• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Всички имаме коли, нали ?
jdraganchev - специалист
Супер е да има такава тема!
А сега и моята болка, имам А4, но при покупката изпуснах една много важна екстра Auto-hold.
Напрактика струваше 60 лева, но като не съм знаел какво прави.... не съм я поръчал(напрактика това е един бутон, и програмиране на АБС-а, бутона струва 80 лв в порше).
Какво се оказа, че сега вече не може да се добави като екстра защото от Ауди не я предлагат, т.е. ауди не предлагат услугата препрограмиране в компютъра на тази екстра. Обясниха ми, че дори и да намеря добър сервиз, който пипа компютри, при следващо посечение в "оригинален" сервиз настройката щяла да бъде върната към "изключено", защото се свързват към базата данни на Ауди, и ако там не е активирана я дезактивират.
Дали може да ми препоръчате добър сервиз, с истински опит в пипането на автокомпютри, който ще ми каже какво да направя за да стане, а не как нищо не може да се направи, да си мислил като си я купувал.
jdraganchev - специалист
Пропуснах да кажа, имам Vag-Com.... и софтуер, но не смея да пипам, само гледам :rock:
Ако е на чужда може и да се пробвам :проба:
domashen___maistor - напреднал
jdraganchev , коя година е аудито ?
мога да ти дам 1 2 телефона за да попиташ тук-там ,ако си решил твърдо че ти е необходимо.

за сервизи ти предлагам Пловдив или Стара Загора
jdraganchev - специалист
2008, искам го но първо съвет от хора с опит какви ще са потенциалните проблеми с Ауди след това
Гаранцията изтече преди 2 месеца

Аз логнах искането в ауди директно, но те го препратиха тук към порше бг, където казаха - не става!
danovsky - специалист
Закачих си А4-ката на VAG,че не ми работи километража и показа две грешки.Датчик за скороста(Каде на скоростите се намира?),и преден десен винтил на АБС-а.Това датчик на АБС-а ли е или нещо друго?
Илиян Илиев™ - майстор
tinalex написа:

Аре моля ти се. Карам 14 годишна Ланча и няма дори и един квадратен милиметър ръжда без дори и да съм чувал за такъв вид гаранция. :lol:
А-а-а моята КАПА е 94-та година и вече има ръжда по задното гърне.Хич не съм доволен от качеството на антикорозионната обработка .[/quote]

Ми освен да напишеш оплакване в темата за группо фиат и аз да се опитам да ти го преведа и после да им го изпратим.

Имаш реален шанс да ти зманят Капата с Тезис, ако ги заплашиш, че ако не предприемат мерки ще си купиш ваг. :lol:
ArturDent - Почти Безобиден
danovsky написа:
Закачих си А4-ката на VAG,че не ми работи километража и показа две грешки.Датчик за скороста(Каде на скоростите се намира?),и преден десен винтил на АБС-а.Това датчик на АБС-а ли е или нещо друго?
Скоростта - някъде отдолу покарай скоростната кутия. За VAG сигурно е електрически, защото ми се е случвало при сняг или силен дъжд да се намокри и да не показва скоростта. Като изсъхне се оправяше. Това на Passat B5. Но не вярвам да има разлика с A4. На фиат е едно зъбно колелце пак към СК но с жило предава въртенето.
ABS - тук вариантите са: Разместен датчик - от дупките и т.н. наглася се много фино. Прецакан датчик (може да се измери и разбере, като се стигне до него). Скъсан кабел до датчика - пак някъде покрай колелото. Всичко предполага смъкване на колелото и човъркане. Внимавай с датчика - вади се доста гадно и не трябва а става с напъване и удряне. Малко препарат, чакаш както е по инструкция и тогава вадиш. Но при поставянето общо взето се кара с налучкване, по-близо, по-далече , докато уцелиш и лампата изгасне.
Dewalt - специалист
Капата е страхотен автомобил.
Въпреки че не съм почитател на итал авто имах възможност да карам около 3-4 месеца Ланча Либра комби 2.4 дизел.
Останах очарован от повечето качества на автомобила,но имаше и малки недостатъци по спирачната система и горивната - специално предварения,впръскване - скъсах си нервичките с майстори - иначе за ръжда или корозия и дума не можеше да става.И понеже сериозно се интересувах от информация бях чел някъде че Алфа дават нов автомобил ако имаш запазен с ретро стоиност - чудя се дали Порше групата няма да се задеиства и тя по този въпрос.
tinalex - специалист
Илиян Илиев™ написа:
tinalex написа:

Аре моля ти се. Карам 14 годишна Ланча и няма дори и един квадратен милиметър ръжда без дори и да съм чувал за такъв вид гаранция. :lol:
А-а-а моята КАПА е 94-та година и вече има ръжда по задното гърне.Хич не съм доволен от качеството на антикорозионната обработка .
Ми освен да напишеш оплакване в темата за группо фиат и аз да се опитам да ти го преведа и после да им го изпратим.

Имаш реален шанс да ти зманят Капата с Тезис, ако ги заплашиш, че ако не предприемат мерки ще си купиш ваг. :lol:[/quote]
Да си купя ВАГ?Чудесна идея :-D
stan_slav - специалист
Dewalt написа:
Капата е страхотен автомобил.
Въпреки че не съм почитател на итал авто имах възможност да карам около 3-4 месеца Ланча Либра комби 2.4 дизел.
Останах очарован от повечето качества на автомобила,но имаше и малки недостатъци по спирачната система и горивната - специално предварения,впръскване - скъсах си нервичките с майстори - иначе за ръжда или корозия и дума не можеше да става.И понеже сериозно се интересувах от информация бях чел някъде че Алфа дават нов автомобил ако имаш запазен с ретро стоиност - чудя се дали Порше групата няма да се задеиства и тя по този въпрос.
Имаш ли истински ретро автомобил никога няма да го подмениш за чисто нов.:)
Относно Либрата явно не си случил на майстори. Комън рейла на италианците е един от най-безпроблемните и е лесен за диагностика и ремонт.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "VW & Audi" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: