• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всички имаме коли, нали ?
ivanovbg - майстор
fox_vt написа:
... няма глупав ток който да предпочете заобиколен път ако прекия е свободен :lol:
Така си мислиш ти, но тока е на друго мнение. Може би защото е много бърз и може да обиколи земята преди да се усети някакво закъснение, та му е все тая дали ще заобикаля. Мисля че имаше и някакъв закон дето уреждаше пътя на тока. Затова и в много от случаите предпазителя гори последен. Както и като падне гръм близо до някой, винаги съм се чудил защо му е на тока да претърчи до човека и да го удари. Абе злобарче си е тока и може ли да ти направи мръсно - прави го! :lol: :lol: :lol:
kuger - майстор
Имаше един Кирков, пардон, Кирхоф, той ги бърка нещата.
fox_vt - майстор
Е той и оня Омбре опс Ом така си мислеше ама нали тока е по умен що му е да минава по прекия нискоомен път като може да мине по заобиколния високоомен такъв :lol: Разновидности много пътища също :wink: Виждал съм нагледно един дюлгерин как реши да мери колко е дълга една арматура за колона докато я заваряват :lol: рулетката му много ефектно изчезна :-D
ge6aaaa3 - специалист
Всъщност, ако масата на електрожена е хваната за нещо с малко сечение и далеч от заварката, част от тока може да обиколи и по високоомния път... Така де, като не му стига пътя/сечението/, минава и през полето/от където свари/...
ivanovbg - майстор
Да плача ли или да се смея? Тогава по вашата логика човечето не го грози беда ако пипне жицата, щото е с по голямо съпротивление :lol: :lol: :lol: :lol:

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (11.91 KиБ) Видяна 1682 пъти
ge6aaaa3 - специалист
ivanovbg написа:
Да плача ли или да се смея? Тогава по вашата логика човечето не го грози беда ако пипне жицата, щото е с по голямо съпротивление :lol: :lol: :lol: :lol:
Ако крушката е със съпротивление 0 ома, а кабелите са с достатъчно голямо сечение, за да устискат, да, нищо няма да му стане на човека...
SEV - специалист
Нали знаете дифиницията на тока
а си ме пипнал-а съм ти ебал мамата
ivanovbg - майстор
ge6aaaa3 написа:
Ако крушката е ...
Акото цапа и мирише :wink: И не бъркай желанията с даденостите. Съпротивлението например между две точки на човешкото тяло варира от 10 кΩ до 100 кΩ, а на 10 киловатов прожектор е под 5 ома- ще пипнеш ли? Все пак си с поне 2000 пъти по голямо съпротивление :?:
fox_vt - майстор
Реално ако заваряваш нещо по колата си да речем и масата ти е според правилата сложена, пак протичат слаби токове през останалата част от колата където е възможно.И понеже тези токове от порядъка на милиампери са нищожни за един акумулатор, реално нищо няма да стане.Но ако по някаква причина се разпадне„шунта” между масата и електрода, то тогава тези милиампери стават ампери.А човечето в случая с минималното от посоченото съпротивление ще е на границата на смъртоносното влияние.Ако обаче е на другото число то аз лично бих хванал и с двете ръце жицата без прожектори без нищо.
romanpm - майстор
ge6aaaa3 : Ако крушката е със съпротивление 0 ома, а кабелите са с достатъчно голямо сечение, за да устискат, да, нищо няма да му стане на човека...
:lol: Въпроса е колко време е УСТИСКАНЕТО ...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Акумулатор на късо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: