• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
За 70-те не зная, но има милиони 80-ници и 90-ници, които ги минават по много пъти ...
Сега е ширпотреба бре, човек. Никой няма интерес да произведе Голф 6 с качеството на Голф 2, 'щото ако го направи, Голф 8 ще е в ограничен тираж :)
torbalan - Дървен философ
а, то целото качество се е съпрало у гоуф двойка...

по-смотан автомобил май само хлопел кадет може да бъде...

и сега малко по-сериозно

http://www.reliabilityindex.com/reliability/search/216
ето данни за надеждността на съвременните голфове

http://www.reliabilityindex.com/reliability/search/225
от същия сайт данни за по-старото поколение голфчета...

от статистиката се вижда, че надеждността на по-новите се е повишила... тоест - повече се движат, а по-малко се чупят...
Chefo77 - майстор
Дали се движат повече?
Я виж колко км е средния пробег.
Виж че и средната цена на ремонт се покачва. А имай предвид, че голяма част от "тестваните" 4-ки все още са със скъпите оригинални компоненти.

(офтопик: ебаааси колко високо е моята кола. Като се има предвид, че е трактор, пък бензинките дефектират по-често...)
о, да
цената на ремонта се е покачила с почти цял процент, докато индекса на надеждност е по-добър с около 30 процента...

вероятно и баба ми е навъртяла пеша повече километри от мен, но е живяла и 50 години повече от мен...

нормално е старите коли да имат по-дълъг пробег... просто повече са живяли...

всъщност, погледни какво означават тез километри, преди да се палиш кое е карано повече...
Chefo77 - майстор
Аз много добре видях какво означават тези километри, но ти явно не разбираш какво имам аз предвид. По-старата кола е на по-голям километраж и за цялото време на съществуване е навъртяла еди-си-колко км, стояла еди-си-колко време в сервиз, като това е струвало еди-си-какво.
Голф 4 е пътувала по-малко, стояла е почти същото време в сервиза и ремонтите са стрували повече. Ами като стане на годините на Голф 3?
Аз не се паля, опитвам се да ти кажа, че по-старите коли са по-надеждни - годините и километрите зад гърба им са повече и тези км са стрували по-малко, отколкото ще струват при по-новите като станат на техните години.
И никой няма сметка да не е така.
по-старите коли били по-надеждни??? това как го реши???
всяка смислена статистика по този повод казва точно обратното...
гаранционни условия, преминати километри и т.н. - всичко говори точно за обратното...

а сметка да фалат старите коли имат само тези, които ги продават...
на теория, и аз би трябвало да фаля моя ситроен, колко е по-надежден от новия модел - но като погледна статистиката - плаче ми се...
да, по-добър е от ксантията, която го предшества... но до там :)

то ако старите коли беха толкоз добри - като отидеш в сервиз - там щеше да е пълно само с нови коли, а старите - да житкат по пътищата...
е да, ама не е баш така...
stan_slav - специалист
torbalan написа:
то ако старите коли беха толкоз добри - като отидеш в сервиз - там щеше да е пълно само с нови коли, а старите - да житкат по пътищата...
е да, ама не е баш така...
Само че ако отидеш в фирмен сервиз там с какви коли е пълно - май предимно с нови и то заради гаранцията, иначе няма да припарят и с новите коли там. Имам и клиенти които са се отказали от гаранцията и само от разликата в цените на обслужването са посъбрали парички за по един основен ремонт вече. От както икономистите проектират колите нещата не вървят на добре.
хаха
за фирмените сервизи или добро или нищо, както се казва...

аз ако си купя нова кола - вероятно и аз така ще постъпя... майната и на гаранцията...
не по три, а по 12 кожи дерат във фирмените сервизи...

но там ремонти почти не се правят... предимно сменят консумативи на гаранционни автомобили....
Chefo77 - майстор
По-надеждни на база времето и километрите, които са изминали. Когато твоя Ситроен стане на 15 години, можеш да сравниш състоянието му тогава и какво се е налагало да ремонтираш, спрямо Ксантия 1995-а сега. Можеш да си сигурен, че ще се изненадаш от резултатите. Гаранция, че през 2020-а ще има много по-малко А4-ки първа генерация, отколкото 80-ки има сега.
И всяка кола нова е много 'убава.

ЕДИТ: Хайде сам се сети защо се избягват да се правят ремонти на гаранционни автомобили :)
много бъркаш нещата...

моя ситроен може и никога да не стане на 15 години...

в случая хората се се постарали да направят извадка измежду оцелелите...

ясно е, че от 100 коли произведени преди 20 години оцелели до ден дншен са еденици...
останалите са в моргата...

за това хората сравняват само оцелелите...а не по принцип да ги сравняват...
защото ако включат 100% от произведените коли по онова време - картинката ще стане трагична...

тоест ситуацията за новите коли при този тип сравняване е безкрайно неизгодна...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Класация на Autobild за най-лош и най-добър автомобил 2010г." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: