• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
Всички имаме коли, нали ?
pgt - специалист
kozl написа:
pgt написа:
Та въпроса е знае ли някой каква ще да е тази "готовност за управление от волана", защото ме блазни тази екстра, не че е кой знае какво но ако има е добре дошло понеже сега на волана имам тази опция.
Предполагам че това е изходна букса за включване на кабел от волана. Но волана трябва да има джойстик за у-ние на аудио. И ако модела на колата е използвал стандарта на аудиото нещата съвпадат. Ако не може с доработки да се постигне у-не от волана.
Точно за това си мислех и аз, а не допълнително дистанционно което се закача на волана както предложи колегата montoya .
Аз карам един стар вече Опел Вектра Б, който има копчетарии по волана, предполагам има няква букса отзад за тази цел, не съм свалял до сега радиото, че си работеше добре, затова питах да ли някой се е възползвал от тази "готовност".
Мой познат със същата кола го е направил този номер с някакво Пионерче, но каза че са му слагали и няква допълнителна платка, но не помни точно, че е било по отдавна.
torbalan - Дървен философ
На времето, като сменях в ситроена радиото, освен че радиото трябваше да има такава готовност, трябваше си и преходник... Колата е произведена 2001ва година и поддържаше някакъв стандарт OBD II.

Хм. Ще трябва да се корегирам. Can-bus бил протокола за аудиото, а OBD-то за диагностика само...
DundyTheCroc - майстор
При новите коли цялата комуникация е по CAN шина, ама и там има различни скорости и протоколи.
Chefo77 - майстор
А ти защо мислиш, че Накамичи е по-зле от Алпин?
Втората ръка я изключих още в началото по редица причини.
И е 109 пари.
Сам се замисли дали няма причина толкова орязано плеърче да е по-скъпо от много по-наекстрени популярни марки. :wink:
Chefo77 - майстор
Добре де, ти тъп ли си или к'во - казах ти, че ВСИЧКИ плеъри без СД са толкова малки, колко мислиш е обемна платката с всичко по нея. Механиката за диска и нуждата от това да влезе целия вътре правят тези с диск толкова големи. Колко пъти да ти го напиша?
От колко време се използва RDS? Във Форда ти имаше ли? Уредбата ми вкъщи има ли? Имаш ли идея как лови?
И щом са преценили да не сложат чип за 2 долара, значи не са искали. На Неото като имаше, какъв беше смисъла? Нищо не ставаше от него.
С тоя едноредовия дисплей какво ще изписва?
Хайде стига с твоите теории, защото се сещам за вица за трите курви и разликата между на теория и на практика...
Chefo77 - майстор
Не мога да повярвам, че е ловяло добре - щом е нямало RDS...
И е нормално да струва 10 лева. Ако е повече, никой няма го иска. Е, поне ти де.
Chefo77 - майстор
И тогава какво ми го даваш за пример колко струвал? За толкова пари, в това състояние. Мен не ме касае цената му, въпросът беше като няма RDS как е хващал.
velsi - Почетен майстор
Аз от цялата работа не можах да разбера само едно: как разбирате къде свършва ниския клас и почва високия? :? Някой може ли да поясни.
VLADO66 - майстор
Когато започне да ти се струва скъпо, вече започва високия клас. :lol:
Chefo77 - майстор
velsi написа:
Аз от цялата работа не можах да разбера само едно: как разбирате къде свършва ниския клас и почва високия? :? Някой може ли да поясни.
Субективно е, разбира се. Нисък, среден и висок клас биха могли да се разделят ценово. Например Сони - ако имат плеъри от 100 до 400 лева, ниския клас са около и малко над стоте. Около 200 могат да се нарекат среден клас, нагоре вече - висок. Никой не може реално да ги позиционира по качество, нито по екстри - по първия признак нямаш идея какви компоненти и софтуеър са сложени, по втория границите са силно размити.
А аз като писах нисък клас, имах предвид най-евтините варианти на двете марки.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Тема "Нисък клас Sony или Blaupunkt?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: