• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

Илчо Илиев - майстор
bulhomes2 написа:
http://mnogozle.com/video22617_kato-nqm ... -gumi.html
Един бивш приятел има сервиз за камионски гуми. Знам че има такова пренарязване за камионски, ама тук са го претворили и за леки.
Весо, тази '' технология '' я правеха тук преди доста години,но тея кавали доста брутално я нарязаха тая гума, тук имаше 2-3-ма ''майстори' които докарваха почти оригиналната шарка...
И аз съм карал с такива гуми, но бяха ''С'' и стана номера....
Преди повече от 20 г имаше пари, нямаше стока и се принуждавахме да правим глупости,а сега пак ги правим ,но причините са на обратно :axe:
hidrazin - майстор
По принцип на гумите дето могат да се пренарязват има надпис REGROOVABLE или символ U. Пренарязването се прави така че да останат минимум 2мм каучук над каракаса - да не лъснат платната и стоманената оплетка.
Обикновено се прави за големи машини и май го има само за гуми над 16 цола. Иначе - да. В зората на демокрацията се правеха такива маймунджилъци. Лично не съм карал с такива гуми. То тогава много бързо се появиха гумите втора ръка и то доста добри. Не си заслужаваше пренарязването. Иначе имам доста познати дето са карали с такива гуми и даже помня къде го правеха у нашия град. Не знам никой да е пострадал от такава гума. Това обаче не означава че оправдавам подобно нещо.

Изображение

И това с нарязването на гуми за леки коли съвсем не е новост. От едно време се практикува по рали състезанията. Само дето там е за създаване на допълнителна шарка в зависимост от конкретните атмосферни условия. И си има правила:
http://bfas.bg/img/filepage/prilojenieA1.pdf
Иначе - ето и в Диана-та предлагат тази услуга. :-D
http://diana-ltd.com/Prenaryazvane_na_gumi-p364
:partyman:
nanobanano - специалист
На едната кола ги сложих,но за другата още се чудя кои,че е със задно предаване.Какво мислите,континентал ts-800 или континентал ts-850 е по-добре специално за сняг?Тестовете тази година ги печели ts-850 но последния модел който има 'p' в наименованието или старата ts-850?
nikolovvd - майстор
От миналата Събота съм със зимни гуми и отзад. Вече всички колела са правилно обути и дори ги изпробвах по пътя от Видин до Белоградчик и обратно миналата Неделя (16 Ноември). Много добре се държат особено по завоите, където имаше мокри листа станали на каша.
chapara - майстор
Сложихте ли вече Зимните гуми ??

Че как :wink:4 броя+ резервна :roll:
stiv1961 - майстор
chapara написа:
Сложихте ли вече Зимните гуми ??

Че как :wink:4 броя+ резервна :roll:
Пък мойта резервната е тип ,,Пат"рица", ни знам зимна лий, лятна лий :?
nv952 - майстор
stiv1961 написа:
Пък мойта резервната е тип ,,Пат"рица", ни знам зимна лий, лятна лий :?
Мойта си е зимна ама различен размер :(
DundyTheCroc - майстор
Моите чакат на джантите в мазето, като видя прогноза ниски температури сутринта ги слагам за 30 минути.
kuger - майстор
Днес я сторих тая работа. Директно от Еконта и при гумаджията.
Моята резервна гума /джантата и де/ се оказа, че е лята и същата като оригиналните. Интересно, как джамбазина я е оставил :?
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: