• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 28
Всички имаме коли, нали ?
stiv1961 - майстор
thinkpad написа:
Кой ме би по главата да взема VW. Ама това е защото много ми го хвалеха като марка и модел. Следващата - Форд.
И пак ще има подобни теми, само че с друга марка Втомобил :-D
thinkpad - майстор
stiv1961 написа:
И пак ще има подобни теми, само че с друга марка Втомобил :-D
С Форд нямаше такива теми. Само се чудех как да кривя вратата с кози крак, а то всъщност бравата била за смяна. :-D
Смърт за Голф 3! :rock:
koveslav - майстор
Не обвинявайте VW на тема инсталация чак толкова.Ако колата е от Италия,повечето и екстри-ел.стъкла,климатик,ел.люк и т.н са монтирани в Италия и са италианско производство.Но това не е правено в представителства на VW,а италиански търговци внасят недооборудвани коли и ги оборудват със собствено производство механизми и детайли.Съответно и инсталациите до тези екстри са си техни. За да се убедите,извадете от "италианка" едно копче за ел.стъклата примерно и опитайте да си взмемете такова от магазин на vw-само дизайна е спазен,нито буксата нито разположението на крачетата отдолу е същото.Механизмите и моторите за стъклата също имат разлика и се заменят само комплект+преработка на някои букси.
Когато климатика е италиански,обтяжните механизми,управлението на вентилаторите,ролките и пистовите ремъци също често не отговарят на каталожната информация.
А като сравнение на марки-при нас шампиона беше новокупена в България четиригодишна(4!!!) Астра,на която същата инсталация на задните врати вече се разпадаше.На кабелите пишеше MADE IN MEXICO.....
hidrazin - майстор
Е ами така е. Вече се правят само еднодневки. Или по-точно да изкарат гаранцията.
От там нататък - колкото толкова. :-D
:partyman:
velsi - Почетен майстор
thinkpad написа:
Чудя се просто следните неща:
Щом оригиналната връзка с букса, с какво кабелните обувки са по-зле?
С какво са по зле ли? С това, че ти не знаеш от какво са направени тези обувки и няма как да знаеш. Слагаш някакви обувки, които имаш или си купуваш някакви от магазина. Кримпваш ги старателно и т.н. но те не работят по начина, по който се очаква. Просто са направени от някого незнайно къде и от какъв метал. Оригиналните са били по спецификации на WV, а тези?
Въпреки това такава връзка е по-добра от запояването. Сигурно си съгласен, че вибрации и ниски температури не са хай-доброто за съединение чрез запояване.
thinkpad - майстор
velsi написа:
С какво са по зле ли? С това, че ти не знаеш от какво са направени тези обувки и няма как да знаеш.
Да, не знам дали обувките са от подходящ материал, знам че са помеднени. Оригиналните букси с оригиналните обувки обаче правят проблеми, също така имат и по-малка контактна площ. Запояване не искам да правя не защото не може, а защото е много трудоемко в такъв обем в такива условия.
Svetoslavoff1 - майстор
Цитронче zx комби 96 набор, купен от мен 2004г. На задната врата 1-2 пъти годишно свалям снопа кабели заедно с маншона, в който са вмъкнати, че в хоризонталния улей над вратата се събират боклуци/кал и задържат оттичането на водата. Юнаците, дето са слагали алармата са пуснали в този сноп допълнителни с пвц изолация. Всеки път оглеждам снопа внимателно, преди да го прибера. Засега няма проблеми с тях, а с оригиналните още по-малко.
stoian64 - специалист
Junak написа:
Няколко пъти прочетох темата, мъчих се да откия смисъла и. Моля, ако някой го е разбрал, да го обясни. кратко и ясно.

Някой има проблем и иска да го реши. Предлага метод и пита удачен ли е.

Всички му казват "НЕ, НЕ Е УДАЧЕН". Лоша идея е връзка във врата с кабелни обувки. Типът кабел, който искаш да използваш, е крайно неподходящ. Има спецификации. Ето линкове. Дават се примери.

И навсякъде питащия казва "АЗ ПЪК ЩЕ ГО НАПРАВЯ КАКТО КАЗАХ". Оригиналните кабели са скъпи, пари за майстор не давам, квот имам в къщи - това слагам. Тези, които са подходящи, аз пък не ги харесвам. Иначе, всичките съвети, които си губите времето да ми давате - АЗ ГИ ЗНАМ.

ДОБРЕ, ЗА КАКВО БЕШЕ ТАЗИ ТЕМА?

P.S. alsted, абсолютно прав беше за идеята с хавлийката, ама не се сдържах :)
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп! :tonqe: Наздраве!
schuldiner - майстор
Стойане, кой казваш не е тъп? Наздраве!
gogo7777 - майстор
Запояване не искам да правя не защото не може, а защото е много трудоемко в такъв обем в такива условия.
Спайки :lol:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 28

Тема "Побърква ме на VW ел-а!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: