• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
Всички имаме коли, нали ?
angel_ov - специалист
thinkpad написа:
angel_ov написа:
Но за 10 лв няма как да стане дори и със спрей.
...То ако ще се дават много повече от 10лв се губи смисъла от цялата работа, като дадеш колкото за бояджия.
Да ама на бояджия почва от 100 нагоре на детайл и като си я осера поне ще съм аз. Патил съм си. Боя и лак в спрей са доста над 10 лева.
gogo7777 - майстор
Аз предлагам да се пробваме да докараме разходите под тия 10 лева. Бояджиите да ме прощават. Само незнам с кво ще измием баданарката...шише кореселин стува скъпо......само не ми казвайте, че ще хвърляме баданарката, щото си губи смисъла цялата гимнастика.... :)
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
Chefo77 написа:
Тцъ. Твоето е некоректно. Ти си направил ето това:а обикновено хората слагат нормални контакти.
Няма нужда да обясняваш защо не си струва да даваш пари за бояджия, след като на всички е ясно, че това е ТВОЕТО мнение и не е нужно да обременяваш другите с твоите принципи. Не че не си се справил добре - далеч съм от тази мисъл - но да убеждаваш всички, че едва ли не това е най-правилното ... греда
Аре кажи ми дали ще дадеш за автомобила с цена 700лв още толкова за боя, при условие че имаш дори по-важни и наложителни ремонти? Къде си ме видял да убеждавам като най-правилно? Най-правилното за малко пари е. Подчертал съм го колко пъти?
Моето сравнение не е некоректно. Двама тук сами си противоречите. Хем не било зле, хем го сравнявате с примери с явна гротеска.
Ами да ти кажа ... ако се налага, вероятно бих дал. Говориш на грешния човек - не като финанси, а като УБЕЖДЕНИЯ. Работата е там, че аз мразя да правя неща от ден до пладне и си плащам, за да не стане така. След като дадох 700 + лева за 2 комплекта гуми (зимни+летни), 200 за хубав акумулатор, слагам на Фиата масло по 15 лева литъра ... защо да не дам 700 лева АКО ПРЕЦЕНЯ И ГИ ИМАМ, за да я пребоядисам цялата? Писах - тавана и предния капак са за боя, но не бих ги дал някой да се учи на тях - предпочитам да дам 300 лева и да се кефя като я видя, отколкото да дам 200 и да ми се присира всеки път като я погледна. Както ти казах, си се справил добре! Предупредихме те да не очакваш дълговечност. Толкоз. Не си противореча с колегата. На снимката мангала получава ли ток? Получава. Ако погледнеш от друг ъгъл (не от твоя), ще видиш че и твоето е гротеска в сравнение с това как трябва да стане.
Поздрави!
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
Ами да ти кажа ... ако се налага, вероятно бих дал. Говориш на грешния човек - не като финанси, а като УБЕЖДЕНИЯ.
Моите убеждения са - ако се наложи да влагаш за кратко време сума, по-голяма от стойността на автомобила, за да го докараш до изискваното състояние, то често би било по-добре просто да го смениш с по-здрав. Аз моя да го наглася с вида на нова Фиеста ще дам 3 пъти парите да купя по-нова фиеста с екстри като климатик. Аз лично абсурд да дам 600лв за боя, още над 1000лв за да стегна колата до заводски вид - аз за тия пари ще купя друга направо.
Аз пък имам акумулатор за 120лв и сипвам масло за 9лв/литъра(Hilber)Сега какво, ще си ги и мерим ли?
angel_ov написа:
Да ама на бояджия почва от 100 нагоре на детайл и като си я осера поне ще съм аз. Патил съм си. Боя и лак в спрей са доста над 10 лева.
При нас има принципно и за по-малко от 80лв/детайл.
Кики - специалист
gogo7777 написа:
Аз предлагам да се пробваме да докараме разходите под тия 10 лева. Бояджиите да ме прощават. Само незнам с кво ще измием баданарката...шише кореселин стува скъпо......само не ми казвайте, че ще хвърляме баданарката, щото си губи смисъла цялата гимнастика.... :)
Има и по-евтин вариант от баданарката, само че след операцията трябва да изхвърлим .......... метлата :lol:
hidrazin - майстор
Кики написа:
Има и по-евтин вариант от баданарката, само че след операцията трябва да изхвърлим .......... метлата :lol:
То за метлата се сетих по-рано ама не намерих подходящи снимки пък и нямаше време да търся. Става дума за малка метличка и парче дърво. Топиш метличката в боята и я удряш в дървото. Става пръскана мазилка. Ще бъде доста модернистично. :-D
С тоя червен цвят и малко старание може да се докара и любимия ми цвят - винено червено, напръскано с кюфтета.
:partyman:
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
Chefo77 написа:
Ами да ти кажа ... ако се налага, вероятно бих дал. Говориш на грешния човек - не като финанси, а като УБЕЖДЕНИЯ.
Моите убеждения са - ако се наложи да влагаш за кратко време сума, по-голяма от стойността на автомобила, за да го докараш до изискваното състояние, то често би било по-добре просто да го смениш с по-здрав. Аз моя да го наглася с вида на нова Фиеста ще дам 3 пъти парите да купя по-нова фиеста с екстри като климатик. Аз лично абсурд да дам 600лв за боя, още над 1000лв за да стегна колата до заводски вид - аз за тия пари ще купя друга направо.
Аз пък имам акумулатор за 120лв и сипвам масло за 9лв/литъра(Hilber)Сега какво, ще си ги и мерим ли?
Ооо, вариант да си ги мерим няма. И смисъл няма. :wink:
За останалото си много прав! Ако някъде си ме видял да те упрекна за това, че не си решил да я дадеш на бояджия, а си закърпил положението с 10 лева - кажи. Май че не съм! Започнеш ли да наливаш пари в бездънна бъчва - заеби, обречен си на неуспех. На моите коли защо съм "налял" - защото намирам някакъв смисъл, защото ми се налага от мои си съображения за сигурност и защото планирам да ги карам повече от един сезон. Не че нещата не могат да се променят, но при нормални обстоятелства няма как да стане :(
thinkpad написа:
Аре кажи ми дали ще дадеш за автомобила с цена 700лв още толкова за боя,
Ще помоля за разяснение как са обвързани цената на автомобила от една страна и от друга:трудът и материалите,вложени за неговото боядисване?
Или аналогично->връзка между средната пазарна цена на даден имот и цената за полагане на фаянс в мокрите помещения на съответния имот?
Щото аз като си купувам плочки никой не ме пита за къде ги купувам:за панелка от 10к евро или за къща от 300к евро... :? :?

Боя в спрей по номер на цвят е около 10лв. Лак на спрей (което е пълен та_ак) е още 6-8 лв.Стават за дребни поправки.Измиват се лесно с разредител,защото са еднокомпонентни.Истинските покрития са реактивни,т.е. 2 компонентни.
Стандартна заготовка за спрей(от тия,в които ти пълнят поръчковия цвят) съдържа общо 400мл. нещо за пръскане.Боя се вкарва само 100мл. :roll:
thinkpad - майстор
немо72 написа:
Ще помоля за разяснение как са обвързани цената на автомобила от една страна и от друга:трудът и материалите,вложени за неговото боядисване?:
Много просто. Ако имаш телевизор за 100лв, повреди се и майсторът ти каже - ремонтът струва 90лв, то ти ще го ремонтираш ли или ще си купиш нов за 100лв?
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
немо72 написа:
Ще помоля за разяснение как са обвързани цената на автомобила от една страна и от друга:трудът и материалите,вложени за неговото боядисване?:
Много просто. Ако имаш телевизор за 100лв, повреди се и майсторът ти каже - ремонтът струва 90лв, то ти ще го ремонтираш ли или ще си купиш нов за 100лв?
Тцъ!
Ако имаш телевизор, който 68-а употреба струва 100 лева, а новия, който за нищо не става, струва 100 лева ...
На евтин апартамент по-малко ли трябва да вземеш за да му направиш инсталацията?
Или като един "колега":
- Монтаж на 45 градусов дървен перваз - 1 лев. На изправен - 7 лева
- Защо, по-труден ли е монтажа?
- Не бе, ама като си дал 10 лева за линеен метър за перваза, аз ако не те усуча седмИца за монтажа, съм се прекарал...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

Тема "Боядисване на автомобил за 10лв(за детайл)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: