• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 60
Всички имаме коли, нали ?
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Взимаш една 30 годишна Фиеста 1.1 бензин. Тази кола никога не е държала цена, но като цяло е идиотоустойчива, с изключение на окачването....
:lachtot: :lachtot: :lachtot: :lachtot:
А за тракащия двигател и разхода на масло нищо не каза.....още проблеми да изброявам ли? :-D
toolegittoquit написа:
.... на мене един познат ми показа точно такава Фиеста 1.1 и ме пита защо лампата за маслото мигала в завой. Оказа се, че от 4литра масло има не повече от 1.8-2литра. И така си я караше човека не няколко дни, ами няколко седмици. По това съдя, че е идиотоустойчива. :partyman:
Ем, не съди по това какво са ти показали.....при мен постоянно идват различни коли и с по-малко масло и всичките си вървят.
Наскоро имаше една кака, счупила картер....и даже не усетила....да ти казвам ли, или сам ще се сетиш, че не беше останало грам масло. :wink:
p.v.x - майстор
infomar написа:
, но съм дал дума и няма как да се отметна от нея, защото не съм курва. Стискане на ръцете е по-сигурно от всякакви договори и пари.
Може и да греша, но грешката си е моя, още веднъж благодаря на всички които с мненията си, дори и негативни, ми помогнаха в избора.
Евала за думите =D> Не ни се сърди. Ако искаш темата да бъде приключена , пиши на админа да я заключи.Иначе остави хората , да си чешат езиците(клавиатурите). :lol: :-D
infomar
p.v.x написа:
Ако искаш темата да бъде приключена , пиши на админа да я заключи.Иначе остави хората , да си чешат езиците(клавиатурите). :lol: :-D
Не считам за необходимо да се заключва, мненията ще са интересни за всички изпаднали в подобна на мен ситуация, а и никой не е казал, че аз съм безгрешен. В спора се ражда истината.
p.v.x - майстор
toolegittoquit написа:
ми показа точно такава Фиеста 1.1 и ме пита защо лампата за маслото мигала в завой.
Знам , че за сенокосачките е от значение , под какъв наклон(градус) ги ползваш. За Фордовете , не знаех , че оказва влияние при завой. :-D :lol:
Последна промяна от p.v.x на нед апр 10, 2016 9:04 pm, променено общо 1 път.
kuger - майстор
p.v.x написа:
toolegittoquit написа:
ми показа точно такава Фиеста 1.1 и ме пита защо лампата за маслото мигала в завой.
Знам , че за сенокосачките е от значение , под какъв наклон(градус) ги ползваш. За Фордовете , не знаех , че оказва влияние при завой. :-D :lol:
Казах, че ще честитя след приключване на сделката. Аз също имам едно особено мнение за Форд, но това си е мое мнение и не ангажирам никого с него.
Маслото, когато е малко в картера ще мига лампата на коя да е марка. Това, че познатия на Тинки си карал с мигаща лампа, че колата била идиотоустойчива /защото я кара идиот/, ще си проличи скоро, ако не е станало факт вече.
montoya - майстор
На един приятел баща му Бог да го прости че го споменавам, имаше опел кадет от тия ръбавите преди капката, кара го 110 км с 1 литър масло и 2 намаляващи литра антифриз. Наляхме му масло, сменихме изгнилите тапи на блока и наляхме антифриз. До последно тоя кокал преди да го оставим в скрападжийницата се скъсахме да въртим гуми и успяхме да му скъсаме пода пред задната седалка от зор, ама двигателя устиска :-D
Моя 27 вече годишен пасат заради спукан уплътнител на масления охладител близо 20 км го карах почти без масло. Като му смених уплътнението, налях 3,2 литра масло за да стигне до максимума на пръчката, после половин час работи като редосеялка докато надуе повдигачите с масло. Преди 50 хил километра му сменявах гарнитура на главата, не за друго, а щото не беше сменявана откакто имам колата. Хонинга на цилиндрите си се виждаше, а колата е вече на 433 хиляди известни, предполагам стотина хиляди са върнати от някой преди да я взема :-D
Та като цяло идеята ми е, че тези дъртите са издръжливи, вече нямат сметка да правят толкова здрави коли, щото не продават резервни части за тях
stoianov_n - специалист
montoya написа:
Та като цяло идеята ми е, че тези дъртите са издръжливи, вече нямат сметка да правят толкова здрави коли, щото не продават резервни части за тях
=D> =D>
Аз това се опитах да го обясня на ГОго, преди няколко страници, ама...той знае повече...за колите...и нещата от живота.... :-D
:partyman:
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
А за тракащия двигател и разхода на масло нищо не каза.....още проблеми да изброявам ли?
По-добре да гори масло, отколкото да губи компресия така, че да не може да запали. И ако скъса ангренаж, нищо й няма. За това ги уважавам тия двигатели. Обаче като им изключим достойнствата тези, са малко по-шумни от обичайното и са много сакати коне, ако искаш по-динамична кола.
Истината е, че тоя двигател 1.1 може да бръмчи, да трещи, но ще те прибере и рядко ще те остави на път.
p.v.x - майстор
toolegittoquit написа:
.....
Приятелю...къде изчезна аватара ти.Така без аватар , те губя по терена. :lol: :lol:
А твоите мнения , са важни и интересни за мен.Прозвуча малко като реклама на мобилен оператор :-D
Имам един подходящ аватар за теб..Снимка на великия руски комик Юрий Никулин. Ако искаш , ще ти я пратя на лични. :rock:
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Истината е, че тоя двигател 1.1 може да бръмчи, да трещи, но ще те прибере и рядко ще те остави на път.
И за кво да се мъчи човек с тоя форд....като може да си кара гоуфа с кеф..... :-D
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 60

Тема "Избор на "пенсионерска" кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: