• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Всички имаме коли, нали ?
Johny - майстор
ssmmaaa написа:
Няма такова нещо като движа се направо и съм с предимство! Нерегулирано кръстовище-дясностоящия е с предимство спорът е излишен.
Как да няма? С какво всеки един автомобил в случая е по-привилегирован пред останалите? И при положение, че са равнопоставени, по какво правило заиващият на ляво е с предимство пред движещият се направо.
И трите автомобила са равнопоставени и няма дясностоящ който да е с предимство и се прилага Чл. 83. (1) При насрещно движение пътните превозни средства, които се движат направо или завиват надясно, имат предимство пред нерелсовите превозни средства, които завиват наляво.
След това се задейства правилото на дясностоящият.
inspo - майстор
Стефко написа:
inspo написа:
Стефане не изпадай в смешни тълкования.
Къде видя смешно тълкуване на ситуацията? Обясни ми къде греша. Не се ли явява дясностоящ?
Не . Гледат се посоките от които идват...

Джони не са равнопоставени.
1 се съобразява с дясностоящия до него 2
2 се съобразява с дясностоящия до него 3
до 3 няма дясностоящ и минава първи
Прочети ограденото в червено малко по горе.
Ако някой ми изкара друг текст от правилника ще се съглася...
ssmmaaa - специалист
Johny написа:
ssmmaaa написа:
Няма такова нещо като движа се направо и съм с предимство! Нерегулирано кръстовище-дясностоящия е с предимство спорът е излишен.
Как да няма? С какво всеки един автомобил в случая е по-привилегирован пред останалите? И при положение, че са равнопоставени, по какво правило заиващият на ляво е с предимство пред движещият се направо.
И трите автомобила са равнопоставени и няма дясностоящ който да е с предимство и се прилага Чл. 83. (1) При насрещно движение пътните превозни средства, които се движат направо или завиват надясно, имат предимство пред нерелсовите превозни средства, които завиват наляво.
След това се задейства правилото на дясностоящият.
На нерегулирано кръстовище на 1во място е правилото за дясностоящия.
Предпочитам на ракия да поспорим
:drinkers:
Стефко - специалист
Колега inspo,
Наистина на №3 няма, и не може да има дясностоящ в първия момент. Но в момента, в който автомобила се намира преди осовата линия, но все още в собственото платно, №1 му се явява дясностоящ. Гледай добре направената от мен картинка.

Ако стане катастрофа, кой автомобил от коя страна ще бъде ударен? Със сигурност №3 ще е ударен от дясно. Нали? Защо? Защото не е спазил предимството на дясностоящия автомобил. :lol: Според закона ще излезе, че №1 се явява дясностоящ, и има предимство в ситуацията. :lol: :lol:

Ако пък джигита с №3 с пернишка регистрация пресече осовата линия ще удари зеления №1 от лявата страна. Значи пак зеления №1 се явява с предимство като дясностоящ. Същата ситуация е с движение без спазване на дистанция. Задния автомобил удря предния, и е виновен.

Прикачен файл

Копие от 1198309_t  - 1.jpg
Копие от 1198309_t - 1.jpg (18.28 KиБ) Видяна 3113 пъти
Последна промяна от Стефко на нед юли 15, 2012 4:12 pm, променено общо 9 пъти.
VLADO66 - майстор
Как ще тълкувате същата ситуация при Y- образно кръстовище,кой е най-дясностоящ?
inspo - майстор
Абе не разбрахте ли, че по правилник това е начина. Дали кръстовището ще е петолъчка, у , или таралеж от събиращи се в едно платна все тая.
inspo написа:
А колкото до реална такава ситуация по пътя. Там където е по-възможно да се случи има и знаци.
Стефане нали ти казах.
inspo написа:
Не . Гледат се посоките от които идват...
Стефко - специалист
Колега, не четеш правилно. Чети това.

Ако стане катастрофа, кой автомобил от коя страна ще бъде ударен? Със сигурност №3 ще е ударен от дясно. Нали? Защо? Защото не е спазил предимството на дясностоящия автомобил. Освен това зеления №1 се движи в собственото си платно, а червения №3 пресича другото платно:lol: Според закона ще излезе, че №1 се явява дясностоящ, и има предимство в ситуацията. :lol: :lol:
bulhomes2 - майстор
Стефко глупости на търкалета пишеш. Ти като влезеш в кръстовище на зелено и завиваш наляво, а там свети червено за отсрещните - спираш и чакаш ли?!? 1 и 3 са насрещно движещи се при навлизане в кръстовището и правилника има впредвид точно тези положения. Тия глупости, че в средата на кръстовището 1 щял да стане десен на 3 ще ме накарат да съм много внимателен при шофиране в Пловдив.
Тани - модератор
Никой, освен inspo , не ми отговори на предишния въпрос с картинка?
Тани написа:
Явно по гръб не падате! Притеснявам се обаче , че наистина си мислите , че сте прави!При това положение какъв е реда на преминаване?
Според мен е :
1. Червения автомобил .
2. Товарния автомобил.
3.Аз

Всичко това по правилото на ДЯСНОСТОЯЩИЯ!

Прикачен файл

кръстовище.png
кръстовище.png (24.19 KиБ) Видяна 3057 пъти
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Задачка - закачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: