори. Голяма гъзарийка.
С германки и австрийки също, включително лични автомобили.
Спрях да правя огледи, когато се набучих с нисанката от "южна" италия, хахааа.
Това са петте % отрицателен опит. Влюбих се от пръв поглед и това ми изигра лоша шега, но след ремонт на мотора последваха петнадесет години с много хубави емоции.
Лековерни и скъперници нямат особен шанс където и да било, ни у нас, ни по странско.
Тема "Кола от България или чужбина" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература