• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16
Всички имаме коли, нали ?
lov - майстор
Аз още в началото казах че по никакъв начин не искам да се конфронтирам с вас и това ми е последни пост по темата. И ще изброя причините поради което спирам
На първо място вие сам признавате, че не сте запознат с оптичните системи но в началото твърдяхте че по убаво от джама няма. Предложих ви да си поговорим на темата и да видим плюсовете и минусите но уви явно дискусия няма да се получи. Може и аз вече да съм изостанал в тая област та да науча нещо ново защото преди повече от година спрях да се занимавам с подобна техника. Излязох в пенсия така да се каже. Както виждате до сега не съм споменал нито един път името на фирмата ви или някое от предлаганите изделия умишлено. Опитах се да ви провокирам да разговаряме на чисто техническо ниво. А това със ваденето на скрити карти от ръкава е нещо нормално за един такъв спор. И ако бяхте на ясно с някои неща нямаше да ме питате защо не съм ви отговорил и признал вашите твърдения за верни. Имах намерение и за матриците които се влагат да си поговорим и как да ги изтестваме така че да разберем колко от крайните параметри които вие твърдите че са реални и не са софтуерно омазани. Но след като Вие обяснихте колко трудно е да се направи превод на едно такова нещо и как в продължение на месеци си тествате изделията без да обясните методиката по която става това наистина не намирам смисъл да обяснявам какво знам и с какво мога да бъда полезен. След като за вас превода е толкова трудно нещо а всъщност може да го направи средно грамотен ученик. За вашите много месечни тестове какво да очаквам освен да се возите и да си снимате клипчета.
И за последно за да приключа и ще ви призная че съм се занимавал с подобна техника на много по дълбоко ниво от колкото можете да предположите. А и вероятно много преди у вас да се породи идеята да ги продавате. С такива детски играчки почти не съм се занимавал освен да разкостя няколко и да видя как е направено. И дали като им поврачувам :lol: мога да и им ползвам недостатъците за други цели. И разбира се колко лъжат в параметрите от любопитство.
Иван Шопов - помощник
Crez,
Няма за какво. Радвам се, че сте останал удовлетворен.

Здравейте lov,
lov написа:
На първо място вие сам признавате, че не сте запознат с оптичните системи но в началото твърдяхте че по убаво от джама няма.
Бъдете така добър и не спекулирайти и не изопачавайте думите ми. Върнете се назад и прочетете какво съм написал. За Ваше улеснение ще го направя отново. В света на видееорегистраторите пластмасовата леща е в пъти по-зле от оптичната.
И за да повярвате съм склонен да сравним избран и закупен от Вас видеорегистратор с пластмасова леща с някой от най-евтините мои модели със стъклена такава. Дори няма да гоним и топ модели на фирми като DOD, Vicovation или Lukas. Ако Вашата "пластмасарка" (както я наричате) извади по-добро качество на образа (особено на тъмно), аз поемам ангажимента да Ви изплатя сумата, която сте заплатил за нея двойно. Ако се окаже, че съм прав - от Вас очаквам само публично извинение, така както публично спекулирате с казаното от мен.
Моля, ако приемете да ме уведомите, да изберете модел в Интернет, който аз ще доставя и ще тестваме заедно веднага след получаването му в опакован вид.
lov написа:
И ако бяхте на ясно с някои неща нямаше да ме питате защо не съм ви отговорил и признал вашите твърдения за верни.
Веднъж говорите за дискусия, втори път искате да произнасяте мъдър монолог. Защо не решите кое от двете искате, та евентуално да говорим на един език?
lov написа:
Имах намерение и за матриците които се влагат да си поговорим и как да ги изтестваме така че да разберем колко от крайните параметри които вие твърдите че са реални и не са софтуерно омазани. Но след като Вие обяснихте колко трудно е да се направи превод на едно такова нещо и как в продължение на месеци си тествате изделията без да обясните методиката по която става това наистина не намирам смисъл да обяснявам какво знам и с какво мога да бъда полезен. След като за вас превода е толкова трудно нещо а всъщност може да го направи средно грамотен ученик. За вашите много месечни тестове какво да очаквам освен да се возите и да си снимате клипчета.
Съжалявам, наистина нямам желание да водя дискусия с Вас. И не го отдавайте на страх или притеснение, просто вече споменах, че не подавам по християнски и другата буза. И ще Ви го кажа в прав текст - изобщо не ме интересува какви описателни сравнения ще пишете. Нито сте на мое място, нито сте положил труд поне колкото мен, нито имате право да принизявате чуждото усърдие. На базата на същия принцип аз нямам правото (моралното и в двата случая) да принизявам Вашите постижения там, където не съм и стъпил. Така че, дали ще се държите културно, възпитано и уважително към събеседника си за да получите и неговото желание за разговор си е Ваша работа. Дотук не ме спечелихте като такъв.

Бъркате в едно основно нещо - държите се сякаш с нещо съм Ви длъжен, трябва да Ви угаждам на тона, желанията и капризите. Смеете да ми подмятате иронични приказки, елементарни провокации от типа "ако посмеете да приемете предизвикателството..." сякаш съм "среднограмотен ученик". Потривате ръце и чакате удобен момент да блеснете макар и за секунда с познания в дадена област, която дори не обсъждаме в момента. Е, може и да Ви е присъщо, може да е част от характера Ви, възможно е и да е единственият начин, по който очаквате да заслужите уважение. Моето (не че трябва да Ви пука) го загубихте именно по този елементарен и заядлив начин на общуване.

Включих се в тази дискусия, само защото някой по-горе беше изказал негативно и необосновано мнение за сайта и фирмата ми. Погледнете внимателно и ще забележите, че още от първия Ви пост Вие не тръгвате на дискусия, а на "война". Иронизирате, принизявате, не отделяте и минутка за да погледнете за кои продукти изобщо говорим, но очаквате, че трябва да Ви угаждам. Извинявам се, вероятно и "среднограмотен ученик" може би щеше да възприеме това, ако просто бяхте написал в подписа си "Аз съм Пътя, Истината и Живота!".
lov написа:
С такива детски играчки почти не съм се занимавал освен да разкостя няколко и да видя как е направено.
Вероятно тук е мястото да се извиня, че съм се появил грубо във Вашият "пясъчник" и съм посмял "да си играя с Вас".
Отново ще напомня, че никъде не съм проявил недобронамереност към никого, включая и хората, които бяха изказали крайни твърдения.

Не оценихте труда ми да споделя информация, не оценихте доброто ми желание да участвам във Вашият експеримент, не оценихте и вежливия ми тон, въпреки че имам пълното право да съм афектиран. Не е нужно да ги оценявате, но нали знаете - "Каквото почукало... сам пада в него!" (извън народния етнос). Възприемам Вашият маниер на поведение и още от сега спирам да Ви броя за човек, който има желание да общува нормално с другите, да подари знания, да почерпи нови, да не ощети никого или да зарадва друг. Приемам Ви за г-н Никой, който не заслужава и частица сериозно внимание. Не защото наистина нямате качества, а защото явно единственият начин да говорим на едно ниво е аз да сляза до това. Вие да се качите до учтивото и нормалното, така и не пожелахте.

Бъдете така добър и спрете да се опитвате да влизате в конфронтация с мен. Отправих Ви покана за да угодя на жаждата Ви за експеримент, но вместо да я приемете и оползотворите, Вие търсите единствено начин как да ме вкарате "в калта". Супер, и това е цел, но нямам амбицията да Ви улеснявам. Считам междуличностният ни разговор за приключен и ако желаете ще лиша форума от присъствието ми за да не нарушавам добрата атмосфера.

Радвам се, че с хора като hidra и crez стигнахме до момент, в който няма предубеденост и подозрителност в стил "потребител/търговец". Радвам, се че разбраха добронамереността ми и взаимно се отнесохме с уважение. Не на последно място се радвам, че все пак някаква полезна информация остана тук - черно на бяло. Защото пак казвам - на улицата са и моите деца, и каквото и да си купите, и откъдето и да го направите - за мен това е преимущество. Не за друго, а защото видеозаснемането дори на собствените действия винаги повишава дисциплината и вниманието, а това значи по-малко инвалиди от катастрофи, по-малко смъртни случаи и най-вече - по-нормален ежедневен свят.

В подкрепа на това ще споделя една статистика, която надали ще видите публично. В столичната "Спешна помощ", откакто ползват дарените от мен видеорегистратори и закупените от тях, за 2014г. ПТП-тата с линейки с намаляли с 40% спрямо 2013-та и с 50% спрямо 2012 за същия период. Това е важната аритметика и се надявам все по-често да има подобни позитивни цифри.

В края на февруари впрочем ще видите и следващата инициатива в тази посока, като се надявам да остави позитивно усещане у Вас.

Пожелавам Ви успех lov, а ако желаете да комуникирате с мен - може да го направите на споменатия по-горе скайп или на тел. 0888216942 (дори и телефона ми го има публично в сайта, но за всеки случай го пиша и тук). Единственото условие е да се държите към мен така, както бихте искали да се отнасят и към Вас.

Поздрави!
stanetzz - специалист
"......видеозаснемането дори на собствените действия винаги повишава дисциплината и вниманието, а това значи по-малко инвалиди от катастрофи, по-малко смъртни случаи и най-вече - по-нормален ежедневен свят. "

:prayer: Абсолютно съгласен! Откакто ползвам такова устройство, карам много по-внимателно и толерантно. Не, че не се случва почти всеки ден някой да ме изкара от кожата (заради което съм си монтирал и камионски клаксон).

Към колегата Шопов - в момента ползвам GS1000, истински, с Амбарела чип и оранжево меню, но не съм доволен от нощната картина. Има ли вариант да се оправи нещо чрез смяна на firmware или обектива ? Имам предвид, че се намират блок-обективи за охранителни камери с качествена оптика- има ли смисъл?
И от мен малко по темата стъклена срещу пластмасова оптика- нека колегите имат предвид, че температурите в затворено автомобилно купе през лятото достигат 50°- 60°С и нагоре, а ако камерата не се сваля и се напича от слънцето, нейната температура може да стигне и 80° - 90°С.
В Ю-тюб е пълно с клипчета преди/след щетите от напичането, нанесени върху ПЛАСТМАСОВАТА оптика.
Аз лично нося очила от 20-ина години; ползвал съм и стъклени, и пластмасови (каквито и изкелефинчени названия да им измислят, това си е пластмаса) . Единственото предимство за мен на "органичните" стъкла е ниското тегло.
Иван Шопов - помощник
Добро утро,
Личното ми мнение е, че няма да има промяна, която да е осезаема, защото както дискутирахме няколо пъти - не само лещата е определяща. От друга страна инвестицията като материали и труд надали си заслужава на базата на нищожната разлика.
Бих препоръчал замяна с по-нов модел (Ls430 на Dod ако GPS-a е важен, а ако не е - има по-евтини варианти). Ако желаете на ЛС мога да Ви дам линкове към конкретни модели, предлагани от нас или от наши конкуренти.

Весел ден!
hidrazin - майстор
Иван Шопов написа:
Ако желаете на ЛС мога да Ви дам линкове към конкретни модели, предлагани от нас или от наши конкуренти.
На мен пък тъпата реклама почна да ми идва в повече. И за какво му е по-качествен?
Докато не променят закона и не започнат да вземат под внимание записите, за собствена консумация може да си сложиш в колата какъв да е.
В дадения момент закупуването на такъв на цена над 100-тина лева няма смисъл (даже са много тия пари). Голяма част от китайските ще свършат тая работа.
Иначе е пари на вятъра. Иначе който има пари за пилеене - моля. В Интернет има и доста по-скъпи.
Поразгледах из нета. Няма отрицателни мнения за този магазин ама няма и кой знае колко положителни.
Като изключим може би няколко от приятели и познати.
Затова пък с реклама е залято. Аз пък като видя толкова упорита реклама бягам надалеч.
Също така нищо не купувам от емаг където също си продавате камерите.
Иначе да. Твърде вероятно продавате оригинални камери ... от които няма смисъл.
:partyman:
Иван Шопов - помощник
Няма, няма и някой пак почне същата песен...
hidrazin написа:
На мен пък тъпата реклама почна да ми идва в повече. И за какво му е по-качествен?
Докато не променят закона и не започнат да вземат под внимание записите, за собствена консумация може да си сложиш в колата какъв да е.
Реклама в този форум все още няма и ако не забелязвате избягвам линкове изобщо към моя сайт. Нещо повече - публикувам такива към конкурентни търговци.

Колкото до това защо му е на някой качествен продукт - оставете на неговия избор. Ако следваме Вашата логика трябва да ходим със скъсани обувки, защото тротоарите са зле, да не сменяме гумите на автомобила, защото дупки - бол и т.н. и т.н. Вашата спестовност си е Ваше право, но не виждам защо хората трябва да харчат парите си за некачествени продукти. Какъв е смисъла човек да плаща за да си създава ядове?
hidrazin написа:
Поразгледах из нета. Няма отрицателни мнения за този магазин ама няма и кой знае колко положителни.
Като изключим може би няколко от приятели и познати.
Много бих се радвал да ми посочите инструмента, с който може да се провери дали даден коментар е от познат или приятел. Сигурен съм, че би предизвикал фурор в интернет обществото.

Благодаря за честността относно отрицателните мнения. Параноята към положителните оставям на Вас.
hidrazin написа:
Затова пък с реклама е залято. Аз пък като видя толкова упорита реклама бягам надалеч.
Също така нищо не купувам от емаг където също си продавате камерите.
Отново се изказвате неподготвен. Някъде по-назад обясних за рекламите, а и честно казано нямам идея какъв бизнес развивате, но много бих искал да ме научите как се популяризира той и за колко време без никаква реклама.

Колкото до emag - нямам желание да коментирам собствениците. За търговците той е онлайн платформа, през която могат да предложат стоката си. Нали се сещате, че откъдето и да закупите мой продукт, той ще е с еднакви характеристики, качества и гаранция? Утре ако видите хляб, бира и кока-кола в emag и тях ли ще спрете да купувате?
hidrazin написа:
Иначе да. Твърде вероятно продавате оригинални камери ... от които няма смисъл.
Твърде вероятно, а всъщност и боклуците вършели работа. Започвате или по-скоро продължавате да си противоречите само и само да "не паднете по гръб". Цялата дискусия започна от това, че бяхте определил моите продукти като "китайски камери на двойна цена". Ето цитата:
hidrazin написа:
mitev75 написа:
Резгледай тук. http://www.a........
И какво точно да разгледа? Китайски камери на двойна, тройна, четворна цена.
За такова дето струва 25-30$ искат по 200 лева. :lol:
:partyman:
Доколкото разбирам вече сте променил мнението си за качеството и ценоразписа. От друга страна продължавате да търсите под вола теле за да не излезе, че сте казал нещо не на място. Да Ви кажа честно - и за мен няма смисъл от повече надприказвания, заедно губим от времето, но продължаваме да го правим. За Вас и мен си има причина, а за останалите няма смисъл. Забелязвате ли, че субективната ни нагласа не променя обективното мнение? Същото важи и за Вашите твърдения, касаещи "смисъла" от употребата на видеорегистратор.

И в крайна сметка бихте ли формулирал кое точно не Ви попада?

а) Че не сте бил прав за двойната и тройна цена на "еднакви боклуци"?
б) Че съм имал достатъчно желание и средства да инвестирам в реклама?
в) Че някой друг намира за ценно това, което за Вас самият е непотребно?
г) Че липсват негативни оценки на обслужването ни и предлаганите продукти?
д) Нещо друго?

Доколкото забелязвам всички Ваши доводи се оказаха неправилни. Поискахте експеримент, на който нито един търговец не е длъжен да откликне, най-малкото защото живота му би минал в опити да угоди на този или онзи. И това възприех, но Вие си търсите нови поводи за негативизъм, а експеримента го забравихте. Съжалявам, с това нямам намерение да се боря. Предпочитам позитивните моменти пред безкрайния негативизъм.

От използваното в този форум време аз лично съм доволен. Успях да предоставя полезна информация, успях да докажа правотата си, успях да бъда достатъчно добронамерен, въпреки нападките. Не очаквайте разговора ни да продължава безкрайно, само защото искате да се държите като катаджия на пътя, търсещ непременно някаква нередност за да оправдае съществуването си. Изводите оставям на Вас.

Весел ден!
velsi - Почетен майстор
Иван Шопов написа:
И в крайна сметка бихте ли формулирал кое точно не Ви попада?

а) Че не сте бил прав за двойната и тройна цена на "еднакви боклуци"?
б) Че съм имал достатъчно желание и средства да инвестирам в реклама?
в) Че някой друг намира за ценно това, което за Вас самият е непотребно?
г) Че липсват негативни оценки на обслужването ни и предлаганите продукти?
д) Нещо друго?
Нека аз да отговоря, става ли?
Отговорът е д)
Искахте да защитите фирмата и бизнеса си - беше ви дадена тази възможност. Признавам, направихте го по културен и интелигентен начин. От там нататък заливането с информация започва да идва малко в повече и някак не се вписва в тематиката на форума. Предлагам да се спре до тук, за да не се налага да го правим по друг начин. Успех с бизнеса и весел ден!
Иван Шопов - помощник
Здравейте,
Благодаря за отделеното време и конкретния отговор.

Забележете, че "заливането с информация" е плод на аргументирана защита срещу неоснователно поведение или търсен отговор от Вашите потребители.

Колкото до приключването - опитах да го направя още в миналата страница и отговарям само при нови нападки.:)

Весел ден и на Вас и разчитам, че за в бъдеще няма да се налага да чета отново неаргументирани и неверни твърдения по наш адрес.

Благодаря!
stanetzz - специалист
hidrazin написа:
Иван Шопов написа:
Ако желаете на ЛС мога да Ви дам линкове към конкретни модели, предлагани от нас или от наши конкуренти.
В дадения момент закупуването на такъв на цена над 100-тина лева няма смисъл (даже са много тия пари). Голяма част от китайските ще свършат тая работа.
Иначе е пари на вятъра. Иначе който има пари за пилеене - моля. В Интернет има и доста по-скъпи......
Хидра, де спри се с това заяждане бе, човек! Зададох конкретен въпрос към човека; той отговори лично към мен. Нарочно не го правя на ЛС, защото смятам, че всяка информация в темата би била полезна за всеки. Дали някой прави реклама, дали лъже или казва истината, дали товари двойно и тройно върху цената- всеки може да прецени - има Гугъл , има И-бей, има АлиЕкспрес и т.н. Въпрос на няколко клика е.
Всеки си преценява колко пари би дал за такова нещо- аз бих дал 3-4 пъти повече от споменатите от теб 100-ина лв. Не за друго, а защото вече съм ял дедовия- писаха ми акт за леко ПТП, в което виновен беше другия; не стига, че ми взеха точки, пари, ами изгубих правото си за Златен талон , до който ми оставаха 2-3 седмици.
fbr - майстор
А каква е кирията от златен талон, че аз отдавна не съм глобяван.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16

Тема "Видиорегистратор, плюсове и минуси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: