• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14
Всички имаме коли, нали ?
toni_g79 - специалист
Не съм се обидил на никой :) Освен на един,който нещо взе да ме сравнява с "умници" и други такива :) ще го отдам на младостта му във форума.Много добре разбирам,че решението на моя случай не е тук.Просто ми беше интересно да прочета различните гледни точки,за което благодаря на всички мнения.Винаги съм гледал да бъда учтив и културен,и не съм се карал нито с полицаите нито с дедото,с изключение на първите 2 минути.Причината беше,че ме чукна от страната,където се возеше детето и за момент ми пречерня.Все пак аз съм с кола ,а дядото с Форд Галакси.И го гледам как се е загледал на ЛЯВО,а аз вече бях подминал точката му на зрение...... забеляза ме чак когато ме удари.Не е приятна тръпка да гледаш за секунда, как те приближава това голямо нещо и нямаш време да реагираш.....
:partyman: :partyman: :partyman: :partyman:
Последна промяна от toni_g79 на пон апр 07, 2014 10:40 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
Точно това търсех да копирам- някой отчете ли този факт
Искам да обясня на тези които ме изкарват едва ли не безрасъден шофер,че карах с не повече от 5-10км/ч.Стареца даже и не се огледа,защото ме тресна в задният десен калник,дефакто аз почти бях минал.
Айде коментирайте пак..... все едно някой да ми е блъснал багажника и аз да съм виновния :?
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
...Абе абсурдно е всяка лентичка между клетките за паркиране да се обявява за път .... Само като се видят лентите между клетките се вижда, че са по-тесни, отколкото пътя перпендикулярен на тях става ясно, че не са равноправни с перпендикулярната на тях лента, която приемаме за път.
Стига бе. :lol: Ти по какво разпознаваш дали един път не е с предимство? По ширината или знаците и правилата. Тая лента си е баш път и то вероятно по-широк от някои пътища.
Не знам какво ги дрънкате още тези менци? Всичкото това дето е извън очертаните паркоместа са пътища, независимо дали са перпендикулярни, наклонени или както и да е там на пътя обикалящ целия паркинг. И ако няма знаци, всички са РАВНОЗНАЧНИ.
И движещият се по тези перпендикулярни пътища НЕ Е ИЗЛИЗАЩ от паркинг както казваш thinkpad, защото мога да мина по тях транзит и да не паркирам! Също както по другия път дето е по края.
Ето един паркинг да погледаш. Има си знаци, където е обозначено път без предимство, забранено завиването на ляво, пешеходни пътеки... То ако не е път за какво му са пешеходни пътеки??? :shock:
Това че някой е спестил от пари за знаци е отделен въпрос. И за такива пътища привидно с предимство мога да дам поне няколко примера. Хората по негласно споразумение и навик си ги приемат за "главни", докато някой дето знае закона и не е местен не мине от там. :lol:
ПАРКИНГ МЕТРО
Пък и ако спазвахте ограниченията за скорост важещи за тези паркинги, нямаше да има актове и огънати тенекии.
ПАРКИНГ КАУФЛАНД
:partyman:
P.S. Говоря само за това какви са правилата, а не кой е виновен!
toni_g79 - специалист
Червената стрелка,дава предимство на жълтата?

Прикачен файл

кауфланд.jpg
кауфланд.jpg (98.46 KиБ) Видяна 1246 пъти
jekasus - майстор
toni_g79 написа:
спрямо маркировката на пътя - няма право да мине оттам(жълтия) :-D
toni_g79 - специалист
jekasus написа:
toni_g79 написа:
спрямо маркировката на пътя - няма право да мине оттам(жълтия) :-D
Докато не се изтрие след време :lol: и айде нова тема :)Но пък жълтия може да завие на дясно :? или дори на ляво и ще те удари преди да е стигнал непрекъснатата лента ,и пак червения виновен 8-[
jekasus - майстор
При нас има едно кръгово, което никой не спазва правилника, но всички знаят, кой е с предимство :-D
https://www.google.bg/maps/svpw?url=htt ... l=bg&gl=bg
mcm - специалист
toni_g79 написа:
jekasus написа:
Тони, с каква регистрация колата ти? :-D
Да да ама и оня Селянин Отдавна :-D ,в добрия смисъл ,само,че аз по голям селянин.Дълбоката провинция(северозападнала)....Написах цял ферман на мейла на велси,и нищо чудно утре да се вдигна до великата столица.Полудявам,когато се чувствам измамен.(дори и да не съм прав),чувството ме :axe: Ако не ми падне АКТ-а в кат,после ще обжалвам в съда,тъкмо до тогава ще съм нащракал и снимки.МОЖЕ И ДА НЕ СЪМ ПРАВ.Възможно е да съм жертва на абсурдна ситуация.Но пък за абсурдите може некое предаване да се заинтересова!!
Колега, не разчитай много на mail, възражения по акта се пускат в 3 дневен срок до съответното РПУ, пише го на акта, в твоя случай задължително ги пусни по пощата с обратна разписка, като задължително си запази касовата бележка/системен бон/ , с нея се доказва кога си пуснал възражението. Огледай си добре акта и освен ситуацията с която не си съгласен, опиши и нередности по реквизитите на акта ако има такива.

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2126821377

погледни чл.42, чл.43, чл.44

Ако въпреки всичко ти връчат НП, то се обжалва в 7 дневен срок, пак по същият закон. Обжалването е безплатно, ако го правиш сам, чрез съответното РПУ, което го предвижва служебно до Съда. Жалбата се праща и по пощата с обратна разписка, може и лично на място в РПУ ако ти се занимава.
Хубавото при теб е че не са ти взели талона и няма да ти губят времето да презаверяваш акта.
toni_g79 - специалист
Благодаря,така като гледам на пръв поглед ,половината неща липсват в АКТ-а 8-[
По акт никъде не е записано кой е управлявал другият автомобил само рег № правилно ли е ?
Последна промяна от toni_g79 на вт апр 08, 2014 12:21 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14

Тема "Неправомерно издаден акт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: