• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

thinkpad - майстор
Винаги съм се чудил каква е тази мания на производителите да правят коли с по-високи и големи гуми, а пък да не са по-високи от старите. :? Някой може ли да ме светне каква е идеята на новата кола зимната гума да е по-голяма, отколкото на старата, освен да се хвърлят още пари?
професионал - специалист
kozl написа:
Га пътувах повече с пежото имах и подрязана лопата в багажника.
Към това добавям и една кофа пясък - чудеса прави една кофа пясък на заледен, стръмен участък!
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
Винаги съм се чудил ... освен да се хвърлят още пари?
Ами продължавай да се чудиш ... като не знаеш как да използваш Интернет е така. То много трудно да напишеш защо по-големи гуми и да натиснеш ENTER. После - що ми е малка заплатата. :lol:
ЗАЩО СЛАГАМЕ ПО-ГОЛЕМИ ДЖАНТИ?
Външният вид е най-честият повод за предприемането на тази стъпка, въпреки че това не е най-важното, което ще спечелим. От техническа гледна точка, колкото по-висока е една гума, толкова по-голяма деформация претърпява тя в завой. Това води до понижаване на общата стабилност на автомобила, особено при висока скорост. Затова слагането на по-големи джанти изисква
използването на гуми с по-нисък профил, които при натоварване се деформират по-малко. По този начин се печели добра стабилност и най-вече стабилност във виражи и завои.
:partyman:
Gladiator_BG - специалист
kuger написа:
Пичу`е, имам един въпрос. Предлагат ми от център Диана, през SDI, с карта да закупя нови гуми с 25+3% отстъпка от цената. Още 25% отстъпка от цената за монтаж и баланс. Дали си струва да се метна на едни летни 195/60/15 или 195/55/15? Комплект, естествено?
Отивам в сайта на Диана, да видя цените.
Чакам акъл :evil:
от Дианата миналата седмица сложих две предни SAWA S3+ DOT3114 за 220лв +баланс и монтаж. Първите впечатления са - изключително безшумни, "меко" и бързо спиране. Очаквам снежеца за да видя как ще се държат при минусовите температури и хлъзгав път. Отзад съм със миналогодишните TOYO от които съм също доволен.
Първите зимни гуми които бях купил на колата бяха клебер ... като цяло бях доволен от тях с изключение на шума ... при по висока скорост виеха все едно лагерите са ми изпляскали ...

ПП: Обичам да дърпам ръчната на широки и равни пространства (естествено ако съм сам на пътя). до сега съм сменял частично лагери и веднъж целия заден мост :rollsmile: :stock1: но въпреки това тръпката пак ме влече :rock:
kozl - майстор
thinkpad написа:
Винаги съм се чудил каква е тази мания на производителите да правят коли с по-високи и големи гуми, а пък да не са по-високи от старите. :? Някой може ли да ме светне каква е идеята на новата кола зимната гума да е по-голяма, отколкото на старата, освен да се хвърлят още пари?
Тинки нещо ти е крив въпроса. По големите гуми кои са? Ако външния диаметър е еднакъв, кои са по-големите гуми? Щото според мене на по-малката джанта и требе повече гума за да е еднакъв външния диаметър. Може би става въпрос за джантите. Колкото са по-големи джантите толкова по-ниско профилни стават гумите. Освен това е нараснала и ширината спрямо некогашните гуми и така колите са по-стабилни в завоите най-вече. А забравих да спомена и минимизирания клиренс. Е по-голяма стабилност причинява по-малка сигурност и неудобство при движение по разбити пътища и по-малка проходимост в заснежени условия. Тъй тя.
fox_vt - майстор
...и по-малка проходимост в заснежени условия
Уж е така но като се замисли човек снегомобилите как пък вървят в снега без да им се налага да потъват,или снегоходките,за танковете няма да говоря.А че животът ви виси на онази една педя гума дето контактува с пътя съвсем няма да говоря.Щото ако навремето колелото на каруцата като най тясно е било най проходимо,то сега надали е така.

И едно интересно четиво колко е вярно всеки да си прецени Гуми

Няма универсални гуми.
stan73 - майстор
Вчера след "меллето" за инструменти в Лидл, реших да мина и през Кауфланд (че са наблизо) и там видях зимни Дебица на промоция, намалени с по около 25 процента, та ако някой колега е на зор и е закъсал с парите -цената им ми се видя много човешка, от порядъка на между 50 и 80 лева за гума с размери от 13 до 14 цола. Пипах гумата на грайферите - доста мекичка ми се видя (както си и трябва), но ДОТ не съм гледал...
П.П. Преди няколко дни писах, че колата ми поднасяше при по агресивно влизане в завой, или натискане на газта сутринта и предположенията ми бяха за заледяване или леко намокрената настилка. Е - било е заледяване, защото вчера машрутът ми беше подобен, пак шосето изглеждаше по подобен начин и определено беше мокро - росеше дъждец, но колата беше много по-стабилна.
bulhomes2 - майстор
http://mnogozle.com/video22617_kato-nqm ... -gumi.html
Един бивш приятел има сервиз за камионски гуми. Знам че има такова пренарязване за камионски, ама тук са го претворили и за леки.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
ЗАЩО СЛАГАМЕ ПО-ГОЛЕМИ ДЖАНТИ?
Друго имах предвид.
hidrazin - майстор
Само ти си знаеш какво си има в предвид, щото освен теб никой друг не разбра.
:partyman:
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: