• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
nikolovvd - майстор
simplex написа:
Години наред сутринта си поливах стъклото с топла вода през зимата и след това изстъргвах каквото остане и след това пусках чистачките със зимната течност да пръскат.
Явно не знаеш, че топлата вода замръзва по-бълзо от студената.
Някой специалисти като теб заливат и двигателя (това съм го гледал само на дизел да го правят).
После дърпат колата докато започне да гърми и от там в сервиза, защото е прехвърлила някой зъб на ремъка или са ги изронили тотално.
И понеже си от морето, може би си спомняш преди 3-4 години какви Зими имахте. Във Варна караха сноуборд в морската градина две последователни зими. Като студент във Варна съм бил свидетел как вали дъжд и замръзва на земята във вида на полусвери. Аз от 30+ години не съм видял кола без нагревател на задното стъкло, а от няколко години и на ефтините модели автомобили слагат предни стъкла с нагревател. На който му е замръзвала течноста за чистачките на предното стъкло сигурно си е мислил за тази згодийка.
За да си безопасен за себе си и околните трябва да следиш пътната обстановка не само напред, но и около теб.
Ама какво да ти обясняваме ние простите шафьори със стаж между 30 и 40 години. Ти си се родил с кормило в ръце.
Къде си ти, къде сме ние! Продъбжавай да си мислиш, че пасатора ти е най-великата кола и скоро ще има тема - RIP Пасатко! :lol: :lol: :lol:
turbocharged - специалист
Пише го в талона "Товарен Автомобил" или "Лек Автомобил". Щом производителя му е издал хомологация за товарен автомобил и нашите власти са я приели е така.
Огледало вътре нямат само товарни автомобили с неостъклена задна врата и плътна товарна преграда. Има дори и такива баничарки, но много рядко. Дали ще те глобяват или не. Едва ли, обаче що пък не. Стига да попаднеш на правилния човек в правилното време.
Виждал съм някои "големи шофьори" кабриолет със свален гюрюк да карат назад на огледала. Жалка картинка.
iliya_i - майстор
Бе ти верно си идиот. АЯми има си закони, европейски директиви и т.н. Ми нали си уж образован, а се образоваш май само от форума. Е да имаш и диплома предполагам от Бургаски свободен университет, ама там не съм сигурен дали четенето е зздължително. Е махни си огледалата, махни си стоповете и мигачите, махни и фаровете. Може и челнито стъкло да махнеш (за лятото, вместо климатик). Ама те полицаите малко по-умни от теб и си знаят материята.
Chefo77 - майстор
simplex написа:
Junak написа:
б) има неизправни брави или фиксатори на ключалките на вратите, а на товарните автомобили - неизправни ключалки на капаците;
Дааааааааа, то на техническият преглед и КАТ-аджиите гледат за бравички, дали ти работи километража се качват в колата да проверят, знаят на кой бус му е било предвидено централно огледало на стъклото и на кой не.
Интересно - как ли проверяват дали ти работи километража? Возиш ли ги, вземат ти ключовете да направят кръгче ли? ...
А за огледалото - елементарно е - има стъкла на задната (задните) врата (врати) - трябва да има стъкло. Няма - не трябва.
ben84 - специалист
Абе само аз с Грузинеца ли минавам преглед законно???
Там записват и показанията на километража всяка година.
Относно огледалата:
Един така ми спореше, че той можел да прецени къде с каква скорост може да кара, а ограниченията били глупави. Та и вие.

ПП Прав е бил Йовков.
hidrazin - майстор
За категории M1 и N1 са задължителни страничните огледала Клас III - малки, от двете страни.
За категория N1 е разрешено вместо малки огледала, като алтернатива да се монтират огледала Клас II - големи.
Вътрешно огледало за обратно виждане е задължително за M1 и N1.
Освен в случаите, в които огледалото не осигурява задно поле на зрение.
А това е валидно само тогава, когато няма техническа възможност - купето е разделено с непрозрачна преграда, задната врата/врати нямат стъкла...
Та въпроса дали трябва да имаш вътрешно огледало за обратно виждане е елементарен.
Имаш ли задно стъкло и нямаш преграда в купето, трябва да имаш и огледалце.
Пък ти ако искаш го използвай само за гримиране докато караш. :lol:
Прикачен файл:
Огледало обратно виждане 1.jpg
:partyman:
DundyTheCroc - майстор
Абе то и КАТ могат такъв акт да ти напишат, че да не разбереш за какво е, ма ще си го платиш като поп :-D
Дай да решим още някой проблем по Пасатко, какво друго му има?
Chefo77 - майстор
DundyTheCroc написа:
Абе то и КАТ могат такъв акт да ти напишат, че да не разбереш за какво е, ма ще си го платиш като поп :-D
ЗКУ.
nikolson - майстор
DundyTheCroc написа:
Кво да му има, Пасатко е тръгнал по булеварда
ben84 - специалист
simplex написа:
DundyTheCroc написа:
Абе то и КАТ могат такъв акт да ти напишат, че да не разбереш за какво е, ма ще си го платиш като поп :-D Дай да решим още някой проблем по Пасатко, какво друго му има?
Тия коптори, които се движат по пътищата - до един могат да се спрат от движение. Само че се чудя кой ще спре неизправните автобуси и влакове, които се движат по пътищата.(железни или автомобилни) Стига с тия зли езици вече. Чувствам се много по-безопасно в моя кола, отколкото в автобус. Возил съм се в маршрутка без спирачки, шофьорът на която ползваше ръчната, за да намалява. И съм си платил билет. Ама впоследствие разбрах, че тоя кара без спирачки. :evil:
Ми и тоя е решил, че може са спира с ръчна, като оня да праи маневри само на странични. Кво толкова?
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 154

Тема "Какъв Пасатко си купих - да ви е яд!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: