• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

schuldiner - майстор
Чефо, той и със зимни нямаше по-добре да се справи. Като знам паджерото (дълго), дето не е с грайфери, а с петсантиметрови чепове, как си ляга по корем в 50 санта сняг... Ний така си правим пъртините във вилната зона - единият се засилва и където мине-мине. Ако закъса, другият го изтегля назад. Моята кола не е високопроходима, не е и много мощна, но миналия януари се справяше с изтеглянето и с летни стари гуми. После сложих некви зимни и имаше осезаема разлика, но чак пък да стана вседеход, не е...

Другото е, че снегът бива различен (както и пясъкът, но е отделна тема). Посмъртно не влизам в навята пряспа! Точно лекичкият сняг, дето и най-трудно се рине, понеже се разпилява, той ми е правил най-големи мизерии. Не че в мокър сняг не можеш да се окопаеш, ама не става веднага като при сухия и можеш да се измъкнеш назад.
Chefo77 - майстор
Не не не!
Идеята ми беше друга - че идиота самонадеяно се прасна в пряспата без изобщо да му мине през главата дали ще може да излезе - и то влезе така, че не само със зимни гуми, ами и с шипове да беше - все тая. Не коментирам заради вида на гумите, а заради самонадеяността на шофьора!
nv952 - майстор
Всички сменяме 4-те гуми ама резервната кво е правим.Тя лятна или зимна имам чувство че тя се забравя.Приемете го като въпрос-сменяте ли и резервната гума с зимна/лятна (ака изобщо се сменят)
kozl - майстор
Резервата е за успокоение. Ми по-добре да е зимна, Ама айде да не се замисляме, щото има гуми с посоки, та шъ требе и две резервни за всяка посока.
Га пътувах повече с пежото имах и подрязана лопата в багажника. И веднаж навалял пресен сняг в-у стария и преспи и минавам първи по един отбивен път. Ами пътя не личи, поравнил се с преспите и без да искам излязох от него и опа в канавката с предницата. Зимните гуми не помогнаха, буксуват предните ХХХХХХ ХХХХХ. Поринах има няма един кубик сняг, отдолу се показа тревата от канавката. И пак буксува, но вече усвщам, че малко и требе, а нема кой да бутне. И след като виках неволята, а она никаква я нема и реших да бутна аз. Запалих дизела и я оставих на задна да буксува, а аз слязох и се напънах яко до пръдване и захапа, тръгна и в пътя се вкара. А отвътре радиото ми пее "Нас не догонят".
Да некой път и зимните гуми не помагат - требе и бутане :?
thinkpad - майстор
nv952 написа:
Всички сменяме 4-те гуми ама резервната кво е правим.Тя лятна или зимна имам чувство че тя се забравя.Приемете го като въпрос-сменяте ли и резервната гума с зимна/лятна (ака изобщо се сменят)
За резервна гума на старата ми кола имах една, дето беше с вътрешна, понеже имаше много дупчици и трудна за лепене. В новата имам някаква. Тя е колкото да стигнеш до гумаджия и лично аз не влагам в нея много мисъл.
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
nv952 написа:
За резервна гума на старата ми кола имах една, дето беше с вътрешна, понеже имаше много дупчици и трудна за лепене. В новата имам някаква. Тя е колкото да стигнеш до гумаджия и лично аз не влагам в нея много мисъл.
Затова ако намериш патерица - оптимален вариант е. Хем става на почти всичко, хем не заема много място. Имай предвид, че шофирането с нея кара АБС-а да се изключи!
kuger - майстор
Пичу`е, имам един въпрос. Предлагат ми от център Диана, през SDI, с карта да закупя нови гуми с 25+3% отстъпка от цената. Още 25% отстъпка от цената за монтаж и баланс. Дали си струва да се метна на едни летни 195/60/15 или 195/55/15? Комплект, естествено?
Отивам в сайта на Диана, да видя цените.
Чакам акъл :evil:
dadko - майстор
Съвета ми е точно с "Диана" да внимаваш точно с ДОТ-а и изрично да питаш какъв ДОТ са гумите, които ще получиш.
Е, ако тези големи отстъпки са за по- стари гуми и го обявяват- това е друга бира.
hard_core - специалист
Дават отстъпката за всички гуми/няма стари, няма нови/, но имай в предвид, че цените на сайта са с включени 25% надолу за онлайн покупка.
kuger - майстор
Мисля директно при тях да ходя, там ще стане ясно.
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: