kr1100 написа:И това, че даден курник е хвърлил турбо поради дефект (шупла в оста на турбината) означава, че всички дизели са боклуци и затова трябва да се зачеркнат с големия черен химикал?Chefo77 написа:Скъсана ос на турбина /шуплеста структура/, напълни ЕГР със стружки. Ето ти едни 1800 лв разход. Това , ако е бля бля здраве му кажи.kr1100 написа:Дизел= тракащ локомотив. Не искам да чувам и да виждам пушещ и подскачаш локомотив. Стакъв прехвален локомотив набор 2006 г на около 52000км останах насред кръстовището след потегляне. Чудото на техниката - с ел.волан , двигателя уф=гасна насред кръстовище върти волана , ако нямаш друга работа. Велико творение на Хлопел.Аз чета само "бля бля бля" ...
Два автомобила са ме оставяли на пътя (единия на няколко пъти) и двата са били бензинки. И двата - в прекрасно състояние.
@ stoianov_n а 1,9 и 2,4 JTD ??
Не се бях сещал за това. А ти сещал ли си се, че повече от половината нови бензинки са с турбомотори? Сега последно - боклуци ли са, или не?
Ресурсът, който го има дизеловия двигател, надхвърля в пъти този на бензиновата шитня. Причините са много.
Крез, преди да започнеш да копираш насам и натам, се замисли защо свещите трябва да са с различно топлинно число, ако се използва предимно на газ. Можеш да прочетеш за прегарянето на клапаните при повечето японски автомобили и по-честата нужда от реглаж. И можеш съвсем случайно да се замислиш, защо пък ги пускат в центровете, но не и в подземните гаражи.
ЕДИТ: Хидрата ме е изпреварил за гаражите.