• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

schuldiner - майстор
Не на асфалта, а на гумата.
Никак не е същото, защото нея можеш да я компенсираш по доста начини. Най-вече като следиш за претоварване, умерено шофиране, особено в завоите, плавно спиране и смяна на предавките и т.н., т.е. избягване на излишно триене.

ПП Това, което наричате изпичане от топлината си е замърсяване. Зимната е мека и набива асфалт с прахоляци, които втвърдяват при изстиване - това не е самата гума. Не твърдя, че е приятно, но пада със загряването на гумата в движение (с пароструйка също пада). Летните и те се колосват и очистването става по-трудно, защото по-трудно загряват.
ArturDent - Почти Безобиден
inspo написа:
Не само материала колега, не само...
Е аз к'во съм написал "най-вече в материала..."
То си е ясно, че не е само материала, но повечето хора се заблуждават, че е в грайфера, защото той се вижда.
П.П. Материала се усеща като го пипнеш - зимната гума е доста по-мека.
25th Hour - специалист
Карай в летен ден 10-20 км и ще те питам кое е меко....

А до колегата с ниското триене...

Значи... трябва да почакаш защото този тип автомобили ще се появят след най- малко 100 години.

Гумата както всички знаем е единствената част, която контактува с пътя. Всякакъв компромис като каране леко в завоите, леко натискане на спирачката и други леки неща в неподходящи сезони и условия могат не дай си Боже да са фатални. Ако всички карахме с 4 км/ч нямаше да има значение с какви гуми си.

За това едни умни хора, които взимат много добри заплати в едни много големи фирми се опитват да направят едно много просто нещо...

Даже сега като се замисля, целта на тия с гумите е много близка с целта на тия които правят масла а тя е..

Продукта трябва да достига максимално бързо работната температура / демек да дава най-доброто от себе си/ и да работи в максимално широк температурен диапазон..

Това разбира се е игра на компромиси, защото всяка смес или материал си има пределно допустима температура на работа...както при гумите така и при маслата...

Трябва да си наистина много зле да караш с летни гуми зимата или със зимни през лятото...

Междувпрочем това лято ми се случи нещо интересно.... прегряха ми гумите на горе по Доспат.... това рядко се случва ако не караш по писта,ноооо факт...

Ами ефекта е почти на 100% същия като зимата с летни гуми...

За тва купувайте си хубави гуми, защото ще ви се наложи да спрете веднъж и не Ви пожелавам за едни гуми да си счупите колата или главата....
ieiei - специалист
Един гумаджия в новините го обясни :Колата контактува с пътя на 4
повърхтности с площа на пощенска картичка.
Сега поне има избор,навремето и "Видинките" се купуваха с връзки.
8180 - майстор
ieiei написа:
Сега поне има избор,навремето ...
На мен пък ми е интересно онези "умните с добри заплати" кога ще сведат "разнообразието" до минимум, или различни книжки четат. :?
Четири-пет ценови класа и толкова.
Другото са рекламни пазарни изхвърляния, обидни за науката досега и водещи до "безкрайно" разнообразие във форумните мнения, най-опасното от които е, че с по-скъпи гуми може да се кара по-безумно.
vancho20 - специалист
Моите зимни гуми, не съм ги свалял това лято и се га съм с тях. За 20 000 км. съм им смъкнал 3-4мм. от 9мм.
Leon - специалист
25th Hour написа:
...............................................

За това едни умни хора, които взимат много добри заплати в едни много големи фирми се опитват да направят едно много просто нещо...

Даже сега като се замисля, целта на тия с гумите е много близка с целта на тия които правят масла а тя е..

....................................................
Целта е да ти вземат парите, като те омаят с реклами на които да клъвнеш!!!
25th Hour - специалист
Казваш няма значение с какви гуми си :?
Chefo77 - майстор
25th Hour написа:
Казваш няма значение с какви гуми си :?
:lol: :lol: :lol:
ArturDent - Почти Безобиден
Leon написа:
Целта е да ти вземат парите, като те омаят с реклами на които да клъвнеш!!!
В Русия съм, в Русия съм...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: