• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

nv952 - майстор
Ето ги зимните гуми :) -континентал. Донесени от германия ползвани един сезон.4броя за 140лв :roll: :wink: Изображение
kr1100 - майстор
Позлвани 1 сезон , но ДОТ а кой е ?Не виждам и товарен индекс.
Ако Дота им е 2013 е супер оферта, но , ако е по дърт е зле.
Оф летни Конти 215/69R15Т98 с летНи джанти 7J ги взех за 71 еврейци 4 те.с 5-5,5 мм дълбочина на канала през 2012 г на 1г живот
dadko - майстор
kr1100 написа:
Позлвани 1 сезон , но ДОТ а кой е ?
Ще цитирам продавачите от "Диана", като питах за DOT-a...
Еей само това все питате - какъв ДОТ са та какъв? Да не би да си купувате хляб? Гуми са това-нови са, не са втора употреба...
Като се позачудих как трябва да го тълкувам??? един вид- хляба само се избира да е пресен- гуми можело да си взема произведени преди три години, да речем. И не се чудих повече дали да взимам оттам.
Може вече отношението към клиентите да се е променило, но все някак трябва да си продават залежалите гуми.
Chefo77 - майстор
Абе могат да навиват парцалки на уйовете колкото си искат - фактите говорят достатъчно. Според Мишлен, стареенето на гума, прекарала една година в склад (в подходящи условия) се равнява на стареенето от 3 седмично каране. По тяхната логика, 5 години се равняват на 3 месеца и малко (което са си нови гуми). Да се чуди човек защо в половината западна Европа, продажбата на нови гуми над 5 години е абсолютно забранена, без значение отстъпката.
Та търговците ще кажат това, което са им казали да кажат. Половината от тях карат с гуми, оставени от клиенти, закупили нови гуми :wink: Ако трябва ТЕ да купуват, ще искат още да не са произведени.
Иначе бих си купил по-стари НОВИ гуми. Срещу подходящата отстъпка - за 3 годишни, може да са на половин цена максимум.

nv952, доста дълъг е бил този сезон сякаш ... :? Видя ги, че са 2х2 различни предполагам ...
nv952 - майстор
Чефо -тези ми докараха.Нали аз си нямам моя кола,баща ми ги поръча от негов приятел.утре ще пловера тоя ДОТ.
пп Видях ги ама нищо не казвам.препоръчаха тези двете от ляво и дясно да са задни а средните две предни :? .
fox_vt - майстор
Тези континенталки не се вижда хубаво на снимките но не са ли прекалено изтъркани като за един сезон зима :? Аз ги виждам 3 макс 4 мм над белега ама може и снимката да лъже.
kozl - майстор
Е колко мм е новия грайфер? На нЕкои съм мерил 8 мм, на други 6 с дълбокомера на шублера. Сравнявал съм пресни гуми със залежали и на пипане гумата е по-твърда на "остарелите" на щанда.
Изтърках едни всесезонни "Вектор-3" гуми на Гудиър за 30 000 км, като предни за пежото. И понеже тогава навъртах по над 20 000 км годишно та изкараха само една зима. Но ми бяха скъпи, а лятото на асфалта много ръмжаха и така не повторих с такива.
Ей на сега в мазата кътам едни клебери и както вече писах, не смея нито да ги Фъргам, нито да ги карам, а они продължават да "узрЕват" на тъмно, А грайфер имат къде 5 мм :?
И понеже колата ми е доста дърта и стандартните гуми са 155/80/14, а такива даже и не търся, но за задни слагам 165/80/14. И от тях трудно докопвам, та........... В нЕкое от посещенията в Диана ми предлагаха 2 гоишно отлежали Пирели с отстъпка, но и с отсъпката пак ми бЕха скъпи и от тогаз съм със зимни регенерати. Нещо италиански ми звучаха с гаранция 6 месеца. Още имат грайфер и ги карам като всесезонни. Па ше вида тая зима как ще се държат.
ESPACE - майстор
Гумите от снимката ми се виждат, че са на препоръчителния маркер за смяна и на 2мм от задължителния. Трагично изглеждат за зимни гуми
kozl - майстор
Малко да се от отклоня от темата, но търся да си купя накладки за дисковете и ми предлагат евтини китайци. Да ама аз нали недоскив, нали без цайси съм излязъл и не мОа да видА имат ли грайфер, пардон,.... имат ли феродо или не. Питам тия да не са рециклирани от втора употреба, че моите дето сакам да ги сменям имат повече феродо, а търговеца ми отговаря, че са за дърти коли карани с втора употреба накладки и клеясалите им цилиндри вече задържат на нови накладки :o А при мен точно наопаки :?
Но като се :? Па дали не сме навикнали колите си да се търкалят само с галоши втора употреба и като им турнем нови да не вземат да се спъват и да ни пребият. :lol: :lol: :lol:
Chefo77 - майстор
Изискванията за новите гуми за дълбочина на канала ако не се лъжа бяха 9 мм, мерено от централен канал (има гуми с по-плитки странични). Нокиан имат маркери с цифрички, като всяка цифра е маркирана на определената дълбочина и като се износва гумата, остават само тези, които покрива. Осмицата е маркирана по-плитко от 6 например. Хитро.
КОЗЛ, италиански звучащите вероятно са Марангони :)
Не вземай евтини накладки! Освен че свирят и не спират, да не говорим, че ако феродото е прекалено твърдо, ще надерат дисковете. Аз ползвам на Акебоно нещата и определено си заслужават.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: