Всички имаме коли, нали ?
bagera1 - специалист
Пепелникът който си показал е от рено групата, повече от 10 лв не давай за него. Мераклия си гледам, можеш да затъмниш фаровете но не самото стъкло че оказва влиание на светлината- пробвано!
Ако стъклото се отделя лесно от корпуса можеш да боядисаш частта от рефлектора която не участва в насочването на светлината. При това можеш да почистиш рефлектора със СУХ микрофибър както и стъклото стъклото. Часта която насочва светлината се облепя с хартиено тиксо което преди ползването се залепва за парче плат
brpraziel - специалист
Те лесно се свалят, но не мисля че има какво толкова да се боядисва.Дори и да боядисам малкото което има фара не е кристален така че няма да има голям ефект според мен несъм виждал боядисана немога да преценя.

Прикачен файл

329534.jpg
329534.jpg (27.71 KиБ) Видяна 1996 пъти
DundyTheCroc - майстор
Хората се чудят как да си полират рефлекторите да им свети по-добре, тук сте тръгнали да ги боядисвате. Това е някаква извратена представа за селски тунинг, а безопасността на пътя изобщо няма да коментирам. Като искате гъзарски фарове има афтърмаркет такива, кеф ти с лупа за ксенон, кеф ти с диоди за габарити и дневни светлини и т.н. Истинският тунинг си има цена, всичко друго са селски изпълнения. Сега се сещам за едно определение за тунинг: да давам пари, които нямам за неща, които не са ми необходими, за да впечатлявам хора, които не познавам :-D
brpraziel - специалист
Мисля че ви подведох с името на темата.Говорим за афтермаркет допълнителни функции към колата които да имат цел и като цяло да подобряват шофиорското преживяване пък ако допринесат за визуалния вид на колата това си е бонус.Защо си копуваш или си слагаш централно на колата да впечетляваш някои или просто защото е удобна функция.
Отностно финансовата част форума е "Направи си сам" не "Извади пари и си купи" предпочитам предизвикателството да пробвам сам първо пък ако не стане винаги има вариант да си купиш.
DundyTheCroc - майстор
Съгласен с горното мнение, просто боядисването на рефлекторите ми дойде в повече :)
Иначе и аз съм правил много неща по колата, но външно е неразличима от заводска, друг е въпроса, че е слязла от конвейера с прагове, заден спойлер, пипнати брони, спортно окачване, по-добри спирачки и позасилен двигател.
bagera1 - специалист
Ти май четеш през редовете!
Фиестата помислих че е с кръглия фар, при теб може да стане нещо такова
http://www.flickriver.com/photos/photog ... 316003357/
Последна промяна от bagera1 на вт яну 19, 2016 3:37 pm, променено общо 1 път.
brpraziel - специалист
Обиколих магазините мерих струвах всеки наличен пепелник и нито един не стана за моите цели или са много широки или капачето изпъква много.Някои да се сеща за някое друго капаче и от къде да го взема или друг вариант.
bagera1 - специалист
Имаше тапи за резервоар, виждал съм по магазините за авточасти, без резба са, с една гумена кръстачка влизаща в реЕрвоара
tarlyo - специалист
Разгледай изображенията на влагозащитни контакти и щепсели, дали няма да стане нещо?

Изображение
brpraziel - специалист
Реших да пробвам огледалата с подгряване.Взех от магазина кантал на спирала 0.2мм 600W 220v.Тъи като не ми се смяташе реших направо да тествам одрязах 1 метър и го вързах на 12v, но нищо, одрязах го на 50см но пак нищо никакво загряване.Аз го смятам така 600w / 220v = 2.72 вата за волт следователно 12v x 2.72w = 32w.Определено бъркам някъде но къде :)

Тема "Гъзариики за колата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: