• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14
Всички имаме коли, нали ?
Mc Queen - специалист
toni_g79 написа:
КАТ викнахме общо взето защото никой от двама ни незнаеше какво точно трябва да направим!!!!!!Дядкате мигаше и си казваше,че е виновен,както и в действителност си беше(според мен и него) но.....
В този случай е трябвало да се обадиш на 112 да съобщиш за ПТП без ранени, и без спор за вина.
Казваш си имената, номер на автомобила, виновен / невинен.
Казваш имената на съучасника, номер на автомобила, виновен / невинен.
Оператора те моли да си дадеш телефона на съучасника за потвърждаване на казаното от тебе.
После той ти връща телефона.
И най важното !!!
Оператора ти казва един номер ( забравих как му казваха )
Под този номер завеждат ПТП-то.
С този номер на другия ден или веднага отивате при неговият застраховател за завеждане на щета по Гражданска отговорност.
Това съм го минал по неволя. ( ситуация идентична като твоята )

При леки ПТП-та без наранени и призната вина можете да не събуждате катажиите от драмка. :-D ползвайте 112
toni_g79 - специалист
Велси,благодаря много.Вчера им разглеждах сайта и не го видях това.Може ли да се подава от обикновен мейл,или трябва с аутлуука?Още веднъж благодаря,почвам да обяснявам :)Добре поне,че имах и свидетел,че ако бях сам по-зле.
Mc Queen>от както се обърне каруцата,нали знаеш :)
inspo - майстор
thinkpad написа:
8180 написа:
Според мен колегата е ВИНОВЕН..
Абе от къде на къде онзи, излизащ от паркинга ще е с предимство? Това са места, отбелязани за паркиране на автомобили, а това по което се движи авторът на темата си влиза в описанието на "път" А в София знаем как се спазва правилника - имам една позната от София, която се хвали как фучала със 100км/ч около жълтите павета.
schuldiner написа:
Кой колега е виновен? Водачът на пътно превозно средство, излизащо на път от паркинг, защото е длъжен да пропусне пешеходците и пътните превозни средства, които се движат по този път чл. 37 (3). Това не е колегата Тони, а другият водач. А защо са викали КАТ и как са изкарали него виновен... надявам се да остане без последствия.
stiv1961 написа:
8180 написа:
Хайде, преди да влизаме в спор - разгледайте картинката (снимката).
МЕСТАТА за паркиране са видни и са перпендикулярно на пътя, по който се е движил старецът, респективно също толкова път, колкото и на нашия Колега.
Прикачен файл:
Прикаченият файл Clip_39.jpg вече не е достъпен
До колкото разбирам от снимката Тони е червената линия и се движи към кръговото. Сините линии са старци, които се изнасят от паркинга и налитат на Тони като диви прасета :-D ....и са невинни а Тони излиза виновен :? Ега ти и паркинга, егати и пътя :sad:
Гледайте сега колеги, както ви каза колегата 8180 toni_g79 се движи в паркинг, а не по път. В гугъл мапс в дясно горе махате отметката етикети и картинката се прояснява:

Прикачен файл

път ама друг път.JPG
toni_g79 - специалист
Вие го изкарахте ,че това са 36 кръстовища събрани на една плаца с парко-места.По главният път(квадрата обикалящ плаца от моят път до зад сградите и лъчите на колелата) няма нито едно парко място,как си го обяснявате,че това го прави паркинг?
За мен знаците които се виждат на сред паркинга са знаци за паркинг,по моят път няма подобни знаци.......Пусто като не обърнах внимание какви са тези знаци там,ще ме карате утре да паля дзверо и да ходя до там,хем жалба хем снимки да направя ....
Пример ,ако имате 3-4 коли една след друга,каращи по моят път и примерно 2 едновременно излизащи от паркинга от 2 съседни ленти .Какво правим,като 3-4 коли заемат общо 3 острова и двата пътя.Излизащите от паркинга почват да мачкат на ред според вашите разсъждения.........
thinkpad - майстор
inspo написа:
Гледайте сега колеги, както ви каза колегата 8180 toni_g79 се движи в паркинг, а не по път. В гугъл мапс в дясно горе махате отметката етикети и картинката се прояснява:
Има ли отбелязани паркоместа по т.нар и приет "път"? - Няма. Тъй нареченият път продължение ли е на околните пътища? Има ли отбелязан своеобразен път - Да. Значи, Кауфланд където аз понякога пазарувам са го разрешили проблема със знаци за път без предимство на всеки излаз, за където тук има спорове в момента. Този отдясно или отляво на посоченият паркинг(Кауфланд) никога не е с предимство - има знаци. Има няколко главни означени ленти, които се приемат за такива с предимство - те не са между клетките на паркоместата.
Сега някой да не ми обясни как има кръгово движение на паркинг и защо има такова?
toni_g79 - специалист
То по начало целият проблем идва от безумният паркинг(маркировка и пътни знаци),и от безумната комисия която го е приела!!но мен това не ме успокоява.Пак казвам не ме яд за ламарината(почти я оправих днес) ,не ме яд нито,че са ми писали акт.Страшно ме е яд за неправдата и че ме изкарват виновен.....все едно някой да ти плесне шамар и да те осъди,че го е заболяла ръката или ,че лицето ти е застанало пред ръката му!!
thinkpad - майстор
toni_g79 написа:
То по начало целият проблем идва от безумният паркинг(маркировка и пътни знаци)
Абе абсурдно е всяка лентичка между клетките за паркиране да се обявява за път и да се твърди, че трябва да изчакваш всеки, който излиза от паркинга, при условие че ти можеш да минаваш транзит по тоя да го приемем път(широката лента) - както се вижда околните пътища се свързват към него. Друг е въпросът - ако това не е път и важи правилото на дясностоящият - какво е това безумно кръгово движение по средата на паркинга? На всяка от тези успоредни ленти отделящи редиците клетки за паркиране трябва да се сложи знак, че е път без предимство ли? Айде нема нужда, въпреки че в Кауфланд, където понякога се отбивам да купя нещо е точно така направено. Само като се видят лентите между клетките се вижда, че са по-тесни, отколкото пътя перпендикулярен на тях става ясно, че не са равноправни с перпендикулярната на тях лента, която приемаме за път.
jekasus - майстор
Тони, с каква регистрация колата ти? :-D
toni_g79 - специалист
jekasus написа:
Тони, с каква регистрация колата ти? :-D
Да да ама и оня Селянин Отдавна :-D ,в добрия смисъл ,само,че аз по голям селянин.Дълбоката провинция(северозападнала)....Написах цял ферман на мейла на велси,и нищо чудно утре да се вдигна до великата столица.Полудявам,когато се чувствам измамен.(дори и да не съм прав),чувството ме :axe: Ако не ми падне АКТ-а в кат,после ще обжалвам в съда,тъкмо до тогава ще съм нащракал и снимки.МОЖЕ И ДА НЕ СЪМ ПРАВ.Възможно е да съм жертва на абсурдна ситуация.Но пък за абсурдите може некое предаване да се заинтересова!!
8180 - майстор
Уважаеми Колега Тони,
Я да ти предложа една хладна :prost:

Предполагам, ще се съгласиш, че моята преценка няма кой знае каква стойност, независимо харесваш/нехаресваш.
Мислех си, че ти помагам с някакви мисли. Приведох ти и член от Норматива, който евентуално би бил в подкрепа на твоята теза. Остава да убедиш органа, че ти си "на път", а старецът излиза от "паркинг".

Отчети в защитата си долната снимка от Яхуу.
Там сянката от Джъмбо е по-малка и поне аз виждам, че твоят "път" минимално се различава от "алеята/лентата или каквото там" на стареца - ясно се виждат паркоместа и паркирали коли в твое ляво.
За мен това всичкото си е паркинг, действително с доста безумия по него, което не пречи на други мнения.
Независимо от терминологии, ширини, кръгови и пр., там се движат, маневрират, паркират МПС и има някаква логика да важат съответните правила за тях.
Прикачен файл:
Clip_40.jpg
Бих се радвал да не съм прав или да се намери начин да се заобиколят тези мои разсъждения.

Желая успех!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14

Тема "Неправомерно издаден акт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: