• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
А аз ти казах за седмици ежедневен преход до Шумен и обратно. Да не мислиш, че карам с 90 по магистралата. Не съм забелязал да има рязка промяна в нивото на маслото преди и след общия цикъл ходения.
MIRO_073 - майстор
Няма да влизам в полемика. Написах точен и ясен случай с километри на моторите за около 1000км пробег. Какво значи "седмици ежедневен преход" то ти написах как карам моята кола в годишен преход и колко масло доливам за 10 000км. :lol:
Chefo77 - майстор
Седмици ежедневен преход ще рече 20-ина дни всеки ден сутринта до Шумен, вечерта обратно. Ще рече над 3 000 км газ по магистралата със скорост над 140 - и за този общ преход не съм забелязал да е слязло маслото повече, отколкото нормално. Ако го гореше толкова повече, определено щях да забележа. Между другото, градския трафик също увеличава разхода спрямо извънградското в оптимални обороти. Но това го знаеш :wink:
Просто някои мотори са конструирани с по-висок разход на масло. Даже може да не го сменяш - ако доливаш 6-7 литра на 10 000 км, то постоянно си е прясно. Само филтъра от време на време се сменя :lol:
ZMeyGorianin - майстор
Аз казвам, че далеч не всички автомобили имат толкова висок разход на масло като посочения Опел - литър на 1000-1500 км.
:rolleyes: Че на тези двигатели маслото сменя ли се въобще тогава-излиза, че след 4-5000 км. то на практика е ново.
ivanovbg - майстор
Стига с тези Опели на 300-400 000.Абсолютно нормално е на толкова хиляди да харчи масло. На Опел по техническа документация му дават при разход 75 грама/100км да се ремонтира двигателя.

:partyman:
thinkpad - майстор
ivanovbg написа:
Стига с тези Опели на 300-400 000.Абсолютно нормално е на толкова хиляди да харчи масло. На Опел по техническа документация му дават при разход 75 грама/100км да се ремонтира двигателя.
750 грама на 1000км!?! То за 10,000км през двигателя трябва да са минали 7500 масло, т.е маслото в двигателя каквото си го сипал преди 10,000км - да не е то вече. Аз мислех, че Форд-а ми гори масло. А харчи много по-малко от посоченото. Доливам на около над 1000км по 500 милилитра масло. Ама понеже е малолитражка, често двигателят го вкарвам в режим на работа, далеч от оптималния, по-скоро към максималния. С около 100-110 извънградско.
MIRO_073 - майстор
ivanovbg написа:

:partyman:
Ама забеляза ли, че само аз написах километрите на двигателите никои друг :lol:
Chefo77 - майстор
Как никой друг, аз съм писал километрите и на двете!
150 000 за дизел са си малко, той тъкмо е разработен :)
ArturDent - Почти Безобиден
dyaneff написа:
По принцип не е грешка 1 на 1000 .
Е между смени, доливах не повече от 1.5 л. Затова си мислех че е печатна грешка.
Тия от GM/Opel са със собствено мнение.

Преди време имах и една Frontera, за нея много обичах да споря в сервизите че в скоростната кутия се слага обикновено двигателно масло 10/40 на GM.
Разбирачите в сервизите все ми се подхилкваха, но когато стигнеше до бас... подвиваха опашка.
Това защото в България не са свикнали да сменят масло в скоростни кутии или диференциали.

П.П. Вече опелите в нашето семейство съм ги забранил.
forski - специалист
Колеги кой е този автомобил (марка и модел) на който е нормално да се долее по литър масло на 1500км. :?:
От три години карам една Мазда 1,8 бензин, и до момента масло от смяна до смяна не съм доливал, това нормално ли е... :wink: :lol:
За VAG творенията по-принцип е нормално да си возиш тубата с маслото в багажника, в един друг форум колега защитаваше същата теза и дори даде достоверен пример че като тръгне от София към морето, било нормално като стигне, да навири капака пред хотела и да си долее половин литър масло в Пасата :lol:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Opel Zafira 1.6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: