Всички имаме коли, нали ?
gattaka - специалист
Истината е,че в нашата държава никой не може да ти гарантира нищо за каквато и да било стока,така,че незнам как сте толкова сигурни,че като идеш на лукойл,примерно,(аз зареждам от тях) нафтата е качествена!
Аз до скоро имах едно кранче от което карах 1 година!Нафтата беше бистра като олио,колата си работеше супер добре и даваше чудесен разход(говоря за 2.0 HDI 110hp),проблема е,че кранчето секна :lol:
Така,че гаранция няма колега,взимаш,пробваш и ако няма проблем караш!
А на колегата,който се изрази,че нафтата е за кораби...ами колега
тя и газта е за утопление и за готвене ама я караш нали!
Аз преди HDI-то бях на газ така,че имам поглед над нещата и такива проблеми съм имал....с нов изпарител и добра настройка от ОМВ ми дава един разход от Лукойл с 1-2 литра нагоре или надолу,а шела няма да фо коментирам!
Fortune - специалист
gogo.ko написа:
Водата е по тежка от бензина и нафтата :wink: ,има някакви изисквания за водна възглавница но не знам защо.
Няма изисквания за водна възглавница.
25th Hour - специалист
Разбира се, че няма вода. Това да не е 1982 година. Всички читави бензиностанции имат Veeder Root което е система отчитаща дали има вода в горивото по принцип. Ако има колонките спират да зареждат...

Работил съм доста време в Лукойл и едно разбрах от по- разбиращи от мен. Не знам как ще Ви прозвучи, но този тип ми каза така " Ако суровината не струва никакви химикали, добавки и крекинги не могат да направят едно гориво качествено" Т.е братята ако дават кофти суровина просто не става... а това в ситуация на пълен монопол какъвто има Хефтохима в България значи, че всичко е едно и също или по-лошо...

И като пример... наскоро малко се разходихме по Италия. Колата е Ауди А4 2007 година мотор 1.9 дизел 115 катъра... С италианската нафта колата дава разход 6,7 литра на 100 км. при средна скорост от 118 км/ч с 3 човека, багаж и Тула отгоре...

Тук същата кола дава при средна скорост 107 км/ч същите трима в колата и тулата отгоре дава 8,3 литра.

Разтоянието е почти еднакво. Кремона- Венеция или София- Ст. Загора...
ditronix - специалист
За бензиностанциите на ЛУКОИЛ в пълна степен важи рекламният слоган"Горива от извора!"-От извора на водата :lol: Отам си купувам само бутилирана минерална вода,и то в краен случай!

Тема "за нафтата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: