• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
Всички имаме коли, нали ?
Въййй, може да се зарежда в Петров Дол, Каспичан......даже и в Кюлевча!!!
MamaMy - майстор
ср дек 10, 2025 9:18 amnork написа:
Хора спрете вече с тези глупости, че нямало къде да се зарежда!
България по диагонал има няма 800км, а станции има на всеки 100км :idea: Колкото и да се маяте тук инфраструктурата за зареждане е добре развита, Да, няма гиваватови станции, но да ми говорите, че няма къде са глупости - справка Гугъл мапс!
Тези 800 км обаче се минават с влак за два дена. Хората за толкова време минават 8000км. В България нещата не са каквито изглеждат от страни.

Погледнато от рая, ада е хубаво място. Кръчми, музика, пиене, жени, но я питайте попадналите там!
Чашите с по 2 дупки, жените без нито една, а музиката от Панчо Владигеров. :lol:
hidrazin - майстор
ср дек 10, 2025 9:18 amnork написа:
България по диагонал има няма 800км, а станции има на всеки 100км ...
Ами сипи си по 5-10л газ/бензин/дизел и да видим колко ще спираш.
Грешни сметки. Пример:
И двамата тръгваме да ги минаваме теа 800км с полупразни "резервоари".
Аз с дизела а ти с читава електричка дето мое да мине с един заряд поне 400км.
- На мен ще ми отнеме около 10-15 минути да заредя за 800 км.
- На теб първоначално ще ти отнеме 35-40 минути да заредиш за първите 400 км и после още 35-40 минути за вторите 400км.
Общо около 1 час и 20 минути и то ако попаднеш на бързи зарядни +160kWh Ако не е ОТЧАЙВАЩО.

РЕЗУЛТАТ - За тези 800 км:
- Аз губя 10-15 минути от живота си за зареждане.
- Ти губиш ЧАС повече за зареждане. Ама тоя ЧАС е от ТВОЯ живот а не от моя. :)

Тааа... кой викаш е по-прецакан? :-D
:partyman:
P.S. Знам, знам, сега ще тръгнеш да ми обясняваш как си заредил в гаража на нощна тарифа и подобни...
Ми ако си заредил в гаража губиш "само" 30 минути от ТВОЯ живот за това разстояние. За първите 400...
Сещам се и за друго твои "доводи" ама ... по-нататък. Евентуално...

За сега електокарчетата са СУПЕР за втора кола - градски условия, близки села и градове при НАЛИЧИЕ НА ГАРАЖ/ДВОР с ток.
Ако няма къде да зареждаш в собствен имот електрокарчетата са напълно неадекватни - демек за около 70-80% от населението на БГ.
gogo7777 - майстор
ср дек 10, 2025 10:09 pmhidrazin написа:

- На теб първоначално ще ти отнеме 35-40 минути да заредиш за първите 400 км и после още 35-40 минути за вторите 400км.
Общо около 1 час и 20 минути и то ако попаднеш на бързи зарядни +160kWh Ако не е ОТЧАЙВАЩО.

Абе много смяташ ама няма файда.
Тука освен S=VxТ има и други фактори.....не превземай темата с твойте сметки. Аз като зареждам гориво обикновенно се бавя около 30 мин.......минавям редовно около 2000 км. пробег. Та закъде бързаш.....за Шопландия ли? :-D

:drinkers:
nork - специалист
ср дек 10, 2025 10:09 pmhidrazin написа:

Реултат:
Ти губиш 15 мин от живота си, щот явно си на състезание :проба:
Аз ПЕЧЕЛЯ спокойно пътуване с нормални спирки за кафе, цигара, 00 и т.н. :supz:
Не, че не съм правил и по 1000км на ден из Бг, но като пътувам нормално спирам на всеки 2-3часа, а за родната реалност това са си 200км.... :rolleyes:
Та кой казваш е прецакания? :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Поредното пишкомерене. Понеже не ми е дерт, представа си нямам как изглежда зарядна станция, колко коли едновременно поема и за колко време ги зарежда, ама все си мисля, че няма инфраструктура да поеме повсеместен електропоток
Пак казвам, че ел колица е добре да е градска и малка
XpacTa - специалист
Странно ми е че всички сравняват все с дизелови автомобили. Защо не сравните с кола на газ, или даже на метан. При газта - има само по една-две колонки, заради това често се случва да чакаш колата пред теб. Аз поне не можех да мина София-Бургас без зареждане, въпреки че бях сложил по-голяма бутилка и надстърчаше над легена на резервната гума. За метан положението сигурно е още по-зле.
Защото;
- ще прочете Грую няколко статии и ще обясни колко е зле за мотора и колко опасна е газта.
- от шести клас карам бензинови коли, преоборудвани за работа на пропан-бутан. Многократно съм отварял двигател с цел силов тунинг. При това се извършва пълна дефекТация..
Ясни са ми предимствата и недостатъците. Въпросиi, по темата нямам, не смятам да споря с никого.

Ханс отдавна е казал- дизел само ако се изминават много километри за година, да речем.
Буквално думите му-50x+. Всеки студен старт на дизелов автомобил Ви бърка в джоба 7 дойче марки (1992г.).

Собствен дизелов автомобил съм имал само един. Компромис направих защото беше уникален, рядка модификация, красив. Толкоз!

В момента, в който изтече гаранцията, на едната ми колa, на момента влиза за АГУ.

Електрически автомобил бих купил на щерката.
Николов Н. - специалист
"...- от шести клас карам бензинови коли, преоборудвани за работа на пропан-бутан. Многократно съм отварял двигател с цел силов тунинг. При това се извършва пълна дефекация.." :lol: :lol:
aleksnp - специалист
Всички коли, които съм имал, са били само на газ. Най-новата ми кола, която е в гаранция, също е на газ. Нямам намерение, да сменям горивото. И електрическият генератор на къщата ми е на газ. Не стигат парите за нафта...
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32

Тема "Електромобил в гаража." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: