• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 59
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
И кое му е удобно за паркиране на това - това, че е късичко не означава автоматично, че е лесна за паркиране. Я да е с някоя ръждясала секторна кутия, кел файда от това, че е 3 метра :)
Корсата си е перфектен избор. Не онази, по принцип.
Виж Тико като искаш нещо малко и кораво. :wink:
profesionalist_wood - майстор
Е в тая криза човек трябва да е малко икономичен. Стига тоя харч. То му трябва да се придвижи от точка А до точка Б а не изгъзици като комшията дето реве че на мерджана гумите са по 500 лева :lol:
Аз предния път с форда помлях паркирани пред мен коли щото е дълга 8 метра и трудно се паркира в малки улички :lol:
Chefo77 - майстор
На калпав ... няма да продължавам. :lol:
Ела да видиш колегата с Пасат 4 комби със стърчащия 40 см теглич как я върти и къде я навира.
Пък коли и с Тико-то можеш да удряш, стига да искаш :-D
toolegittoquit - майстор
Купи си един Opel Corsa или Ford Fiesta MKIII. Само да философстваме не става. Fiesta карах и не ме е оставяла на път. Като стегна и тая барака дето я имам, ще бъде така. Fiesta-та е проста и евтина кола с евтини части. Гледай само да не гори масло. Че като почнат да горят масло ГОРЯТ МАСЛО. Моята я махнах не защото имаше проблеми - палиш и тръгваш, само масло и бензин иска. Проблемът беше в това, че беше малка, беше бавна - малък двигател и беше 2 врати.
+ Малки гуми. Значи евтини гуми
+ Електрониката е сведена до минимум. Бобината е с 4 извода и делкото го пропускаш.
+ Идиотоустойчива. Щом аз карах толкова време такава и нямаше проблеми. :lol:
+ Евтини части. Ама много евтини. За 150лв ще оправиш цялата предница.
+ Малка, става за градско, като хеч нищо че е малка - става за товарене, ако се свалят задните седалки надолу.
- Ако е издухана, може да гори по 1-1.5литра масло на 1000км.
- Няма ги с по-големи двигатели - бавни са.
- Повечето са 2 врати и не са от най-удобните за дълъг път.
- Като на всички по-малки и евтини коли возията им не е от най-меките.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Купи си един Opel Corsa или Ford Fiesta MKIII. Само да философстваме не става. Fiesta карах и не ме е оставяла на път. Като стегна и тая барака дето я имам, ще бъде така. Fiesta-та е проста и евтина кола с евтини части. Гледай само да не гори масло. Че като почнат да горят масло ГОРЯТ МАСЛО. Моята я махнах не защото имаше проблеми - палиш и тръгваш, само масло и бензин иска. Проблемът беше в това, че беше малка, беше бавна - малък двигател и беше 2 врати.
+ Малки гуми. Значи евтини гуми
+ Електрониката е сведена до минимум. Бобината е с 4 извода и делкото го пропускаш.
+ Идиотоустойчива. Щом аз карах толкова време такава и нямаше проблеми. :lol:
+ Евтини части. Ама много евтини. За 150лв ще оправиш цялата предница.
+ Малка, става за градско, като хеч нищо че е малка - става за товарене, ако се свалят задните седалки надолу.
- Ако е издухана, може да гори по 1-1.5литра масло на 1000км.
- Няма ги с по-големи двигатели - бавни са.
- Повечето са 2 врати и не са от най-удобните за дълъг път.
Абе, ти що даваш акъл като не си наясно. :x
Ти като си толкова доволен що не си купи с 4 врати и с голям двигател, има такива и с 1.6 турбо и с 1.8?
КОГА ще проумееш че НЕ СИ толкова КОМПЕТЕНТЕН да даваш съвети за колите и всичко свързано с тях!!! :axe:
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Ти като си толкова доволен що не си купи с 4 врати и с голям двигател, има такива и с 1.6 турбо и с 1.8?:
Нямаше читава с 1.6 двигател и 4 врати. И преди да се караш, помисли дали Fiesta или Московец е по-добрата кола. Щото като почнахме с тия Застави и подобни по 400-600лв е ясно, че не си говорим за мерцедеси. И ако искаш уточнение - нямаше читава в моята област. Всички бяха с по 1.1 - 1.3 двигатели. А нямах време да правя разходки по 500км за огледи.
Последна промяна от toolegittoquit на съб окт 03, 2015 5:31 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
Ти като си толкова доволен що не си купи с 4 врати и с голям двигател, има такива и с 1.6 турбо и с 1.8?:
Нямаше читава с 1.6 двигател и 4 врати. И преди да се караш, помисли дали Fiesta или Московец е по-добрата кола. Щото като почнахме с тия Застави и подобни по 400-600лв е ясно, че не си говорим за мерцедеси.
Между тези двете ли?
Москвич-а категорично!
Не се сещам за западен автомобил, по-калпав от Фиеста МК2/3. Дори Фиатките са за предпочитане пред Фиеста/Ескорт...
Профи все пак си търси автомобил, който да може повече време да кара, отколкото да ремонтира.
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Не се сещам за западен автомобил, по-калпав от Фиеста МК2/3. Дори Фиатките са за предпочитане пред Фиеста/Ескорт...
Профи все пак си търси автомобил, който да може повече време да кара, отколкото да ремонтира.
За 4-5години съм правил минимален брой ремонти и колата е стояла не повече от седмица-две общо в сервиз. Всички бъзикат Ford, че не вървял, какво бил продаден хубав, не палили зимата. Глупости на търкалета. Няма делко като на Golf-а, който карам. Няма как да се намокри и да те остави. 5 години не съм поглеждал свещи, капачки - нищо. Палеше и вървеше. Наложи се само да сменя съединител и бензинова помпа. Това за належащи ремонти. Не належащи ремонти беше един носач - нов за 40лв и едно каре. Че карето се напълни с пясък и взе чак да стърже, а носача защото тампоните заминаха и взе да чука. По интериора смених една бравичка, че се затваряше с чалъм вратата, заради счупена пружинка. Друго, освен гуми, бензин и масло е нямало.
Като си търсех друга кола нямаше Ford и си изневерих на марката. "Кармата е кучка, казват." И проблеми...
Chefo77 - майстор
Дооообре де, разбрах, че си имал уникална кола. Останалите 99% са каръци :lol:
Фордове има повече от всяка друга марка в мобиле-то. То префразирано от оня виц: "Търся си кола" - "Вземи МОЯТА" ... :lol:
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
Нямаше читава с 1.6 двигател и 4 врати. И преди да се караш, помисли дали Fiesta или Московец е по-добрата кола. Щото като почнахме с тия Застави и подобни по 400-600лв е ясно, че не си говорим за мерцедеси. И ако искаш уточнение - нямаше читава в моята област. Всички бяха с по 1.1 - 1.3 двигатели. А нямах време да правя разходки по 500км за огледи.
Еее, ся като се уточни друго е... :-D
Обаче излиза, че целият ти автомобилен опит е САМО от две коли...и два три форума! :x И тръгнал да дава съвети... :lol:
Ми аз на 15 вече бях сменил 3...и пак не знам колкото теб ебаси... :?
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 59

Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: