А аз ти казах за седмици ежедневен преход до Шумен и обратно. Да не мислиш, че карам с 90 по магистралата. Не съм забелязал да има рязка промяна в нивото на маслото преди и след общия цикъл ходения.

Аз казвам, че далеч не всички автомобили имат толкова висок разход на масло като посочения Опел - литър на 1000-1500 км.
ivanovbg написа:Стига с тези Опели на 300-400 000.Абсолютно нормално е на толкова хиляди да харчи масло. На Опел по техническа документация му дават при разход 75 грама/100км да се ремонтира двигателя.750 грама на 1000км!?! То за 10,000км през двигателя трябва да са минали 7500 масло, т.е маслото в двигателя каквото си го сипал преди 10,000км - да не е то вече. Аз мислех, че Форд-а ми гори масло. А харчи много по-малко от посоченото. Доливам на около над 1000км по 500 милилитра масло. Ама понеже е малолитражка, често двигателят го вкарвам в режим на работа, далеч от оптималния, по-скоро към максималния. С около 100-110 извънградско.
ivanovbg написа:Стига с тези Опели на 300-400 000.Абсолютно нормално е на толкова хиляди да харчи масло. На Опел по техническа документация му дават при разход 75 грама/100км да се ремонтира двигателя.Ама забеляза ли, че само аз написах километрите на двигателите никои друг
dyaneff написа:По принцип не е грешка 1 на 1000 .Е между смени, доливах не повече от 1.5 л. Затова си мислех че е печатна грешка.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: