• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

vyrhara - специалист
Значи летни, зимни-
дъра бъра-
пичове- най- хубавата гума е чисто новата- поне аз когато съм си купувал гуми през първата зима са супердобре, на втората са внимателно карани и на третата са лизгочи, при това от малко километри- просто времето евава каучука, Баце.
:yawinkle:
schuldiner - майстор
Chefo77 написа:
schuldiner написа:
ПП Пълни глупости са, че зимната не става за горещините. Просто повечко се износва. За щастие при мен е равномерно и не се налага баланс (говоря за лека кола под сто коня, все пак).
Пич, вярвай ми - не ти трябва да разбираш ЗАЩО зимната не е хубаво да се кара лятото. Ако си карал с някакви застреляни летни и ги сравняваш със зимни ... може и да няма разлика. Но да твърдиш, че няма никаква разлика изобщо ... :)
И къде твърдя, че няма разлика?
Казвам, че не си струва смяната, щото не от температурата се скапват. С някои гуми изкарвам 20-30 х. км, с други не успявам и 2000 да навъртя - не е от гумите, а от пътищата. Въпрос на шанс е кога ще нацелиш някой трап, но напоследък шансът се увеличава, съответно смисълът от инвестиране в скъпи гуми изчезва... Затова зимни преди зимата, а после някак изкарвам до следващата.
trix - специалист
vyrhara написа:
Значи летни, зимни-
дъра бъра-
пичове- най- хубавата гума е чисто новата- поне аз когато съм си купувал гуми през първата зима са супердобре, на втората са внимателно карани и на третата са лизгочи, при това от малко километри- просто времето евава каучука, Баце.
:yawinkle:
въздуха ги разваля,добре е да се търсят най-новите модели :idea:
Ivo_Dinkov - специалист
Зимната гума се изпича от топлината и става пластмасова, а автомобила- неуправляем. По- добре зимата с летни отколкото лятото със зимни, ако трябва да се избира по- малкото зло.
Най- добре поне две зимни на двигателните колела.
Аз съм се убедил, че по- хубаво от 4 еднакви гуми з асезон няма, заотва и си въртя един комплект летни и един зимни, на джанти всичките- много е удобно.
gattaka - специалист
И аз съм така,въпрек и,че и двата комплекта са ми втора ръка!
Зимните за втора година ще ги ползвам!
Много е рано.Ако ги сложа сега при моето каране до месец съм за нови.
BAlexandrov - специалист
Аз като съм с АТ гуми сега зимни ли са или летни :lol:
Chefo77 - майстор
Ivo_Dinkov написа:
Зимната гума се изпича от топлината и става пластмасова, а автомобила- неуправляем. По- добре зимата с летни отколкото лятото със зимни, ако трябва да се избира по- малкото зло.
Най- добре поне две зимни на двигателните колела.
Аз съм се убедил, че по- хубаво от 4 еднакви гуми з асезон няма, заотва и си въртя един комплект летни и един зимни, на джанти всичките- много е удобно.
Иво, сети се зимата на кола с предно предаване, при влизане в завой, къде отиват задните колела, на които си оставил летни гуми :)
schuldiner написа:
И къде твърдя, че няма разлика?
Казвам, че не си струва смяната, щото не от температурата се скапват. С някои гуми изкарвам 20-30 х. км, с други не успявам и 2000 да навъртя - не е от гумите, а от пътищата. Въпрос на шанс е кога ще нацелиш някой трап, но напоследък шансът се увеличава, съответно смисълът от инвестиране в скъпи гуми изчезва... Затова зимни преди зимата, а после някак изкарвам до следващата.
Извинявай, добавил съм от себе си малко :ops:
Въпреки това - точно горещината ги скапва, но не температурата на въздуха, а на асфалта.
ArturDent - Почти Безобиден
Ivo_Dinkov написа:
Зимната гума се изпича от топлината и става пластмасова, а автомобила- неуправляем.
Иво - не е така. Недостатъците на зимната гума през лятото са - по-бързо се износва и дава по-голям разход на гориво. Иначе сцеплението с асфалта е по-голямо от лятната гума.
А точно лятната гума през зимата става като пластмаса и не държи.

П.П. Разликата между зимни и летни гуми е най-вече в материала а не в грайфера.
П.П.П. Абе вие Ф1 не гледате ли - разликите са точно като при меките и твърдите гуми. При меките - по-бързо влизане в температурен режим, по-добро сцепление и по-бързо износване, (разхода на гориво там не го броят). При твърдите е обратното.
inspo - майстор
ArturDent написа:
...........
П.П. Разликата между зимни и летни гуми е най-вече в материала а не в грайфера.
П.П.П. Абе вие Ф1 не гледате ли - разликите са точно като при меките и твърдите гуми. При меките - по-бързо влизане в температурен режим, по-добро сцепление и по-бързо износване, (разхода на гориво там не го броят). При твърдите е обратното.
Не само материала колега, не само

Ето цитат от една интересна статия за зимните гуми :

Кои са основните разлики между зимните и летните гуми?
Аренс: Има няколко технологични различия, каито позволяват на зимните гуми да се представят по-добре в студени метеорологични условия: видовете и композициите при сместа на протектора, специалните технологии при ламелите, формата на контактната повърхност и характерния дизайн на протектора. Разработването на специални зимни смеси е изключително важно и също едно от най-предизвикателните задачи за нашите екипи по изследвания и разработка.

:right: Цялата статия
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: