• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
kr1100 написа:
Chefo77 написа:
kr1100 написа:
Дизел= тракащ локомотив. Не искам да чувам и да виждам пушещ и подскачаш локомотив. Стакъв прехвален локомотив набор 2006 г на около 52000км останах насред кръстовището след потегляне. Чудото на техниката - с ел.волан , двигателя уф=гасна насред кръстовище върти волана , ако нямаш друга работа. Велико творение на Хлопел.
Аз чета само "бля бля бля" ...
Два автомобила са ме оставяли на пътя (единия на няколко пъти) и двата са били бензинки. И двата - в прекрасно състояние.
Скъсана ос на турбина /шуплеста структура/, напълни ЕГР със стружки. Ето ти едни 1800 лв разход. Това , ако е бля бля здраве му кажи.

@ stoianov_n а 1,9 и 2,4 JTD ??
И това, че даден курник е хвърлил турбо поради дефект (шупла в оста на турбината) означава, че всички дизели са боклуци и затова трябва да се зачеркнат с големия черен химикал?
Не се бях сещал за това. А ти сещал ли си се, че повече от половината нови бензинки са с турбомотори? Сега последно - боклуци ли са, или не?

Ресурсът, който го има дизеловия двигател, надхвърля в пъти този на бензиновата шитня. Причините са много.

Крез, преди да започнеш да копираш насам и натам, се замисли защо свещите трябва да са с различно топлинно число, ако се използва предимно на газ. Можеш да прочетеш за прегарянето на клапаните при повечето японски автомобили и по-честата нужда от реглаж. И можеш съвсем случайно да се замислиш, защо пък ги пускат в центровете, но не и в подземните гаражи.
ЕДИТ: Хидрата ме е изпреварил за гаражите.
jekasus - майстор
Оставал съм на пътя със дизел...
Оставал съм на пътя със бензин...
Оставал съм на пътя със бензин-газ...
Само не съм пробвал бензин-метан, дизел-метан и ел.кола :-D
На запад може и да гледат но във Варна(то май при нас няма) в подземни паркинги няма кой да спре кола с газова уредба...
stoianov_n - специалист
Chefo77 написа:
И това, че даден курник е хвърлил турбо поради дефект (шупла в оста на турбината) означава, че всички дизели са боклуци и затова трябва да се зачеркнат с големия черен химикал?
Не се бях сещал за това. А ти сещал ли си се, че повече от половината нови бензинки са с турбомотори? Сега последно - боклуци ли са, или не?
Ресурсът, който го има дизеловия двигател, надхвърля в пъти този на бензиновата шитня. Причините са много.
С червен,червен химикал трябва да ги зачеркнат....
А според теб BMW 530d, 730d, X5 30d около 2005 год. курници ли са?Щото не съм виждал BMW с 3.0 двигател/дизел/, да не му е рециклирано/сменяно турбото поне веднъж,откакто е в България.А отделно мога да ти напиша една страница с проблеми на 525 и 530, все хубави дизелови коли, висок клас/лимузина/...и цената почва от 1000 лева нагоре. :-D
Знам ги, щото поддържам няколко такива, а не да съм ги чул оттук, оттам.... :wink:
Та така, спорът продължава.....
Chefo77 - майстор
А ти имаш ли представа на какви километри са тези дизели, преди да дойдат в България? Щото да ти кажа - на такива, които една бензинка не може да доживее. Даже и на газ. :wink:
kalpev - специалист
Какъв спор? Спорът е само в главата ти за да блеснеш, stoianov_n.
Ти обичаш сладко, аз солено - кой е по, тогава?
stivemaster - майстор
Истината обаче изглежда така:
Ако живееш в нормална държава даречен Италия,си купуваш бензинова кола и отиваш да ти сложат газово .Така данъка ти е по нисък .Освен това газта е 72 цента в сравнение с бензина около 1.1Е.Газовите инжекциони течна фаза са около 2.5К Евро.Така имайки предвид че ГИ течна фаза е дори по икономичен отколкото на бензин избиваш разхода за ГИ за около 40-50000км.Ако караш колата поне 250000км , то значи ще изкараш поне 10000Е кирия за около 10 години.Двигателя ще изкара с около 50% по малко ресурс но пък кола с бензин струва поне 3500-4000Е по евтино от бензина .Така спестявайки ги при покупката можеш да ги дадеш на 10 година за рециклиран двигател.Накрая само да допълня дизеловата модификация на същия автомобил със същите пари за газ ще мине не повече от 160000км.Така че направете си сметка какво ще видиш и какъв живот ще имаш ако можеш безплатно да минеш 70-80000кмв сравнение с нафтовите коли.
stoianov_n - специалист
kalpev написа:
Какъв спор? Спорът е само в главата ти за да блеснеш, stoianov_n.
Ти обичаш сладко, аз солено - кой е по, тогава?
Как какъв спор?Вечният, за мъжа и жената, за яйцето и кокошката и за бензина и дизела. :-D
Ти май, не си прочел темата колега... :? А пък за какво блестене ми говориш не разбирам.
Ти забелязал ли си, че в темите дотук, всеки си хвали неговата кола като най-хубавата.И "плюят", цели марки и модели, само заради 1 "проблемна" кола купена пета употреба от Италия.Или пък чули, че на съседа баджанака, казал.....
И как всеки е прав и плюе по другия.А сигурно половината не могат да си сменят маслото сами....

Та така колега, спорът е бензин или дизел...аз казвам,че с дизелова кола в България, не става.Ти имаш ли да казваш нещо.... или...да заповяда следващия... :-D
kalpev - специалист
Именно. Чета, аз, чета. Но ако ти не може да "запалиш" какво имам предвид със сладкото и соленото, то и спор с теб не може да се води, защото не си интересен.
Кой каква кола кара (бензин или дизел) е въпрос на предпочитания, вкус.
Та, с какво твоята вафла е по-хубава от моята купа с пуканки, които хрупам в момента, ммм?
И следващият ще ти каже, че не този форум е мястото, където се опитваш да блеснеш колко много "вкус" имаш.
stoianov_n - специалист
kalpev написа:
Именно. Чета, аз, чета. Но ако ти не може да "запалиш" какво имам предвид със сладкото и соленото, то и спор с теб не може да се води, защото не си интересен.
Кой каква кола кара (бензин или дизел) е въпрос на предпочитания, вкус.
Та, с какво твоята вафла е по-хубава от моята купа с пуканки, които хрупам в момента, ммм?
И следващият ще ти каже, че не този форум е мястото, където се опитваш да блеснеш колко много "вкус" имаш.
Кви вафли, кви пуканки, кви 5 лева, бре братче....ние тука говорим за сериозни работи... :?
Аз съм автомонтьор, не вафладжия.Разбирам от коли, за вафли не мога да говоря.....
Пък и тука съм в раздел, всичко за автомобила, де да знам, да не обърках форума с някой сладкарски.. :?

А пък колега, не можеш да спориш с мен, щото нямаш моите знания и опит..ама нищо простено ти е, ко да праиш българска работа...
Айде със здраве
:partyman:
kalpev - специалист
Tи откъде знаеш аз какви знания и опит имам?
И ако още не си стоплил за въпроса с предпочитанията, то де се пъчиш...
Разделът на този форум е за взаимопомощ, с тематика, а не за избиване на комплекси и мерене на по- в спорове.
Ей, много са дразнещи такива всезнайковци като теб тук, които се имат за най-умните, най-интелигентните, най-можещите, най-знаещите...Кара бензинка и значи е най. Ко да праиш българска работа...
С радиото трудно се спори. И не си ми интересен вече. Отивай да си играйкаш и избиваш комплексите в някой автофорум.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 154

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: