• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

iivanov - майстор
Айде бе, москвичите се със зимни ги карахме...В интерес на истината, стария джоган газеше с летни по– добре от тойотата със зимни. И от по–големи преспи ме изкарваше. Е ,нямаше ABS и със спирачката работех, като при дефлорация, но на пътя не съм оставал.
thinkpad - майстор
kuger написа:
пп:Тинки, и аз давам за лекарства за себе си, жена ми е инвалид, имам и стара майка на ръце, но не плача нали?
Kuger, извинявам се, ако това за лекарствата нещо е засегнало теб. Става въпрос, че когато в бюджета ти не се намира изобилие от пари, по-спешни разходи могат да изместят покупката на нещо друго, като гума или парите да не стигнат до там.
nikolovvd написа:
С или без кръчмар имам една кола, на която сменям само масло и филтри, и сипвам гориво. Ти имаш две коли, нали така се похвали и само ти гълтат парите...
Не. Едната кола няма какво да й поддържам. Сипвам масло и бензино и върви. И другата ще я стегна. Ако можех да "управлявам" парите, щях да стана банкер. От друга страна нямам 40 бона за хубава нова кола.
fox_vt написа:
Да речем че разхвърляш тия 720 лв на 7 години и получаваш по 100 лв на година.Добре тинки колко ти е гражданската на година а винетката а прегледа ?
...на днешно време да имаш кола е скъпо удоволствие-тинки като нямаш пари си купи колело или скейтборд или тротинетка или 2 чифта цървули аман вече [-X
Нъл едни гуми НЕ СЕ карат по 7 години, защото горе спорихте как им се губели качествата, нищо че имали грайфер? Ако ще е за 7 годишни гуми, то моите на колата са 5 години втора употреба в момента. Каква е разликата между тях и другите, за които ми говориш, ако са също толкова стари?
А днешно време да имаш кола не е удоволствие, а нужда. Като отидеш на село, където автобус има 1 път на ден, ще те питам с какво се пътува.
Chefo77 написа:
Всъщност, не виждам проблем да си вземеш гуми на изплащане, както се възмути Тинки по-горе. Стока като стока.
И близалка през живота си не съм взел на изплащане. Вземане-даване с банки не искам да имам. А и е смешно - немеца все си купува гуми на изплащане, ако направим сравнение. Нямам намерение като хамериканеца, да живея на кредити, където после пра-пра-пра-пра внуците им да имат задължение да изплащат.
stan73 - майстор
iivanov написа:
Айде бе, москвичите се със зимни ги карахме...В интерес на истината, стария джоган газеше с летни по– добре от тойотата със зимни. И от по–големи преспи ме изкарваше. Е ,нямаше ABS и със спирачката работех, като при дефлорация, но на пътя не съм оставал.
Всъщност това са митове и легенди. Имах преди разкошен Москвич, много си го обичах (за щастие още е жив, хората, на които го продадох с условие да го карат, а не разпарчатосат - още си го карат в едно "село от градски тип", близо до Варна). Та машината беше дванадесетица, дефорсирана само на 63000 км. На задният мост бяха две еднакви и в много добро състояние Дебица Терзус (или летни, или всесезонни) - та зимата сцеплението беше кошмарно (така и се очаква де), като попаднеш на лед или дълбок сняг, пързалката е сериозна. Иначе със същите гуми, но не в зимни условия сцеплението си беше супер.
За сравнение - карах на приятел машината: Тойота Хайлукс, брутално сцепление, а като включа блокажа - имах чувството, че мога да мина буквално навсякъде...
iivanov - майстор
Става въпрос за алекото – с предно предаване. Там трябваше да се внимава при спускане със завой, че се опитваше да изправя.
И не е коректно да намесваш високопроходими машини.
kuger - майстор
Алекото, с тая тежка муцуна, моли се да не тръгне на някъде. Колегата писа за 2140 на Москвич. Имах такъв и изобщо не е мит от къде може да мине! За 20 години не ме е оставял никъде, макар че си правих експерименти.
8180 - майстор
iivanov написа:
+1!
Карахме каквото докара някой командирован от Видин. "Вида-Спорт" беше най-гъзария - убий ме не ЗНАМ - зимен/летен ли беше и никой не питаше. Иначе почти всички "заминаваха" СЪС грайфер.
От 1984г. не слизам от автомобил - 5 коли + една на бащата. Гуми - каквито има. Две произшествия - броня и врата. Една пътна помощ - блокирал двигател на Щкода. Жив и здрав съм, но гледам в огледалата наоколо.
Твърдя:
Стига да умееш и знаеш, може да караш (ако трябва да НЕ караш) с най-различни гуми.
Ако не знаеш и не умееш - никакви гуми няма да ти помогнат.
Единичен факт.
Пазя се главно от и ги разпознавам в огледалото тези, които го подценяват, с "резултати от тестове" и технически характеристики в главите си и пияни, което е същото, според мен.
stan73 - майстор
iivanov написа:
Става въпрос за алекото – с предно предаване. Там трябваше да се внимава при спускане със завой, че се опитваше да изправя.
И не е коректно да намесваш високопроходими машини.
В предният ти пост пише само Москвич и Тойота. Аз само това и сравних. Вярно карах и на едно бившо гадже Тойота Ярис Версо (става като за женска кола), но да си призная - хареса ми много повече държанието, а и размера на Хайлукса (пък и по-ми ходи, едричък съм си...).
А "Дванадесетицата" на Москвич си е супер машинка, имаме множество прекрасни изживявания и спомени заедно, но с това задно задвижване, лека задница (освен ако не я натовариш допълнително с нещо), а и този "палав" диференциал (без каквито и да било блокажи и ограничени приплъзвания) ми се е случвало да почне да се върти само едното колело отзад и съм затъвал в пясък, кал и снегове. Иначе си ме кефеше максимално, все още членувам и в Москвич Клуб България, въпреки, че вече съм с машина от друг производител... (ненапразно навремето, малко след като руснаците са "пернали" мотора от BMW, заводските отбори на Москвич са били редовно на първо и второ място на почти всички международни ралита 6 години подред)
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
И близалка през живота си не съм взел на изплащане. Вземане-даване с банки не искам да имам. А и е смешно - немеца все си купува гуми на изплащане, ако направим сравнение. Нямам намерение като хамериканеца, да живея на кредити, където после пра-пра-пра-пра внуците им да имат задължение да изплащат.
Ама това не е мой проблем, а твой. Аз преценявам от какво имам нужда или какво искам да имам, и го вземам. И го ползвам. Когато имаш възможност да си плащаш вноските къде е проблема? А понякога се получава така, че по-новото, взето на изплащане, си плаща само вноските от икономиите. Почти цялата ми техника вкъщи с цена над 200-250 лева е взета на изплащане с ниски лихви. Едно по едно. Договорите на банките и финансовите институции с веригите са такива, че получават отстъпки от продуктите, за които отпускат лизинг и по този начин компенсират по-ниската лихва. Последното го плащам на 419 и малко при цена 400 покупна - за 6 месеца. Имам го веднага и за това, че го имам веднага, плащам допълнително под 4 лева на месец.
Но какво ти обяснявам, ти не поемаш. Стой си там в калта, псувай всички, които имат нещо повече и се бий горделиво в гърдите. То е въпрос на мислене, не на финанси. Щото примерно аз ще си взема климатик и ще го изплатя за 2 години с разликата от сметките за ток, и останалото време ще продължа да го използвам, докато ти ще се топлиш с маслен радиатор и ще държиш на финансовата си самостоятелност.
kozl - майстор
Аве колко са широки гумите на москвето и оти ги сравнявате с тея на тойота, па и клиренсите не мязат. Ей тва носталгията може да обърка нашите представи до сравнение на москвич с автомобил. :shock: Ми то на москвича от мига в, който настъпиш педаля на газта докато се изтърколи врътящия момент до гумите му и тойотата вече се прибрала в Япония :lol: :lol: :lol:
Но убавите гуми са такива когато ги пробаш, когато ги усетиш, когато осъзнаеш каква е разликата спрямо дъртите галоши, инак високото грозде е кисело :razz:
И аз на ладата и сипвах само Диона супер, оти е с_ветско возило и убаво и не и требе, но случи се с шел белгийски аз да я надрусам и за диона збравих и повече в ладата таквоз не повторих.
nikolovvd - майстор
kuger написа:
Колегата писа за 2140 на Москвич. Имах такъв и изобщо не е мит от къде може да мине! За 20 години не ме е оставял никъде, макар че си правих експерименти.
Баща ми го наричаше - танка Руди. Тези, които са към 55 години, със сигурност си спомнят "Четиримата танкисти и кучето", където главният герой бе един танк - Руди 102. :roll:
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: