• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

iivanov - майстор
kozl написа:
Аве колко са широки гумите на москвето и оти ги сравнявате с тея на тойота, па и клиренсите не мязат. Ей тва носталгията може да обърка нашите представи до сравнение на москвич с автомобил. :shock: Ми то на москвича от мига в, който настъпиш педаля на газта докато се изтърколи врътящия момент до гумите му и тойотата вече се прибрала в Япония :lol: :lol: :lol:
Но убавите гуми са такива когато ги пробаш,
Москвето го карах със същия размер, като тойотата. А мудния двигател пречеше да превъртат гумите и да правят отдолу пързалка. Клиренса е по–голям и това е само плюс. Пробивал съм преспи, които са ми пълнили двигателния отсек до капака, като е имало само 5–6 см разстопено покрай двигателя.
Той, 8180 ,го обобщи– идиот ли си и най–убавите гуми не могат ти помогнат.
Иначе съм с нови зимни отпред и летни отзад, на няколко месеца.
stan73 - майстор
kozl написа:
Аве колко са широки гумите на москвето и оти ги сравнявате с тея на тойота, па и клиренсите не мязат. Ей тва носталгията може да обърка нашите представи до сравнение на москвич с автомобил. :shock: Ми то на москвича от мига в, който настъпиш педаля на газта докато се изтърколи врътящия момент до гумите му и тойотата вече се прибрала в Япония :lol: :lol: :lol:
Но убавите гуми са такива когато ги пробаш, когато ги усетиш, когато осъзнаеш каква е разликата спрямо дъртите галоши, инак високото грозде е кисело :razz:
И аз на ладата и сипвах само Диона супер, оти е с_ветско возило и убаво и не и требе, но случи се с шел белгийски аз да я надрусам и за диона збравих и повече в ладата таквоз не повторих.
То и аз като разбрах, че М10 било кофти масло (препоръчваха го даже), а от Москвич форума по съвети на колеги си купих оригинално Кофран (Фуш). Колата взе да звучи по-добре, а и сякаш откъм мощност се подобри. Иначе сега фолсквагена го карам първо няколко пъти (откак го имам) със Съноко 10W40 (полусинтетика), после 2 пъти със Лукойл Люкс 10W40 (полусинтетика), а сега с Тотал - пълна синтетика 5W40 (по поръчка за Карфур). От сънокото всичките пъти бях доволен (и щях да продължавам да слагам пак от него, но мястото от където го купувах минаха на Репсол, а то не беше даже полусинтетика и не посмях да го сложа в двигателя на малката ракета...), от първото Лукойлско също много доволен, но от второто не (развалили ли са го, ментак ли беше, не знам (иначе го купих от същият склад, официални представители са на ЛукОил)...), а сега съм сякаш най-доволен от последното , тоталското (щом рехавите френски фъсни издържат с него, значи трябва да е добро, та затова се престраших да го взема, и се дърши много добре - колата пали лесно и звучи много добре, даже и веднага след палене на студен мотор, а го набарах на такава дива промоция, че не е за вярване - 5 литра пълна синтетика за общо около 28 лева...).
ralev - специалист
темата е беше ли за гуми :? какво масло какви 5лв.
chapara - майстор
ralev написа:
темата е беше ли за гуми :? какво масло какви 5лв.
Беше :-D :butthead: :drinkers: :supz: :-D :lol:
stan73 - майстор
Малко я омазахме... :rolleyes: :partyman:

Я сега малко конкретно по темата: Онзи ден (в събота), имах бая каране насам/натам. Вече (от поне десетина дни или повече) съм със зимните гуми отпред (Клебер Кризалп), а на задният мост с летни Ханкуук (нямам синхро, при моята машина двигателни са само предните). Направи ми впечатление, че сутринта, когато още беше доста хладно и пътят беше или мокър или леко заледен, при по агресивно влизане в завой или даже само повечко подаване на газ имаше неочаквано яко поднасяне. Така, че колеги ако пътувате в по-студената част на денонощието е желателно да карате много внимателно (особено ако нямате по-сериозен опит в контролираното поднасяне), защото изненадата от неочакваният дрифт може да Ви панира сериозно и дано да няма произшествия ! Иначе при плавно подаване на газ и вмимателно влизане в завой - нямаше никакъв проблем (явно тогава сцеплението беше достатъчно).
ESPACE - майстор
Добре че си във Варна, защото в по-голямата част от страната подобна комбинация е лоша, много лоша.
fox_vt - майстор
Е то човек като знае каква комбинация е направил с гумите няма да влиза агресивно в завой :-D Виж ако си заложил на супер мега яките зимни и влезеш на лед такааава физиономия прави човек когато влезе в канавката не ти е работа.Па после да се чуди ония от тестовете как са избрали точно тая гума за номер едно :lol:
stan73 - майстор
ESPACE написа:
Добре че си във Варна, защото в по-голямата част от страната подобна комбинация е лоша, много лоша.
Всъщност живея в северната част на града в уж градска зона (според данъците) , но като инфраструктура е доникъде, снегорини не сме виждали насам, та зимата тук е страхотия. Тази комбинация работи при мен, но при условие, че карам внимателно и без ексцесии (имам вече доста опит в карането в екстремални условия, а и в контролираното поднасяне (но иначе кракът ми е тежък... :) ) ).
Една лека илюстрацийка какво става зимата тук (красиво е, но си е страхотия):
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 252&type=3

П.П. От няколко години имам и вериги, но засега за щастие не ми се е налагало да ги слагам, Иначе като почнат да падат първите снегове и ги мятам в багажника...
kuger - майстор
stan73 написа:
ESPACE написа:
Всъщност живея в северната част на града в уж градска зона (според данъците) , но като инфраструктура е доникъде, снегорини не сме виждали насам, та зимата тук е страхотия. Тази комбинация работи при мен, но при условие, че карам внимателно и без ексцесии (имам вече доста опит в карането в екстремални условия, а и в контролираното поднасяне (но иначе кракът ми е тежък... :) ) ).
Една лека илюстрацийка какво става зимата тук (красиво е, но си е страхотия):
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 252&type=3

П.П. От няколко години имам и вериги, но засега за щастие не ми се е налагало да ги слагам, Иначе като почнат да падат първите снегове и ги мятам в багажника...
Ядох и попарата на Варненската зима, служих в околностите и.
KingLin - майстор
Че кво и е на нашата зима тука :) Те ветровете дето духат при колегата Стан майка им и баща им в нашия двор ги правят :lol: Иначе Моренцето ни спасява доста. Аз понеже бая километри си въртя всеки ден трябва да ви кажа че не гумите а шофЕра е виновен за поднасянето в 99% от случаите. Абе много са факторите всъщност. Ама акъл си трябва. На мене снегорина ми е подпрян зад вратата на гаража - еднолопатков турбодизел ракиякуулер(или хиитър :) ) В нашия квартал с шипове ако искате елате ама в сняг не можете да паркирате пред нас. Вериги в багажника имам целогодишно че не се знае шефа де ще му скимне да ме прати. Зимни гуми на два сезона се сменят, а летните според зависи може и за 1 слагане да заминат. Сетих се и нещо което май не видях да е коментирано - важно е и как се съхраняват гумите докато не са на колата. Аз понеже нямам 2 комплекта джанти и свалените ги държа легнали за да не се деформират и гледам слънце да не ги огрява хич.
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: