DundyTheCroc написа:...Това според вас има ли шанс за реален ефект ...Разбира се че ще има ефект и то голям. Едни хора ще вземат парите на други хора.
Първите ще си напълнят джобовете за сметка на вторите.

stivemaster написа:И аз като колегата bagera1, карам на газ и засега не съм експериментирал на колите си с нищо друго, щото нямам излишни пари за проби.Имам познат, който казва че на Метан карал по-евтино, отколкото с АГУ. Но предвид високата цена на метана в региона, който живеел - разликата била някъде с 2-3лв/100км, та нищо съществено. За сметка на това бутилката е по-тежка, по-голяма/обемиста, по-бавно се зарежда, изисква специални свещи и т.н.
thinkpad написа:Ти сериозно ли?stivemaster написа:И аз като колегата bagera1, карам на газ и засега не съм експериментирал на колите си с нищо друго, щото нямам излишни пари за проби.Имам познат, който казва че на Метан карал по-евтино, отколкото с АГУ. Но предвид високата цена на метана в региона, който живеел - разликата била някъде с 2-3лв/100км, та нищо съществено. За сметка на това бутилката е по-тежка, по-голяма/обемиста, по-бавно се зарежда, изисква специални свещи и т.н.
Chefo77 написа:Ти сериозно ли?Хайде като започнеш да минаваш със 7 лева 100 км градско с Венто-то, да ми звъннеш.Бус Фиат Дукато 2.0 на метан - 10 лева. Познай колко би струвало на пропан-бутан.OK. 2-3лв е съществено при значителен пробег. Но не ги слагаш другите разходи и че цената на метана е над 1.80лв, където живее той. И няма признаци скоро да падне. Бутилките са големи и неговата му заема половината багажник. Говорим за 2-3лв разлика комбинирано при него. За сметка на това ми се оплаква, че сутрин като пали - върти по половин минута, докато запали колата и че колата хич не вървяла и повече от 80-90 трудно вдигал.
Метанът си има други недостатъци, но ЦЕНАТА няма равна, откъдето и да погледнеш.
thinkpad написа:Ами Тинки, никой не си слага метан, защото копнее да си има бомба в багажника. 2-3 лева на 100 км, при 20 000 км/година са си 400-600 лева. Отделно и тази система си има настройки.Chefo77 написа:Ти сериозно ли?Хайде като започнеш да минаваш със 7 лева 100 км градско с Венто-то, да ми звъннеш.Бус Фиат Дукато 2.0 на метан - 10 лева. Познай колко би струвало на пропан-бутан.OK. 2-3лв е съществено при значителен пробег. Но не ги слагаш другите разходи и че цената на метана е над 1.80лв, където живее той. И няма признаци скоро да падне. Бутилките са големи и неговата му заема половината багажник. Говорим за 2-3лв разлика комбинирано при него. За сметка на това ми се оплаква, че сутрин като пали - върти по половин минута, докато запали колата и че колата хич не вървяла и повече от 80-90 трудно вдигал.
Метанът си има други недостатъци, но ЦЕНАТА няма равна, откъдето и да погледнеш.
Не я знам икономията, колата я взел с метан, но ми сподели как сериозно обмисля да махне и продаде уредбата и да си купи АГУ.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: