thinkpad написа:Да ама на бояджия почва от 100 нагоре на детайл и като си я осера поне ще съм аз. Патил съм си. Боя и лак в спрей са доста над 10 лева.angel_ov написа:Но за 10 лв няма как да стане дори и със спрей....То ако ще се дават много повече от 10лв се губи смисъла от цялата работа, като дадеш колкото за бояджия.
Всички имаме коли, нали ?
angel_ov
- специалист
130 мнения в "Боядисване на автомобил за 10лв(за детайл)"
Chefo77
- майстор
thinkpad написа:Ами да ти кажа ... ако се налага, вероятно бих дал. Говориш на грешния човек - не като финанси, а като УБЕЖДЕНИЯ. Работата е там, че аз мразя да правя неща от ден до пладне и си плащам, за да не стане така. След като дадох 700 + лева за 2 комплекта гуми (зимни+летни), 200 за хубав акумулатор, слагам на Фиата масло по 15 лева литъра ... защо да не дам 700 лева АКО ПРЕЦЕНЯ И ГИ ИМАМ, за да я пребоядисам цялата? Писах - тавана и предния капак са за боя, но не бих ги дал някой да се учи на тях - предпочитам да дам 300 лева и да се кефя като я видя, отколкото да дам 200 и да ми се присира всеки път като я погледна. Както ти казах, си се справил добре! Предупредихме те да не очакваш дълговечност. Толкоз. Не си противореча с колегата. На снимката мангала получава ли ток? Получава. Ако погледнеш от друг ъгъл (не от твоя), ще видиш че и твоето е гротеска в сравнение с това как трябва да стане.Chefo77 написа:Тцъ. Твоето е некоректно. Ти си направил ето това:а обикновено хората слагат нормални контакти.Аре кажи ми дали ще дадеш за автомобила с цена 700лв още толкова за боя, при условие че имаш дори по-важни и наложителни ремонти? Къде си ме видял да убеждавам като най-правилно? Най-правилното за малко пари е. Подчертал съм го колко пъти?
Няма нужда да обясняваш защо не си струва да даваш пари за бояджия, след като на всички е ясно, че това е ТВОЕТО мнение и не е нужно да обременяваш другите с твоите принципи. Не че не си се справил добре - далеч съм от тази мисъл - но да убеждаваш всички, че едва ли не това е най-правилното ... греда
Моето сравнение не е некоректно. Двама тук сами си противоречите. Хем не било зле, хем го сравнявате с примери с явна гротеска.
Поздрави!
thinkpad
- майстор
Chefo77 написа: Ами да ти кажа ... ако се налага, вероятно бих дал. Говориш на грешния човек - не като финанси, а като УБЕЖДЕНИЯ.Моите убеждения са - ако се наложи да влагаш за кратко време сума, по-голяма от стойността на автомобила, за да го докараш до изискваното състояние, то често би било по-добре просто да го смениш с по-здрав. Аз моя да го наглася с вида на нова Фиеста ще дам 3 пъти парите да купя по-нова фиеста с екстри като климатик. Аз лично абсурд да дам 600лв за боя, още над 1000лв за да стегна колата до заводски вид - аз за тия пари ще купя друга направо.
Аз пък имам акумулатор за 120лв и сипвам масло за 9лв/литъра(Hilber)Сега какво, ще си ги и мерим ли?
angel_ov написа:Да ама на бояджия почва от 100 нагоре на детайл и като си я осера поне ще съм аз. Патил съм си. Боя и лак в спрей са доста над 10 лева.При нас има принципно и за по-малко от 80лв/детайл.
Кики
- специалист
gogo7777 написа:Аз предлагам да се пробваме да докараме разходите под тия 10 лева. Бояджиите да ме прощават. Само незнам с кво ще измием баданарката...шише кореселин стува скъпо......само не ми казвайте, че ще хвърляме баданарката, щото си губи смисъла цялата гимнастика....Има и по-евтин вариант от баданарката, само че след операцията трябва да изхвърлим .......... метлата
hidrazin
- майстор
Кики написа:Има и по-евтин вариант от баданарката, само че след операцията трябва да изхвърлим .......... метлатаТо за метлата се сетих по-рано ама не намерих подходящи снимки пък и нямаше време да търся. Става дума за малка метличка и парче дърво. Топиш метличката в боята и я удряш в дървото. Става пръскана мазилка. Ще бъде доста модернистично.
С тоя червен цвят и малко старание може да се докара и любимия ми цвят - винено червено, напръскано с кюфтета.
Chefo77
- майстор
thinkpad написа:Ооо, вариант да си ги мерим няма. И смисъл няма.Chefo77 написа: Ами да ти кажа ... ако се налага, вероятно бих дал. Говориш на грешния човек - не като финанси, а като УБЕЖДЕНИЯ.Моите убеждения са - ако се наложи да влагаш за кратко време сума, по-голяма от стойността на автомобила, за да го докараш до изискваното състояние, то често би било по-добре просто да го смениш с по-здрав. Аз моя да го наглася с вида на нова Фиеста ще дам 3 пъти парите да купя по-нова фиеста с екстри като климатик. Аз лично абсурд да дам 600лв за боя, още над 1000лв за да стегна колата до заводски вид - аз за тия пари ще купя друга направо.
Аз пък имам акумулатор за 120лв и сипвам масло за 9лв/литъра(Hilber)Сега какво, ще си ги и мерим ли?
За останалото си много прав! Ако някъде си ме видял да те упрекна за това, че не си решил да я дадеш на бояджия, а си закърпил положението с 10 лева - кажи. Май че не съм! Започнеш ли да наливаш пари в бездънна бъчва - заеби, обречен си на неуспех. На моите коли защо съм "налял" - защото намирам някакъв смисъл, защото ми се налага от мои си съображения за сигурност и защото планирам да ги карам повече от един сезон. Не че нещата не могат да се променят, но при нормални обстоятелства няма как да стане
thinkpad написа:Аре кажи ми дали ще дадеш за автомобила с цена 700лв още толкова за боя,Ще помоля за разяснение как са обвързани цената на автомобила от една страна и от друга:трудът и материалите,вложени за неговото боядисване?
Или аналогично->връзка между средната пазарна цена на даден имот и цената за полагане на фаянс в мокрите помещения на съответния имот?
Щото аз като си купувам плочки никой не ме пита за къде ги купувам:за панелка от 10к евро или за къща от 300к евро...
Боя в спрей по номер на цвят е около 10лв. Лак на спрей (което е пълен та_ак) е още 6-8 лв.Стават за дребни поправки.Измиват се лесно с разредител,защото са еднокомпонентни.Истинските покрития са реактивни,т.е. 2 компонентни.
Стандартна заготовка за спрей(от тия,в които ти пълнят поръчковия цвят) съдържа общо 400мл. нещо за пръскане.Боя се вкарва само 100мл.
thinkpad
- майстор
немо72 написа:Ще помоля за разяснение как са обвързани цената на автомобила от една страна и от друга:трудът и материалите,вложени за неговото боядисване?:Много просто. Ако имаш телевизор за 100лв, повреди се и майсторът ти каже - ремонтът струва 90лв, то ти ще го ремонтираш ли или ще си купиш нов за 100лв?
Chefo77
- майстор
thinkpad написа:Тцъ!немо72 написа:Ще помоля за разяснение как са обвързани цената на автомобила от една страна и от друга:трудът и материалите,вложени за неговото боядисване?:Много просто. Ако имаш телевизор за 100лв, повреди се и майсторът ти каже - ремонтът струва 90лв, то ти ще го ремонтираш ли или ще си купиш нов за 100лв?
Ако имаш телевизор, който 68-а употреба струва 100 лева, а новия, който за нищо не става, струва 100 лева ...
На евтин апартамент по-малко ли трябва да вземеш за да му направиш инсталацията?
Или като един "колега":
- Монтаж на 45 градусов дървен перваз - 1 лев. На изправен - 7 лева
- Защо, по-труден ли е монтажа?
- Не бе, ама като си дал 10 лева за линеен метър за перваза, аз ако не те усуча седмИца за монтажа, съм се прекарал...
Тема "Боядисване на автомобил за 10лв(за детайл)" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература