• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Всички имаме коли, нали ?
KingLin - майстор
Поканата още важи :)

А разликата в дистанцията е пренебрежимо малка. Може да се установи опитно даже и без да се налага да седим в автомобили с дясна и лява дирекция. И пак казвам - тук зависи от скорост, внимание на пътя и човека зад волана.
Whitesnake - специалист
KingLin написа:
И пак казвам - тук зависи от скорост, внимание на пътя и човека зад волана.
Върви се по презумпцията, че всеки един шофьор може да бъде сляп, бавен, тъп и малоумен и неграмотен. Като сложим, че няма и видимост и се прави на рали състезател, ясен е резултата с десен и ляв волан. Аз лично предпочитам левият волан, за да имам по-хубав поглед над този, който газя.
bulhomes2 - майстор
Я да видим кой е "сляп, бавен, тъп и малоумен и неграмотен" и кой ще е виновен за евентуално ПТП. Дали шофьора, който нормално кара с 90-100 км/час като всички, или radius, който е почти спрял на завой? Вероятно много от Вас не знаят, но има и глоба за каране с ниска скорост.

ПП. radius не се сърди за "епитетите"! На тинки са.
radius - майстор
Булхоумс, знаеш ли какво е шосейка, ако можеш ела качи баира с 50. Пак казах, може да е каруца или спрял автомобил.
bulhomes2 - майстор
Не, не знам. Какво е това? Не може да спираш както си искаш на платното, още повече в завой. Трябва да осигуриш предупреждение към другите водачи и затова по закон си длъжен да имаш триъгълник. За ниската скорост - чл. 22. от ЗДвП
(1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да се движи без основателна причина с твърде ниска скорост, когато по този начин пречи на движението на другите пътни превозни средства.
(2) Водач на пътно превозно средство, което се движи с ниска скорост и поради това причинява създаването на колона от пътни превозни средства, трябва да ги пропусне при първа възможност.
(3) На водача на моторно превозно средство е забранено да се движи с ниска скорост без включени аварийни светлини.

Любопитно ми е какво е това "шосейка" и не искам да спорим. Темата е ясна и мисля, че само можем за още някой бисер на Тинки можем да я следим.
schuldiner - майстор
-Тони- написа:
аз пък псувам всички с ляв волан.... и десен също
Общо взето и аз така. Обаче от позицията на пешеходец е трудно, а като колоездач още по-трудно. Последния път като ме свали един тъпунгер се усетих, че нямам въздух да го напсувам, камоли да го фрасна... иначе го настигнах на следващия светофар.
radius, на същия път почти на същото място жената направо я изхвърлиха от пътя. Не щото не я видял тираджията, а ей тъй, за кеф. То и аз спрях да въртя, понеже не мога да се оправя. И няма нищо общо с воланите и видовете превозни средства - нарочно го правят идиотите, убеден съм. Както има голям процент шофьори да мразят мотористите, така има и дето мразят велосипедисти. Шегички си правят.
За десния волан лошо не мога да кажа. Във Варна си има постоянно предлагане на такива коли, основно с корабите японски и от Англия, карал съм десетина различни и не е нещо, за което да се пише на дълго и широко.
crez - майстор
"Аз глеам най-вече в завоите. Било то ляв или десен, в завоя се вижда дали идват коли. Оставането на дистанция също. Оставаш място за да имаш безопастна видимост и ако е дълъг и прав участък и няма коли - газ. Ако си зад нещо голямо и пред тебе има кола, която тръгне да изпреварва, подаваш се зад нея, предпазливо естествено и си преценяш. И ако си се лепнал зад някой ТИР, движението е интензивно и ако ще и със среден волан да си не можеш да го изпревариш, спираш на някое крайпътно барче, бензиностанция, разтъпкваш се малко, едно кафе и айде пак. В града техники не са нужни, кара се без проблем. На магистрала, естествено също."
KingLin това е цитат от по-горе показания форум. Може ли такъв водач да се счита безопасен и активен участник в движението.
Chefo77 - майстор
crez написа:
... Може ли такъв водач да се счита безопасен и активен участник в движението.
Както казах по-горе - за някои хора цената е по-важна от всичко останало. Все още "си държа езика зад зъбите", за да не обидя някого :wink:
stiv1961 - майстор
Тук в стара Загора има една автоморга набъкана с предници на различни марки автомобили. Преди десетина години се интересувах от една кола с десен волан и разбрах, че в тази морга сменят генерацията на колата срещу около хилядарка. Сега не знам как е, но двора е пълен с предници срязани до челното стъкло.
profesionalist_wood - майстор
Не си заслужава да дадеш 1000 за да ти обърнат волана,защото не се знае дали ще е качествено направено....заеби,купи си една читава с малко повече парички и си свиркай
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Какво мислите за колите с десен волан?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: