Leon написа:Не мислих че е нужно да споменавам , че се бута назадТани написа:....... Според мен не бива да се пали само на задна скорост!Освен ако не те дърпат (бутат) назад!

Leon написа:Не мислих че е нужно да споменавам , че се бута назадТани написа:....... Според мен не бива да се пали само на задна скорост!Освен ако не те дърпат (бутат) назад!
nikibi написа:25th Hour написа:Дизел не се дърпа и бута, защото стартера постепенно завърта мотора, а на скорост се опъват ремъци, ролки и.т.н. и става много интересно... къса, удря клапани...Свещите посмьртно не могат да свьршат тая работа
А свещите работят само за да стоплят стените на горивната камера... като се сгъсти въздуха се нагрява и като се впръсне нафтата се получава далаверата...вече при различните мотори / имам предвид различни поколения/ наляганията са различни...
gogo1113 написа:Абсолютно погрешно е да смята някой, че дизелът се пали от свещи. Самият принцип на дизеловия двигател е горивото да се самовъзпламенява от високата температура на сгъстения при високо налягане въздух. Подгревните свещи служат именно да нагреят въдзуха за да може да се самовъзпламени горивото, когато двигателят е още студен и стените на горивната камера са студени и го охлаждат. След достигане на определена температура на двигателя свещите спират да работят и той влиза в нормалния си цикъл на действие - без външно загряване на въздуха.От написаното излиза , че при всички дизели е така ! Още повече че говориш за принцип на дизеловия двигател!
gogo1113 написа:..... След достигане на определена температура на двигателя свещите спират да работят и той влиза в нормалния си цикъл на действие - без външно загряване на въздуха.Имах предвид тази част! Цитираните по-горе автомобили спират подгряването след като са запалили , въпреки , че са с електронно управление , а не механично и спрямо температурата "подсказват" чрез жълтата лампичка колко време е необходимо да подгряваш. Разбира се и след изгасване на лампичката продължават да подгряват , докато завъртиш стартера! След това спират! Говоря само от личен опит , но предполагам моите автомобили да не са били повредени или да са били изключение от правилото и да работят на други принципи!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: