Всички имаме коли, нали ?
simbion - специалист
inspo написа:
Няма ли кой да почисти темата, че тия спамери я напълниха с болтове и гуми ?
Да не е лошо да се почисти темата... тамън ще напълним форума с глупости :evil:
Все пак е тема "Подготовка за зимата" и аз прочетох....
Kirilpm написа:
Проверете си всички гайки/болтове на гумите дали се лашкат нормално,ако не с тръба и хубава кръстачка,зимата наложи ли се да лашкаш гума стягана с гайковерт,с фабричен ключ много майки го отнасят...
Та за това... както и да е мисля, че ако пуснеш едно лс на някой админ ще ти свърши работа....
Хубав ден :)
Kirilpm - специалист
Ако сериозно мислиш че зимните гуми са глупости,то по-добре избягвай да пътуваш зимата,хем няма да се отрепеш,хем няма да почерниш живота на някой друг,който е карал с летни гуми цяла зима той знае...Това за болтовете от всичко по левче не мисля че е излишно.Някой от тях много умело замазват и резбите на главините и развалят конусите на джантите.Хубави болтове от моргата,сваляш 1 за мостра,да с 3 болта е безопасно да се кара,стига и 3те да държат добре.В моргите събират всички болтове и гайки от джанти в кутии и се търси по размер предимно.
simbion - специалист
@Kirilpm
Не мисля, че са глупости есте, изразих се неправилно :)
Имах предвид, че вместо да е събрано в една тема ще трябва да пускаме теми за всяко нещо... болтове, гуми, чистачки, течност за чистачките, антифриз и т.н.
Все пак е подготовка за зимата и защо да не е в една тема, сигурен съм, че като се търси в търсачката и ти излиза само една тема все ще прочетеш още нещо полезно покрай това което си търсил.
Новото питане за зимната подготовка ми е : Трябва ли да разреждам антифриза, нищо, че пише "концентрат"... нещо им нямам много вяра :?
djjimmy66 - специалист
От утре, 1-ви ноември, всички автомобили трябва да се движат с включени къси светлини и през деня, напомнят от полицията. Изискването ще важи до 1-ви март 2012 г.
Не е много по темата, ама все пак...да не изгори някой колега...
ArturDent - Почти Безобиден
simbion написа:
.. ще трябва да пускаме теми за всяко нещо... болтове, гуми, чистачки, течност за чистачките, антифриз и т.н....
Ами то си има авто-форуми за това.
Mc Queen - специалист
simbion написа:
Новото питане за зимната подготовка ми е : Трябва ли да разреждам антифриза, нищо, че пише "концентрат"... нещо им нямам много вяра :?
Не мога да ти схвана логиката.
Хем, много не им вярваш, хем искаш да разреждаш антифриза.

Аз карам с концентрат. Поне засега не ми се налагало да доливам през зимата.
Иначе пак бих долял с концентрат.
Лятото е друга схема, доливам с дестилирана, но на есен сменям цялата система ( или колкото се източи де. )
Chefo77 - майстор
simbion написа:
@Kirilpm
Антифризът се разрежда с цел да не се товари водната помпа - с по-висока плътност е от водата. И след разреждане се проверява температурата му на замръзване. Но за целта трябва да загрееш двигателя до отваряне на термостата.
Иначе с чист антифриз със сигурност няма да замръзне. Стига да е качествен де. Че много време се смях на една замръзнала бутилка концентрат течност за чистачки от ОМВ...
simbion - специалист
ArturDent написа:
Ами то си има авто-форуми за това.
Ами тогава защо тук има раздел всичко за автомобила :?

@Chefo77 -Благодаря :thumbs:

@Mc Queen -Ми то на мен ми е все тая :roll: , ама нали така пише на опаковката :lol: Пък и се научих да ги чета...
Mc Queen - специалист
simbion написа:

@Mc Queen -Ми то на мен ми е все тая :roll: , ама нали така пише на опаковката :lol: Пък и се научих да ги чета...
Не трябва да ти е все тая. ( Все пак е твоята кола. Нали? :-D :-D :-D )

Щом се съмняваш, смени производителя.
Или тествай антифриза във фризера..
Айде късмет с избора на антифриз.
inspo - майстор
simbion написа:
....Ами тогава защо тук има раздел всичко за автомобила :? ...
Всичко за автомобила, но направи сам. И тук-там с някое отклонение. За другото както каза колегата има автофоруми.
Още повече,че там шансът да получиш бърз и компетентен отговор е много по голям.

За който не е видял има и тема за зимни гуми - няколко страници.
А тази е много полезна със съветите за зимна подготовка.
Но се разми със странични въпроси и мнения- включително и моите.

Тема "Подготовка за зимата!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: