• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
Всички имаме коли, нали ?
Първо анатема- пълно отрицание. Накрая- аааа, ма то "добре забравеното старо". Всичко по реда си.
radius - майстор
Е , какво толкова да плюя, една моя любима група са го казали с цял албум преди 30г.-
Born dead
Не точно тази идея ами и всички ел.х.йни , които пробутват на иначе жадните за а.ален масаж потребители.
Лазаре, в твоя случай е оправдано, така че не се засягай ;)
Едва ли има по ортодоксален, с бензин в кръвта, от мен тук, но Свиквайте!
И няма нужда да обяснявате как по би ви харесало.
radius - майстор
Е що, аз от дизел в кръвта послвдните 2г. минах на 3 возила бензин , бензин/хибрид, ако не броим байковете ( 0/7 електрически :razz: ), така че има избор... стига да има и акъл.
MamaMy - майстор
вт яну 06, 2026 9:29 pmТрифон П.Трифонов написа:
Едва ли има по ортодоксален, с бензин в кръвта, от мен тук, но Свиквайте!
И няма нужда да обяснявате как по би ви харесало.
С този бензин много внимавай да не изгориш. Много по-лесно запалим е от дизела.
Аз пък имам кръв в кръвта. Всички останали примеси са вредни :lol:
Кой не видя кавичките? А, пропуснал съм за пунктуалните!

Ще внимавам, и следващите 50-60 ще внимавам от какво ще погина.

В духа на темата ще споделя наблюдения от преди няколко дни.
Акумулаторната ми метла от година индикира, че акумулатора ѝ си отива.
Бързо се изтощава, бързо се зарежда.
В един момент, при указания за работа, просто мръдва сантиметър и гасне.
Обърнах на гръб за достиг до батерията под долния капак, а той топъл. Батерията сериозно топличка, без да пари нетърпимо.
Разглобих, разкачих от куплунга и оставих настрана. След около час я пипвам отново- топла, не изстива!
Това ме накара незабавно да я разглобя на съставните ѝ елементи. Елементарно за човек без понятие от електрики. Учудващо как се и задейства алармата ми, интуитивно някак.
Изстивайки, в продължение на около час и половина, затоплените елементи показаха ниско напрежение. Най-топлите най-ниско.

Човек със задълбочени познания как би се справил, ако хване подобен проблем на ел. автомобилът си? Или там такова не може да се случи? А ако е възможно? Ако не знае, няма възможност да направи каквото и да е?!
Към най-близкият водоем, с пълна газ.......ъъъъ...с какво, ако не е останало нищо в батерията?

За какво друго да внимава човек в този живот, от гледна точка на специалистите, кои и колко от тях да приема по-сериозно?!

Честит Ивановден и нека тока е с когото трябва!
MamaMy - майстор
Браво за метлата. Справил си се, но си извадил и доза късмет. Вярно, че повечето истински елементи вече имат специален предпазен клапан при повишаване на налягане и температура отварят батерията да не се взриви. Това обаче не им пречи да се палят. Преди доста години когато благодарение на този форум си направих точково, запалих две батерии в сервиза. Сервиза тогава ми беше в голяма офис сграда и едвам успях да ги изнеса пред сградата преди да се разгорят като барут или натрий във вода. Втората я носих с кошчето за боклук и почти излязъл пред сградата тя го стопи и падна на земята. Едвам я сритах в градинката. Преди година една батерия от лаптоп гръмна и се запали в сегашния ми сервиз докато я сменях. Те новите са вградени. Тази се беше надула като котна жаба и беше разцепила лаптопа на две. Докато и развивах болчетата (тя е плоска като на телефон, но 5 пъти по-голяма) усетих, че се загрява. Вратата на гаража беше отворена и аз я метнах отпред. Все едно пуснах фойерверк. Гръм, огън, искри и смрадлив пушек. Сега над вратата на гаража имам чисто нов пожарогасител. Спокойствието струва под 50лв. :?
kozl - майстор
Спокойствие - ако си там :?
Аз като се замисля с колко батерии разполагам - навсякъде #-o
Спокойствие ли :?
Иначе напоследък съм се утепал за електричка в гаража, предимно по начин на движение, но ...
Преди години, пункт за вторични се запали от контейнера за събиране на електроника.

Имал съм телефон, чиято батерия се беше подула. Ползвах си го, а зареждане задължително под контрол.
След известно време се върна в естествената си форма. Откара още година.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср яну 07, 2026 12:14 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38

Тема "Електромобил в гаража." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: