• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

Chefo77 - майстор
ralev написа:
Карах 5 зими Гиславед добри са никъде не ме подведоха, тази ще пробвам Нексен.
3 зими с Нексен Уингард на Ровър-а - никакви забележки. Но предницата ми е над 800 килограма!
kozl - майстор
Аз лятото изкарах със зимни гуми на задните колела поради ф.п. и сега ще сменям само предни.
Иска ми се всеки сезон да съм с нови гуми ама не ми стиска. И тъй като имам малък год. пробег гумите ми се одървят много преди да се износи грайфера.
А някой ако сравнява стари зимни с нови летни вероятно после ще пише, че няма смисъл от зимни гуми.
Два баса печелих с дебица фриго, срещу маркови зимни гуми. Но причината не бе в марката, а поради факта, че моите бяха нови, а на другите от популярни марки, обаче н-та употреба.
stan73 - майстор
Чакай сега, проблемът е бил на тези с които си се хванал на бас. Дебица не са за подценяване. Те са дефакто Гудиър (макар и малко по-стар модел). Често например в Кауфланд преди зима ги пускат на много тънка цена, аз ако нямах моите вероятно щях да си купя такива (а и мненията за тях са положителни навсякъде, друг е въпросът ако някой от снобария иска да кара с няколко пъти по-скъпи гуми, които не превъзхождат тези)... Преди на старата кола (със задно задвижване) имах летни Дебица, бях много доволен от тях (даже прекалено, сцеплението им беше толкова голямо, че ми беше трудно да дрифтирам, докато с други (Пирели, Континентъл, Тойо и Гудиър (но по старички) ) беше далеч по лесно. (сетих се на времето имах и едни кошмарни Вида Контакт (никакъв контакт нямаха :) ) - с тях направо беше трудно да се кара нормално, постоянно се пързаляха) Всъщност от времената, когато участвах в състезания, а и бях запален по дрифта, ми остана доста по-доброто усещане за контрол на колата в екстремални условия. Те и в статията посочена по-горе от колегата (която е доста ценна по моему, но не съм съгласен с всички неща казани там за колите с предно задвижване, защото съм имал и от двата вида (всъщност зависи и много от вида диференциал, с който е снабден автомобилът...)) препоръчват човек да отиде на изолирано празно място и да поекспериментира как ще се държи колата му в екстремални условия (примерно при намалено сцепление).
П.П. Те и Клебер са Мишлен, за Германия, правен в Полша. Аз и от тях съм доволен (макар и да се водят относително бюджетни).
DundyTheCroc - майстор
ditronix написа:
DundyTheCroc написа:
Ами за този чеп, че имам много сериозна отстъпка там, но важи само при плащане в брой в комплект с мен, личната ми карта и клубната ми карта.
И колко е тази отстъпка? Дай пример, че да позавиждаме малко :roll: Да сравним с цените на другите. Щото те и ПРИМЕКС направиха голяма промоция, ама се оказа че гуменките били старички.
Взехме два комплекта гуми, всичките от края на Август тази година. Това със старите гуми е една от причините да ходя на място, око да види, ръка да пипне. Отстъпката ми е различна за различните модели, имам си табличка, но във всеки случай над 30 процента.
Иначе уикенда на Узана беше купон с тези 70 санта сняг и коли с летни гуми :)
stiv1961 - майстор
Заглавие: Re: Сложихте ли вече Зимните гуми ?
Да, днес ме изписаха и директно в сервиза :)
bagera1 - специалист
tarlyo, на 12 страница съм дал мнението си.

много се спори тук, всеки се простира според чергата си, заплатите са ни такива!
като си купих втората кола беше началото на зимата, обслужване и такива работи и пари за гуми не останаха. Изкарах зимата с летни на 2 години на 50%. нито съм се удрял нито съм се въртял, но така карах без да излизам извънградско и с много, много внимаване.
Като цяло не си е работа, предпочитам да са поне всезонни но маркови и нови.

За лятото съм карал с всякакви, зимни, всезонни, полусликове, летни, нови и стари.
по-хубаво от семислика няма-нов, стига да е сухо
после са летните но да са нови.
казвам го защото съм карал с 9годишни летни гуми с много добър грайфер(рядък размер за 14, иначе на нови цената беше като на 17) просто няма такава пластмаса, по зле са от зимните през лятото
предполагам ще е същото и със много стари зимни през зимата.
Според мен гумата трябва да е нова, по-добре всезонна нова, от каквато и да е над 3,4 години
hidrazin - майстор
bagera1 написа:
... гумата трябва да е нова, по-добре всезонна нова, от каквато и да е над 3,4 години
[-X Всесезонната е пълен таш...ак. Личен опит от чисто нови такива. Още на няма и година се дънят като кифли.
Това "нещо" е нито рак, нито риба. Лятото бива. Ама то тогава всичко бива, ако не си падаш по филма "Шофьорът". :lol:
Пред тези измишльотини предпочитам и 4-5 годишна хубава гума - Мишелин, Континентал... Стига тези 4-5 години да не е стояла на слънце някъде в Сицилия, Тунис, Алжир ... или по-надолу в Сахара. :lol:
:partyman:
bagera1 - специалист
hidrazin написа:
bagera1 написа:
... гумата трябва да е нова, по-добре всезонна нова, от каквато и да е над 3,4 години
[-X Всесезонната е пълен таш...ак. Личен опит от чисто нови такива. Още на няма и година се дънят като кифли.
Това "нещо" е нито рак, нито риба. Лятото бива. Ама то тогава всичко бива, ако не си падаш по филма "Шофьорът". :lol:
Пред тези измишльотини предпочитам и 4-5 годишна хубава гума - Мишелин, Континентал... Стига тези 4-5 години да не е стояла на слънце някъде в Сицилия, Тунис, Алжир ... или по-надолу в Сахара. :lol:
:partyman:
втора употреба ако купиш не знаеш къде е седяла. ако си купил нови и си ги пазиш и съхраняваш съм съгласен
stiv1961 - майстор
Вчера като сменях моите един приятел ми показа неговите ама чака снега :-D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_28wTFB7q-E[/youtube]
bulhomes2 - майстор
Общините щяли да накупят такива за всички и нямало да се занимават повече със снегопочистване.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: